• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yüksek lisans

dilan bakır

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Temmuz 2016
Firma
ögrenci
Merhabalar ben mersin üniversitesi 3.sinif çevre mühendisliği öğrencisiyim.3.sinif olmanin kaygılarını yaşıyorum sanırım artık kendi adıma bir plan cizip ona yoğunlaşmak istiyorum tübıtak üzerinden projelerle çalışmak istiyorum ve ayrıca yüksek lisans yapmak istiyorum.ama nasil yapmali ve nereden baslamali bilmiyorum bu konuda yardım alabilecegim birisi var mi acaba?
 
@dilan bakır

Dilan Hanım Merhabalar;

Ben de Mersin Üniversitesi mezunuyum. Ben nereden başlayacağınız konusunda pek faydalı olamayacağım ama bence öncelikli olarak bir alan seçmelisiniz. Bence de bir projeye başlamak iyidir ama doğru bir konu ya da alan seçimi ile (atık su, atık yönetimi, gürültü vb. ) daha verimli olacaktır.

İlerleyen süreçlerde yine destek olabileceğimiz bir konu olursa buradayız.
 
Aslında alan seçimi konusunda da vok zorlaniyorum kendimi geliştirmek ve mühendislik adina birseyler yapmak istiyorum müthiş bir başarı açlığım var teşekkür ederim ilgilendiğiniz icin alan konusunda bor araştırma yapacagim bu konuda bir tavsiyeniz var mi peki??
 
@dilan bakır

Benim tercihim atıkların geri kazanımı olurdu. Zevkli ve geniş bir konu. Bu arada ÇED konusunda çalışmaların da çok yararlı olacağını düşünüyorum. Birçok konuyu da içinde barındırıyor.
 
nacizane yüksek lisans yapmış biri olarak söylüyorum ki, iş tecrübelerim der ki yüksek lisansın özel sektörde hiçbir faydası yok, ben çok alanda çalıştım, şu anda da inşaat işlerinde saha mühendisiyim, yüksek lisans mezunu olduğumu şantiye defterine bile yazmıyorum hoş düzelttim şimdi tam ünvanımı yazıyorum ama demem o ki faydası olmuyor. sadece akademik kariyer yapacak iseniz zaten mecburen yapacaksınız. başarılar dilerim....
 
eğer tübitak'da çalışma gibi niyetin varsa yüksek lisans hatta sonrasında doktora yapman çok iyi olacaktır. gerek bilgin gerekse tazminatlardan ötürü maaşın daha yüksek olur diğer çalışanlara göre yüksek lisans için de Gebze Teknik üniversitesini tercih etmeni tavsiye ederim Tübitak ile en yakın kurumsal ilişkileri bu üniversite sağlar. Bünyesinde çokça tübitak çalışanı öğrencisi vardır.
 
@dilan bakır
Bende suan mersin ünıversıtesı 4. sınıf çevre öğrencisiyim bu sene bende yüksek lisans dusunuyorum. aklına takılan bısey olursa yardımcı olmaya calsıırım...
 
Arkadaşlar,

Şu anda özel bir üniversitede İSG üzerine "tezsiz" yüksek lisans yapıyorum. Tezliye geçiş yapmak istiyorum fakat yüksek lisansımı yaptığım üniversitede tezli program yok. Tezli İSG yüksek lisansı programı olduğunu bildiğiniz üniversiteler var mı? Var ise; geçiş yapmak için öncelikle bu üniversitelerle mi görüşmek gerekir ya da nasıl bir yol izlenmelidir?

Bu konuda bilgisi ya da tecrübesi olanların yardımlarını rica ederim.
 
Ben de Mersin Üniversitesi mezunuyum :) hayat biz plan yaparken başımıza gelen olaylardır diye bir söz vardı. Aradan geçen onca yıldan sonra geriye dönüp baktığımda kariyerin sadece insanlarla olan iletişime bağlı olduğunu görüyorum. Hele ki ülkemizde herkes sevdiği adamla iş yapıyor. Sadece başarılı bir öğrenci olmak yetmiyor yüksek lisans için, hocanın seni sevmesi daha önemli. Sonra yine rekabet rekabet... Çok başarılı bir öğrenci değildim. Örneğin başarı, hava kirliliği ve kontrolü dersinde, kitabı ezberlemekten geçiyordu. Okul önemli, ama yüksek lisans, akademik kariyer yapmanıza izin vereceklerse, hocalarınız sizi öğretim görevlisi olarak görmek istiyorsa mümkün. Burada ders başarısından başka her şey devreye giriyor :) yanlış anlaşılmak istemem, maalesef iş hayatı da öyle. Eğer iş arkadaşlarınızla, patronunuzla uygun frekansı yakalamışsanız işler yolunda gidiyor. Bazen de ne yaparsanız yapın olmuyor.

'Tüm bunları ne için yapıyorum?' temel soru.
"insan onuruna yakışır bir işte, kimseye muhtaç olmadan çalışmak istiyorum, sevdiklerimle geçirecek nitelikli zamanım olsun istiyorum, sadece insan olduğum için kabul görmek, değer verilmek istiyorum". diye içimde bağıran sesi duyunca tüm kariyer hedeflerinin, para kazanma hırsının, en iyisi olmaya çalışmanın altında yatan sesi duymuş oldum.

Bu kadar insancıl, bu kadar en temel hak olan şeylerin, diplomaya, çok para kazanmaya, yüksek lisansa... falan bağlanması anlamsız geldi bana. Zaten biri elindekini paylaşmak istemiyorsa, istersen ordinaryüs profesör ol ;)
 
Üst