Çevre Danışmanlık Firmaları - Protokol İşlemleri Problemi

Konu, 'Çevre İzinleri ve Lisanslar' kısmında Raşit Avcı tarafından paylaşıldı.

1. cemba82 CMNet Üyesi

Tesis e-izin sisteminde kayıtlı mı?
  2. Gülfem Polat CMNet Üyesi

evet. kullanıcı adı ve şifresi var. ama tesis olarak gözükmüyor.güncelleme yapıorum değişen bişey olmuyor
  3. cemba82 CMNet Üyesi

Afedersiniz ben konunun çevre bilgi sistemiyle alakalı olduğunu sandım bir an için. Ama ekran çıktısı paylaşan arkadaşlardan gördüğüm kadarıyla aynı arayüzü kullanmamıza rağmen e-izin sisteminde bazı öğelerin görünmediğini fark ettim ben de. Mesela birinde "çevre bilgi sisteminden güncelle" diye bir buton gördüm, şaşırdım. Bakanlık bilgi işleme iletin isterseniz durumu.
  4. Gülfem Polat CMNet Üyesi

alper beye ilettim durumu. bugün de il çevreye gidip oradakilerle görüşcem
    cemba82 bunu beğendi.
  5. S.Gönenç CMNet Üyesi

Gülfem hnm,

Tesisle protokol yap kısmından firmayı bulacak ve tesis işlemlerine tıklayacaksınız ardından işlem yapmak istediğiniz tesisi seçecek ve ilgili vekaletnameyi yükleyeceksiniz. Böylelikle Tesislere Danışman Ata bölümünde tesis belirecek
    cordial, KaanDogukan ve Gülfem Polat bunu beğendi.
  6. burcakbulut CMNet Üyesi

vekaletnameyi yüklerseniz bahsetmiş olduğunuz ibare ortadan kalkar ve danışman atayabilirsiniz gülfem hanım
    Gülfem Polat bunu beğendi.
  7. Gülfem Polat CMNet Üyesi

teşekkürler arkadaşlar
  8. zafergoksel CMNet Üyesi

Vekalet gerektiğini firmaya bildirdiğimde ayrıca tesis imza yetkilisinin mobil imza alması gerekli diye de mi söyleyeyim? Tesis yetkilisinin mobil imzası gerekiyorsa yetkili onayı Çevre Bilgi Sistemi üzerinden mi yapacak? Bu konuda yardımcı olur musunuz? Biraz kafam karıştı, ayrıca tesis yetkilileri de değişenlerden sıkılmaya başladı :)
  9. cemba82 CMNet Üyesi

Evet tesis yetkililerine durumu izah etmek ve ikide bir "olmadı bi daha" şeklinde imza istemek sıkıntılı bir durum. Bildiğim kadarıyla ya e-imza ya da mobil imza almaları gerekiyor. Yani sistem üzerinden tesis yetkilisi olarak onay vermelerinin başka bir yolu olduğunu sanmıyorum. Bir nevi zorunluluk... Çevre bilgi sistemi üzerinden değil de e-izin kısmından yapılıyor. Çevre yönetim birimi kullanıcı adıyla (varsa) giriş yaptığınızda 3. ÇYB İşlemlerinden ya da kendinize ait kullanıcı adıyla giriş yapın, başvurularım kısmına gelin, eklenmiş tesisler tıklanabilir hale getirilmiş. Üzerine tıklayıp açılan pencerede Tesis Yetkilileri ve Vekaletleri tabına tıkladığınızda tesis bazında vekalet yüklemesi de yapılabiliyordu bir değişiklik olmadıysa...

Ekli Dosyalar:

zafergoksel bunu beğendi.
  10. b.tumturk CMNet Üyesi

arkadaşlar bu vekaletnameyi işletmeler danışmanlık firmasına mı çevre görevlisine mi verecek, yoksa danışmanlık firması kendi çevre görevlilerine mi vekalet verecek ? peki çevre görevlisinin işe giriş çıkışında sürekli bu vekaletname yenilenecek mi? eğer elinizde vekaletname örneği varsa yardımcı olabilir misiniz?
  11. denizlibo CMNet Üyesi

benim bildiğim;
    işletmeler danışmanlık firmalarıyla anlaşmış ise danışmanlık firmasına vekalet verecek, işletme bünyesinde çevre mühendisi varsa ona vekalet verecek.
    vekalet olayı yeni çıktığı için vekalet yerine sözleşme de yüklenebilir. şimdilik problem olmayacağı söyleniyor.

Sayfayı Paylaş