• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

03 01 05 kodlu atıkların biyokütle olarak değerlendirilmesi

Tolgahan POLAT

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Eylül 2011
03.01.05 kodlu "03 01 04* dışındaki talaş, yonga, kıymık, ahşap, kontraplak ve kaplamalar" atıklarımızı tesisimizde yakabilmemiz için TS EN ISO 17225-1 standardına uygunluğunu belgelememiz istenmektedir. Bu konuda daha önce rapor hazırlatan var mı? Yardımcı olabilir misiniz?
 
Tolga bey merhabalar,

sakıncası yoksa , bu grubun atık içeriğinin tam olarak nedir acaba ? analiz sonuçlarınız geldi mi ? bizden de istenecek gibi görünüyor..

iyi çalışmalar.....
 
Tolga Bey Merhaba,
Konu ile ilgili yaptığınız çalışmaları paylaşır mısınız? Biz de benzer tesislerle çalışıyoruz ancak analizi yaptırabileceğimiz akredite lab bulamadık.
 
Merhaba,

Tübitak MAM bu analizi 17225-1 standartı kapsamında yapamayacağını söyledi. Bu kapsamda akredite olan Üniversite Lab. bulabilmiş değilim.

Bu konuda çalışmalarını olumlu olarak sonuçlandırabilen varsa, bilgilendirmesini bekliyorum.
Teşekkürler.
 
Merhaba, benim de bir firmam için şu şekilde bir talepte bulunulmuş;

"Atığın kimyasal içeriği açısından TS EN ISO 17225-1'e göre biyokütle özelliğine sahipolduğunun belgelenmesi gerektiği"

bunun için de yönlendirdiğiniz Zeki Bey yardımcı olabilir mi yoksa TÜBİTAK'ta yaptırabilir miyiz.
 
Merhaba Aydın Bey, İstanbul üniversitesinin yetkisi var, analiz için öğretim görevlisi Zeki Bey ile irtibata geçebilirsiniz sizi yönlendirecektir. Benim analiz yaptırmaya çalıştığım süreçte Tübitak'ın yetkisi yoktu. Şuan varmı bilmiyorum.
 
Herkese merhaba,
Kereste üretiminden çıkan atıklar için analiz yaptırdığımızda bu analiz sonucu ile biyokütle olarak biyokütle yakma tesislerine satışını yapabilir miyiz?
 
03.01.05 kodlu "03 01 04* dışındaki talaş, yonga, kıymık, ahşap, kontraplak ve kaplamalar" atıklarımızı tesisimizde yakabilmemiz için TS EN ISO 17225-1 standardına uygunluğunu belgelememiz istenmektedir. Bu konuda daha önce rapor hazırlatan var mı? Yardımcı olabilir misiniz?

Bu konudaki son gelişmeler nelerdir?
Bu yola girenler nereye vardı?

bu odun talaş atıklarını (palet üretimi prosesinden çıkan) biyokütle olarak değerlendirmek doğru mu?
İzin alanlar ne izni aldı?
 
yak kardeşim.png
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
seyma67Analizini yaptırıp Bakanlığa iş akım şeması ve prosesi anlatan bir dosya ve fotoğraflar ile biyokütle olarak kullanıp kullanılamayacağı konusunda başvuru yapın. Olumlu yazı alırsanız bu kez bağlı bulunduğunuz il müdürlüğüne başvuru yapıp Çevre İzin görüşü alın.

Süreç bu şekilde.
 
Önceki cevapları görüntüle…
Herkese Merhabalar, TS EN ISO 17225-1 analizi için teklif alanlar fiyat listesini paylaşabilir mi?
 
Mehmet AltuntaşMerhabalar, biyokütle analiz raporu yaptıracak olanlara lazım olur belki:

"Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Ümit BÜYÜKSARI, Doç. Dr. Ayhan TOZLUOĞLU ve Doç. Dr. Halil İbrahim ŞAHİN tarafından 2017 yılından beri ihtiyaç duyan firmalara biyokütle analizi (TS EN ISO 17225-1-7 standartları kapsamında)
raporlama hizmeti verilmektedir. Bugüne kadar çok sayıda firmaya raporlama hizmeti verilmiş olup raporları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kabul edilmektedir.
İletişim
Prof. Dr. Ümit BÜYÜKSARI; umitbuyuksari@duzce.edu.tr
Gsm: 0533 746 0507

Doç. Dr. Ayhan TOZLUOĞLU; ayhantozluoglu@duzce.edu.tr
Gsm: 0533 308 4527

Doç. Dr. Halil İbrahim ŞAHİN; halilibrahimsahin@duzce.edu.tr "
Gsm: 0533 252 6249
 
Üst