İş Sağlığı Döküman Bankası

Konu, 'İş Sağlığı ve Güvenliği' kısmında mehmet ali ece tarafından paylaşıldı.

?

İş sağlığı açısından uygulamada sizce en çok sıkıntı duyulan konu hangisi?

Periyodik sağlık muayenelerinin yaptırılması (A.G,Odyo,Kan testi) oy sayısı 4 5,6%
Ağır ve tehlikeli işler sağlık raporunun alınmadan işe başlanılması oy sayısı 11 15,3%
İşyerindeki çalışma ve sosyal yaşam alanlarındaki koşulların olumsuzlukları oy sayısı 36 50,0%
İş kazası bildirimleri oy sayısı 21 29,2%
  1. mehmet ali ece CMNet Üyesi

Arkadaşlar bu bölümde işyeri sağlık biriminin ihtiyaç duyduğu iş sağlığı ile ilgili dökümantasyon desteği olacaktır.

Ekli Dosyalar:

Fatih Özcan bunu beğendi.
  2. Haliç Çevre Kalite Eğitimleri Yeşil Beyaz
  3. mehmet ali ece CMNet Üyesi

Ağır ve tehlikeli işler sınıfındaki bir şirketin personelinin 1/10 oranında sertifikalı ilkyardımcı bulundurması gerekmektedir.Örneğin 500 personeli olan firma da en az 50 tane ilk yardımcı olmasıgerekmektedir.Sertifikalı ilk yardımcı eğitimi sağlık bakanlığından sertifikalı ilk yardım eğiticisi tarafından verilir.Bu kişiler kamu çalışanı yada özel firmalar da olabilir.

Bu eğitimlerde kullanılan eğitim slaytları ekte verilmiştir.Yararlı olması dileğiyle.

Ekli Dosyalar:

sadikguven, Can Avşar ve Fatih Özcan bunu beğendi.
  4. m.ozmen4810 CMNet Üyesi

Teşekkür ederim çok güzel dökümanlar.
  5. ikolbuken CMNet Üyesi

güzel dokumanlar emeginiz içi n teşekküler
  6. excalibur34 CMNet Üyesi

PaylaŞim İÇİn teŞekkÜrler...
  7. çağatay özcan CMNet Üyesi

çok teşekkür ederim..
  8. merveozkul CMNet Üyesi

paylaştığınız dökümanlar için teşekkürler.emeğinize sağlık.
  9. khanowner CMNet Üyesi

expertC bunu beğendi.
  10. revo CMNet Üyesi

arkadaşlar isg kurul defteri hakkında bilgisi olan var mı?
  11. M. Hayri CÜNEYDİ CMNet Üyesi

Normal bir kurul defteri.Bu defteri bir kırtasiyeden temin ettikten sonra ISG kurul toplantılarında alınan kararları ya sayfalara yazarsınız ya da şirketinizde kalite yönetim sistemi varsa ilgili toplantı tutanağınızı doldurup boş sayfalarına sırası ile yapıştırırsınız.Yapıştırırken yalnız noterin basmış olduğu mühürleri kapatmamaya özen gösterin.
  12. Fatih Özcan Genel Koordinatör

Kurul defteri sayfalarından taratıp siteye ekleyebilir misiniz? Farklı her sayfadan bir kopya fena olmaz..
  13. Tuğba COŞKUN CMNet Üyesi

Arkadaşlar onaylı kurul defteri diye birşey yok..Tespit öneri defteri ile karıştırmayın..
  14. seckinv CMNet Üyesi

paylaşımlarınız için teşekkürler...
  15. M. Hayri CÜNEYDİ CMNet Üyesi

Tespit ve öneri defteri ayrı kurul defteri ayrı.Her ikisi de noterden onaylı bizdekiler.
  16. moonrose CMNet Üyesi

elinize sağlık
  17. Tuğba COŞKUN CMNet Üyesi

Eskiden varmış galiba kurul defterinin onaylı olması durumu,artık öyle bir zorunluluk yok,zaten kurul katılımcıları imza attımı, yeterli olmakta,uygulanmadıgında da cezai işlem uygulanıyor.Noterlik bir durum gerekli değil.
  18. M. Hayri CÜNEYDİ CMNet Üyesi

Valla ben ISG uzmanı olmadığım için ahkam kesmiş olmayayım.Ama bizim İSG uzmanımız hem tespit öneri defterini hem de kurul defterini noterden tasdik ettirdi.Bundan dolayı ben var olduğunu söylüyorum ama kanuni açıdan net bilgim yok.
  19. Tuğba COŞKUN CMNet Üyesi

İlginç, kurul ile ilgili yönetmelikte de geçmiyor,eğitimlerimdede uygulamalardada görmedim,duymadım.Tutanak yapılması yeterli olur.. saygılar..
  20. çağatay özcan CMNet Üyesi

kurul defterinin onaylı olmasına gerek yok.sadece tespit ve öneri defterini onaylatırmalıyız..kurulda aldığımız kararları imzalattırdıktan sonra arşivlememiz yeterli olmaktadır.

Sayfayı Paylaş