• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

ÇMO Kayıt İşlemleri

Atakan Fazlı

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Kasım 2014
Şehir
Kocaeli
Firma
Kocaeli KOBİ OSB
Merhaba,

ÇMO kayıt için pazartesi Kocaeli il temsilciliği ile görüşeceğim ama öncesinde buradan bir yorum almak istedim. 2018 Temmuz mezunuyum. 2019 Ocak - 2020 Ocak arasında askerdeydim. 2020 Temmuz ayında da çevre mühendisi olarak işe başladım.

ÇMO internet sitesinden edindiğim bilgiye göre mezuniyet yılı esas alınarak aidat hesaplaması yapılıyor. Maksat arada vereceğimiz fazladan 2 aidat değil ama oda ile ilgili herhangi bir bağlantımız olmamasına rağmen bu tarihten itibaren aidatları ödemek biraz saçma değil mi? Bu konu hakkında daha önce çok sitem eden gördüm ama bunu isteyebilecekleri yasal bir mevzuat veya bir dayanak bulamadım. Konu hakkında yapılabilecek birşey var mı veya bu sistem değişti mi?
 
Sitede yer alan
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
'te çalışılmadığı takdirde ücret muafiyeti hakkında şöyle bir madde var:
f) (Değişik:RG-18/3/2021-31427) (Ek Madde:RG-04/03/2020-31058) "Oda üyesi olup işsiz kalan üyeler; durumlarını, her yıl Aralık ayı içerisinde geriye dönük olarak resmi hizmet dökümü ile birlikte yazılı olarak beyan etmeleri halinde işsiz kaldıkları aylara denk gelen üyelik ödentilerinden muaf tutulurlar. Üyenin; eksik, yanlış ya da gerçeğe aykırı beyan verdiğinin tespiti halinde indirim tutarlarının tamamı üyeden geriye dönük olarak tahsil edilir. İşsiz üyenin, oda organlarından eğitim alması için yıllık üyelik aidatı ödeme şartı aranmaz."
 
Üst