• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Eğitim 12 Ağustos 2021 - Atıksu Arıtma Tesisi Tesis Sorumlusu Eğitimleri Hakkında Duyuru

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
23.05.2019 tarihli ve 30782 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Atıksu Arıtma Tesislerinde Çalışan Teknik Personele İlişkin Tebliğ kapsamında, kentsel ve endüstriyel atıksu arıtma tesislerinde görev yapacak tesis sorumlularının atıksu arıtma tesisi yeterlilik eğitimi yapılacaktır.

Eğitimler için herhangi bir ücret talep edilmeyecek olup, söz konusu eğitimler covid-19 pandemisi nedeniyle bir önceki eğitimde olduğu gibi uzaktan olarak yapılacaktır. Eğitimler, talep edilen tesis sorumlusu sınıflarına yapılacak başvuru sayısına göre planlanacak olup eğitimlere Ekim ayı içerisinde başlanılması planlanmaktadır.

Bu çerçevede, eğitim planlamasının yapılabilmesi amacıyla, TESİS SORUMLUSU BELGESİ almak isteyen adayların 16 Ağustos – 1 Ekim 2021 tarihleri arasında
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresi üzerinden istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurup profil kartlarını oluşturarak ön başvuru yapmaları gerekmekte olup, eksiklik bildirilen başvuruların tamamlanması da dahil olmak üzere 1 Ekim’den itibaren adayların sisteme erişimi kapatılacaktır.

Ayrıca, söz konusu başvurulara ilişkin detaylı bilgiler
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinde yer alan Atıksu Arıtma Tesisi Personel Belgelendirme (AATBEL) sistemi duyurular sayfasında yer alacaktır.

Ek:

  1. Başvuru sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar
    Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
    .
  2. Başvuru için Kullanıcı Kılavuzu
    Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
    .
  3. Resmi yazı formatı
    Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
    .
  4. Atıksu Arıtma Tesislerinde Çalışan Teknik Personele İlişkin Tebliğ
    Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
    .


İletişim:
Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü

Su ve Toprak Yönetimi Dairesi Başkanlığı
sutoprak@csb.gov.tr

Kaynak:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Arkadaşlar mezuniyet bilgileri kısmında takıldım, sorgula butonu çalışmıyor, aynı sorunu yaşayan var mı?
 
Merhabalar,

B sınıfı endüstriyel tesis için başvuru yaptım ve aşağıdaki eksikliler bildirildi:

1) Atıksu arıtma tesisinin işletilmesine yönelik hizmet alımı sözleşmesinin sisteme yüklenmesi gerekmektedir.

2) Diğer: Atıksu altyapı yönetimi tarafından "AAT işletilmesinden sorumlu olduğuna dair" Kurum yazısı alınmalı. Firma ve arıtma hizmeti verilen atıksu altıyapı yönetimi/endüstriyel tesis ile yapılmış olan hizmet alımı sözleşmesi/protokol örneği sisteme yüklenmelidir.

Hizmet alım sözleşmesi ve atıksu altyapı yönetimi tarafından verilecek kurum yazısından kasıt nedir, yardımcı olabilir misiniz?

Saygılarımla;
Doğukan Yiğit TÜZÜN
 
dogukantuzunSanırım danışmanlık yapıyorsunuz ve ona göre başvurdunuz. Yani yazılanlardan onu anladım. Kurumdan istenen bakanlık formatında bir yazı var. Çalıştığınız kurumda AAT tesis sorumlusu olarak çalıştığınıza dair bir belge imzalatıp onu yüklemeniz gerekmektedir. Eğer danışman olarak firmaya bakıyorsanız da firma ile danışmanlık firması arasındaki protokol veya hizmet alım sözleşmesini yüklemenizi istemişler.
 
Atakan FazlıMerhaba, geri dönüşünüz için teşekkür ederim, durumumu detaylandırayım. Danışmanlık yapmıyorum, maden şirketi bünyesinde çalışıyorum. Araç yıkama endüstriyel atıksu arıtma tesisimiz mevcut. Endüstriyel atıksuyun yeniden kullanılabileceğine ilişkin teknik raporumuz ve AAT kimlik belgemiz var. Herhangi bir yere deşarj etmiyoruz atıksuyu. Şirketimden görev belgesi aldım, "... tarihinden beri, atıksu arıtma tesisinin işletmesinde, Tesis Sorumlusu olarak tam zamanlı görev yapmaktadır." şeklinde. Yalnızca, Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ile protokolümüz var o da fosseptik tankında biriktirilerek vidanjör ile gönderdiğimiz evsel nitelikli atıksular için. Arıtma tesisi için atıksu alt yapı yönetimi ile herhangi bir ilişiğimiz yok, hizmet aldığımız bir yer de yok yani. O nedenle eksiklik bildirimine karşı ne yapılması gerektiğini anlayamadım.
 
dogukantuzunBakanlık formatında belirtilen şekilde yazmadığınız için kurum yazısı geri dönmüş olabilir. AAT Tesis Sorumlusu başvuru klavuzunda bakanlık formatı mevcut(Evsel tesis için tasarım nüfusu, endüstriyel arıtma için günlük debi ve arıtma türü yazılması isteniyordu yanlış hatırlamıyorsam). Firmanız antetli kağıdına bu yazıyı yazıp gönderdiğiniz takdirde onaylanacaktır diye düşünüyorum. Hizmet alımı sözleşmesi konusunda sizden istememeleri gerekiyor diye biliyorum ama emin değilim. O konuda hakkında çok bilgim olmadığı için yardımcı olamayacağım. Bakanlığı arayıp durumu anlatıp görüş sorabilirsiniz. Konu hakkında 0312 586 32 49 numarası ile irtibata geçebilirseniz size AAT Tesis Sorumlusu konusunda yardımcı olacaklardır.
 
Benim onaylandı Kentsel başvurum. Endüstriyele başvuru yapamıyorum başvurum var diye. İkisini niye alamıyoruz hangisinde çalışabileceğimiz kesin değil ki ? Geçen dönem daha rahattı başvurular
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Esra D.Eğer D sınıfı iseniz bakanlık ile konuyu görüştüm. Kentsel başvuru yapanlar otomatik olarak Endüstriyel e de başvuru yapıyor sayılıyormuş. Hatta benim başvurumu kontrol etti. Hem kentsel hem endüstriyelde tanımlanmış olduğunu bakanlık personeli söyledi.
 
Önceki cevapları görüntüle…
Arkadaşlar merhaba,
Mezuniyet bilgileri kısmında sorgula butonu çalışmıyor. Sorgula butonuna bastığımda sayfa donuyor. Bütün tarayıcılarda denedim aynı durum geçerli. Bir önerisi veya çözümü olan var mı
 
2020 yılında bu belgeyi alan oldumu ? Süreçle ilgili bilgi verirse seviniriz. Eğitim süresi, ücret, sınav vs..
 
Merhaba kolay gelsin başvurum onaylandı ama meslek bilgileri kısmında Endüstriyel Başvurulabilecek Sınıflar ve Kentsel Başvurulabilecek Sınıflar yazıyor her ikisi için de mi eğitime katılacağım ben sadece endüstriyel başvuru yapmıştım.
 
Hala ikinci eğitim için başvuramıyorum, sistemi düzeltmediler mi son günler artık. Bilgisi olan var mı?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst