• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

03.08.2012 itibari ile çevre görevlisi sayısı

Can Avşar

Antalya İl Temsilcisi
Etkinlik Grubu
Katılım
25 Şubat 2009
Şehir
Antalya
Firma
ARÜV ÇEVRE MÜH. A.Ş.
Arkadaşlar 03.08.2012 itibari ile Çevre Görevlisi Sayısı 8364 'e ulaşmıştır.

Sıralı liste için tıklayınız:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Çevre Görevlisi olarak çalışanların yani belgesini kullananların ismi kırmızıyla, çalışmayanların ismi siyahla yazılıydı diye hatırlıyorum. Maviler de kamuda çalışanlardı sanırsam. Nereden edindiğimi bilmiyorum ama böyle bir bilgi var kafamda :)
 
@Murat Akyüz

Katılmamak elde değil. 4yıl bu mesleği öğrenmeye çalışıp eğitimi alıp sonra da meslek adında böyle bir durumun olmasına ben karşıyım. Bazı popüler toplumlar tarafından yeterince suistimal edilen bir meslek grubuyken zaten bir de "ÇEVRE GÖREVLİSİ" var yetmez gibi.Sonlandırılmalı bence.
 
ÇevreMühendisleri.net olarak forumdaki tüm arkadaşlar hatta arkadaşların arkadaşı Çevre Mühendisi olan kişiler herkes bir yere dilekçe gönderse bir önem arz eder mi bu Çevre Görevliliği saçmalığının kapanması için.

Geçen gün Ziraat Mühendisi bir arkadaşla görüştüm. Onlarda da Tarım Danışmanlığı varmış ama sadece Ziraat Mühendisleri alabiliyor bu belgeyi.
 
bizde ise 4 yıllık herhangi bir programdan mezun olmak yeterli sayılıyor işte maalesef.sadece Çevre Mühendislerinin alabileceği bir belge olmalı. Aslında fena fikir de değil ama karşılığı olumlu olur mu meçhul????
 
Bizim Çevre Mühendisleri Odasının bir şey yapacağı yok. Toplu dilekçe yollayarak veya nasıl bir yol mümkünse artık bir şeyler yapılabilir mi?
 
Murat Akyüz. Ben bunun olumlu sonuç vermeyeceği kanaatindeyim. Sonuçta herkes farkında herkes biliyor bu durumu. Neden devam ettiriliyor bile bile sorun budur.Ya da devam ettirmemek için daha farklı çözüm yollu ne olabilir ki?
 
Bir Çevre Mühendisi olarak çok tepki toplayacağımı düşünüyorum ancak unutulmaması gereken bir durum var. Çevre Mühendisinin boş oturmaktan başka bir iş yapamayacağı tesisler mevcut. Bu nedenle, sisteme birkaç belge yüklemek için Çevre Mühendisi olma şartı olması zaten saçma.. Çalışan bir mühendis yada bir kimyager de aynı işlemi yapabilir. Çevre Mühendisleri olarak Çevre Görevlisi olayına bu kadar takılmamak gerek. Kimse kişisel algılayıp beni topa tutmasın ama ayda bir defa gidip etrafta biraz gezerek şunlar uygun bunlar değil bunları düzeltin deyip nasıl düzelteceklerini söylemeyen Çevre Görevlisi olan Çevre Mühendisleri tanıyorum. Çevre Görevlisi demek Çevre Bakanlığının online veri sistemine belge yükleme yetkisi demek.. Çevre Mühendisliği ile karıştırmayın...
 
@yusuf.dulda

Çevre görevlisi olmak için bütün yönetmeliklere hakim olmak gerekir. Yarım yamalak çalışan sisteme sabırla belgeleri yüklemeyi, denetimlerdeki uygunsuzluklara kalıcı çözümler bulmayı gerektirir. Kendi adıma konuşayım. Bir kimya mühendisi kadar kimyasal maddelerden, laboratuvardan vs. anlamam. Herhangi bir mühendis onu geçtim hele ki kimyager çevresel sorunlara benim penceremden yaklaşamaz.

Ben sadece çevre mühendisleri, çevre görevlisi olsun düşüncesinde değilim. O pencereden bakarsak İsg için makina veya inşaat mühendislerini tercih edebilirler. Sınavın zorluk derecesi nasıl oluyor bilmiyorum ama seçici bir sınav olursa problem kalmaz. O sınavı geçen kişilerde gayet güzel bu işi yapabilirler. Gerisi bize kalmış. Binlerce çevre görevlisi arasından bizi farklı kılacak özelliklere sahip olmalıyız.
 
Murat Bey, zannediyorum ki danışmanlık firmasında çalışıyorsunuz.. Çalıştığınız veya danışmanlığını yürüttüğünüz tesiste mühendislik düzeltici faaliyetler için mühendislik önlemleri alıyorsanız ya da aldırıyorsanız, bu sizin Çevre Mühendisliği vasfınız ile ve Çevre Mühendisliği yetiniz ile yaptığınız bir iş. Ancak sadece belirli zaman dilimlerinde belirli formatlarda belgeleri hazırlıyorsanız, kusura bakmayın ama evet mühendislik yapmıyorsunuz.
 
Ben hem arıtma sistemleri yapan hem de çevre danışmanlığı yapan bir firmada çalışıyorum. O dediğiniz şekilde sadece zamanı gelince ortalığı ayağa kaldıran geç kaldık geç kaldık şu evrakları yetiştirmemiz lazım diyen Çevre Görevlileri sayesinde pirim yapıyorum zaten. Ve şu anda zorunlu olmadıkça hiçbir yerde Çevre Görevliliği ibaresini kullanmıyorum. Açıkçası pek fazla gerek de olmuyor çevre görevliliği unvanına.
 
Murat Bey, sürekli adınızı yazarak belki kişiselleştiriyorum ama size cevaben yazdığım için adınızı belirtiyorum. Siz zaten Arıtma Sistemleri yapan bir firmada mühendislik yapıyorsunuz. Yaptığınız danışmanlık işini değerlendirmek benim haddim değil. Sizin sayesinde pirim yaptığınızı belirttiğiniz Çevre Görevlilerinin yanı sıra hazırlanması gereken evrakları sistematik şekilde takip eden ve geç kalmayı bırakın, evrak işini son güne bırakmayan Çevre Mühendisi olmayan Çevre Görevlileri tanıyorum. Bu tür örnekler mutlaka çoktur ancak bunları genellememek gerekir düşüncesindeyim.

Bakanlık bir sistem koymuş, sisteme bir vasıf uydurmuş adına Çevre Görevlisi demiş. uygulama ne kadar doğru ne kadar yanlış tartışılır. Ancak unutmamak gerekir ki; hiçbir zaman, danışmanlık yapılarak alınan bilgiler, tesiste tam zamanlı çalışarak alınanla kıyaslanamaz bile. Dolayısı ile eğer mümkünse tam zamanlı çalışan birinin Çevre Görevlisi olması ( ki sınavı kazananlar bana kalırsa bu konu için yeterli sayılırlar) ayda bir yada iki gün uğrayan kişiden daha iyidir.
 
@Murat Akyüz
Çevre Danışmanlık hizmetini sanırım Çevre Mühendislerinden alıyorlar.. :) İşin içine giren ve önemini anlayan!! Çevre görevlileri işi yapamayacaklarını düşündüklerinde sorumlulukları danışmanlıklara devrediyorlar. Çevre bilincinin oluşmasında iyi bir aşama.
 
Üst