Hastane için Çevre İzni başvurusu aşamaları

Konu, 'Çevre İzinleri ve Lisanslar' kısmında Göksel Kurtuluş tarafından paylaşıldı.

1. cansu_soysal CMNet Üyesi

bilgiler için çok teşekkür ederim. inanın bu soru kafamdaki tek soruydu :)
  2. cordial CMNet Üyesi

Danışmanlığı yaptığım 4 hastane vardı il çevreye sorduğum zaman hastanelerin bir izin almasına gerek olmadığını söylemişlerdi. fakat ısıtma için bulunan sistemin (doğalgaz bile olsa) ısıl gücünü resmi belge olarak istediler.
    hastanelerin durumu net olmadığı için il çevre de bulunan yetkililer kendi yorumlarını yapıp bize de onu söylüyorlar.
  3. cansu_soysal CMNet Üyesi

arkaşadaşlar bugün yarın arayıp net bir bilgi edinicem. hemen buraya yazıcam sanırım kesnleşicek. sevgiler.
    denizlibo bunu beğendi.
  4. flz CMNet Üyesi

Merhaba,
    Ekte bakanlığın sitesinden edindiğimiz ve hastanelere uyarladığımız iş akım şeması formatını paylaşıyorum.

Ekli Dosyalar:

Can Avşar ve Fatih Özcan bunu beğendi.
  5. cansu_soysal CMNet Üyesi

il çevre ile görüştüm ve bana hastanelerin herhangi bir izne tabi olmadıklarını ancak buna istinaden bir görüş yazısı alınması gerektiğini söylediler. bende kendi hastanem için hazırladığım görüş yazısını ekte veriyorum. inşallah yardımcı olur.

Ekli Dosyalar:

Can Avşar bunu beğendi.
  6. meltemaydın CMNet Üyesi

arkadaşlar hastanenin atıksu arıtma tesisi var ise izne tabi olması gerekiyor değil mi???
  7. Göksel Kurtuluş Bölüm Yöneticisi

tesisin deşarj bağlantısının nereye yapıldığı önemli, alıcı ortam ise deşarj izni üzerinden GFB başvurusu yapılabilir.
  8. meltemaydın CMNet Üyesi

evet alıcı ortama deşarj yapılıyor o zaman yapmamız gerekecek :(
  9. Göksel Kurtuluş Bölüm Yöneticisi

Evet, bence durumunuzun gayet açık olması sizi sevindirmeli, öbür türlüsü daha kötü bir belirsizlik yaratıyor. :)
    Yağmur CENGİZ ve cemba82 bunu beğendi.
  10. meltemaydın CMNet Üyesi

evt haklısnız ama gfb için gerekli olan tüm belgeler eksik ,atıksu arıtma tesisinin proje onay dosyasını bile bulamıyor hastane yetkilileri işim baya zor olacak...
  11. cemba82 CMNet Üyesi

Bulsalar bile fi tarihinden kalma belgeleri sisteme yüklemeyin size tavsiyem (şayet böyle bir durum olursa). Tecrübeyle sabittir ki 2004 yılından kalmış itfaiye müdürlüğü yazısı geçici faaliyet belgesi başvurusunun reddine neden oldu. Vizesi geçmiş evrakları söylemiyorum bile. Mutlaka yenilettirin derim belgeleri.
  12. meltemaydın CMNet Üyesi

evet haklısınız yeni belgelerin olması lazım olmazsa tekrar onay alırız içom dan...
  13. sametgulec CMNet Üyesi

Başlığı açan kişi büyük bir hata yapmış arkadaşlar da o hatanın peşinden koşuyor.

" tüm izinlerden muaf olan bir işletme neden Çevre İzni almak zorundadır? Yanıt; yönetmeliğin Ek-2'sine 10.14 maddeden girmesi"

demiş.

Böyle birşey olamaz. ÇKAGİLHY dahil olan firmalar sürekli olarak çevre yönetimi hizmeti almak zorunda ama tüm izinlerden muaf ise ve geri kazanım yapmıyorsa çevre izin/lisans a başvurması gerekmez dolayısıyla GFB almasına da gerek yok.

Hastaneler için özet geçecek olursak. Bakarsınız şehir merkezindeyse kanalizasyon sistemine bağlıdır ve de evsel atıksudur, atıksu deşarjına girmezsiniz. Normalin dışında bir ünite yoksa hava emisyonu da olmaz. Tehlikeli atıksu konusunda hastanenin durumuna göre değişir. Gürültü zaten yok. Derin deniz deşarjı yok.

Yapılması gereken aylık denetimleri yapmak. Tıbbı atıklar, teh. atıklar, pil akü vs. yönetmelikleri uygulamak.

Teşekkürler

İyi Çalışmalar
  14. Göksel Kurtuluş Bölüm Yöneticisi

Samet Bey söylediklerinize zatwen katılıyorum. Ama bu izinlerden muafsanız, Çevre İzninden de muaf olduğunuza dair belge almanız gerekli. Siz herhangibir hastaneye böyle bir belge alabildiniz mi? Ben çalıştığım hastaneye alamadım henüz...
  15. sametgulec CMNet Üyesi

Çevre İzninden muaftır diye bir belge almaya gerek yok bence. Siz gerekli denetimlerinizi yapın ilgili yönetmeliklerdeki yükümlülükleri yerine getirin yeterli. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı dair denetime gelse Çevre İzni kapsam dışı yazısı diye birşey isteyeceğini düşünmüyorum. Bu biraz şeye benziyor ankarada faaliyet gösteren bir firmaya derin deniz deşarjı konusunda muafiyet almaya. Böyle şeylere gerek yok bence.
  16. ydyalcin CMNet Üyesi

Merhaba arkadaşlar, hastanelerle ilgili olarak yazışmalarınızı okudum. Bu konuda son durum nedir aydınlatırsanız sevinirim.
  17. ydyalcin CMNet Üyesi

Merhaba, çevre ve şehircilik il müdürlüğünden hastaneniz için gönderdiğiniz yazınıza cevap geldi mi? Cevabı paylaşabilir misiniz?
  18. ydyalcin CMNet Üyesi

Merhaba arkadaşlar hastanede görev yapan çevre görevlisi arkadaşlar kimler? Hala hastanelerin çoğu ne çevre görevlisi istihdam etti nede danışmanlık firmalarıyla sözleşme yaptı.
  19. Gülfem Polat CMNet Üyesi

bu mantıklı çed kapsamdışı yazısı alınmasına da gerek yok o zaman???
    muafsanız muaf olduğunuzu da resmi belge ile kanıtlamanız gerekmektedir.
  20. cansu_soysal CMNet Üyesi

evet cevap geldi ve çevre izninden muaf olduğuma dair bir görüş yazısı elime geçti. bilginize.

Sayfayı Paylaş