• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

13 ağustos çevre görevlisi sınav soru ve cevapları

S

seezgn

çevre görevlisi sınav soru ve cevapları açıklandı arkadaşlar
 

Ekli dosyalar

  • CEVREGOREVLISI-A.sflb.pdf
    234.3 KB · Görüntüleme: 311
  • CEVREGOREVLISI_B.sflb.pdf
    233.9 KB · Görüntüleme: 134
Cevap: 13 ağustos çevre görevlisi sınav soru ve cevapları

ben dün azıcık baktım zor görünüyor.bugün hepsini incelemeyi düşünüyorum.
 
Cevap: 13 ağustos çevre görevlisi sınav soru ve cevapları

Sorulara baktım zor değil saçma sapan sorular. Resmen boşuna geldiniz belge vermek istemiyoruz demek istemişler millete.
 
Cevap: 13 ağustos çevre görevlisi sınav soru ve cevapları

evet size katılıyorum sorular seçici olması için hazırlanmış gibi duruyo.
 
Cevap: 13 ağustos çevre görevlisi sınav soru ve cevapları

Soruların seçici olması iyide sınav sistemi nasıl acaba, adamlar çan eğrisi sistemine göre değerlendirme yapıyo olabilirler :) bu lkapsamda nasıl olack bu konu çok önemli, bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
 
Cevap: 13 ağustos çevre görevlisi sınav soru ve cevapları

Şimdi bir yerde okuduğuma göre Bakanlığa çok fazla şikayet varmış ve Bakanlık çan eğrisine göre değerlendirme ile ilgili sinyal vermiş. Ama ne kadar doğrudur bilmiyorum.
 
Cevap: 13 ağustos çevre görevlisi sınav soru ve cevapları

çan eğrisi mi daha neler,sınav da yapmasalar mış.ne günlere kaldık yahu..kalan kalsın çook çevre görevlisi olmak isteyen eşşek gibi çalışmıştır sanıyorum ki..ama madem bize bu hak verilmiş bizde alırız diyerek HAK olduğunu düşünenler hele hele düşük puan almasına rağmen kazananlar için helal etmiyorum bu hakkı.
 
Cevap: 13 ağustos çevre görevlisi sınav soru ve cevapları

Nereden size verilmiş bir hakmış? adınız çevre mühendisi olunca çevre görevlisi hakkı sizin mi oluyor? Bende Endüstri Mühendisiyim. O zaman Endüstride bizden başka kimse çalışmasın buda bize verilmiş bir haktır dememiz mi gerekyor?. Birde bu sınav için çalışmış insanlara eşşek gibi çalışmışlardir gibi bir hakaret yapmaya hakkınız yok. Bu ithamınız resmen mahkemelik olacak bir ihtamdır. Sizi terbiye ye davet ediyorum Lütfen yazdıklarınıza dikkat ediniz...
 
Cevap: 13 ağustos çevre görevlisi sınav soru ve cevapları

Burada kimse kimseye hakaret etmiyor. Bence bu gurur duyulacak bir söz. Günü geldiğinde eşekler yada köpekler gibi çalışıp kendi emeğimle aldım demektir bu.
Sorulara baktım. gerçektende tuğba hanımın dediği gibi eşekler gibi çalışmak gerekirmiş bu sınavda başarılı olmak için.
Diğer bir konuda burada kimse Çevre Görevlisi sadece çevre mühendislerinindir diye bir ibare kullanmıyor.
Eğer diğer meslek dallarından bu sınava çalışmış girmiş ve başarmış ise gerçekten annesinin ak sütü gibi helaldir. Çünkü bu sorular değme baba yiğidin yapacağı sorular değil. Çevre Mühendisleri yani bizlerde dahiliz buna.

Ya birde bu mahkeme furyası bayadır konu oluyor. Hayırdır. Herkeste bir hukuk olayı olmaya başlamış...
 
Cevap: 13 ağustos çevre görevlisi sınav soru ve cevapları

@hakbas1

Bize de bir sınavla elektrik mühendislerinin yetkisini versinler o zaman? Ya da inşaat mühendislerinin?
O zaman hepimiz 2 sene temel mühendislik eğitimi alıp mezun olalım sonra istediğimiz bir branşın yetkinliğine sadece bir sınavla sahip olalım niye 4 sene okuyoruz, vize-final-tez stresi çekiyoruz ki? Niye ailemize masraf oluyoruz?
Oğlum iyi bir üniversitede çevre mühendisliği okuyacağına puanı düşük bir üniversitede makine mühendisliği okusaydın keşke; istersen bu işi de yapabilirdin üstüne diyen, dişinden tırnağından ayırarak bizi okutan ailemize ne cevap vereceğiz?
Diğer branştaki mühendis sınavı kazanamadı, danışmanlık almak zorundayız malum kriz de var sana ihtiyacımız kalmadı diyen Ek-1 kapsamındaki fabrika müdürüne ne cevap vereceğiz?
 
Cevap: 13 ağustos çevre görevlisi sınav soru ve cevapları

Çevre mühendisliği ders içerikleri, çevre görevlisinin ise hangi konulara bakmakla yükümlü olduğu araştırılırsa; çevre görevlisi sıfatının bile ne denli gereksiz olduğu anlaşılacaktır. Endüstri mühendisliği üretim aşamasında, çevre mühendisi ise üretimden, tüketimden kaynaklı tüm kirletici unsurlarla uğraşmakla yükümlüdür. Sınırlar gayet keskin...Danışmalık işiyle uğraşmasam da bu olaya şiddetle karşıyım..Türkiye de sınav kavramı tam bir kabus, tam bir fiyaskodur..Hakkıyla sınav yapmaktan, sınavı hakkıyla değerlendirmekten yoksunuz.. Ülkede öğretmen açığı olur bir sınavla mühendisinden veterinerine kadar herkes öğretmen oluverir bir anda.. 80 li yıllarda hemen hemen her kesimden insan sınıf öğretmeni olup gelecek nesil dediğimiz yarının beyinlerine eğitim vermekle görevlendirilmişdi..(yazık!) Şimdi çevreden, atıktan, kirlilikten, yönetmelikten bi haber olanlar iş kapısı diye bu sınava başvurur oldu. Herhangi bir fakülteden yeni mezun olmuş, aman böyle bir sınav varmış bir girip şansımızı deneyelim diyenleri anlamak, mazur görmek, hak vermek mümkün değildir.. Anlaşılır hiç değildir.. (Ancak çevre danışmanlığı vb hususlara yıllarını vermiş farklı meslek gruplarında yer alan kimseleri dışarıda bırakıyorum kesinlikle) Ayrıca 'çevre mühendisleri bu sınava girselerdi onlarda başarılı olamazlardı' gibi açıklamaları da talihsiz buluyorum!
 
Cevap: 13 ağustos çevre görevlisi sınav soru ve cevapları

@Fecriati

benim düşüncelerimi aktarmışsınız aynen ağzınıza sağlık. mesleğimiz elimizden alınıyor göz göre göre. yazık çok yazık.bir sınavla benimle aynı şartlarda çalışsınlar. ne güzel yaa. hadi bakalım o halde bana da bi belge verin de mesela makina müh. bende gidip çok daha iyi işler bulayım çevre müh. yaparken makinacı da olayım aynı zamanda. mümkün mü bu ? tabiki HAYIR. ee o halde neden çevre görevlisi olmak sadece biizm hakkımızdır deyince oly oluyo. aynı durum değil mi ne farkı var? sınav yapıldı evet çok zor sorulmuş ama başarı düşük olunca çan eğri,si yapılacakmış yok daha neler. ne günler kaldık Allahım.... eğer bakanlık böyle bir saçmalık yaparsa bu işin tadı kaçtı demektir fazlasıyla. diplomamı iade edeceğim o halde. bu kadar kolay alınıytordu bu hak madem ki ben neden bunca sene emek verdim dirsek çürüttüm. bizi haksız bulan diğer meslek grubundaki sevgili arkadaşlar cevap verin bakalım. bizim yerimize koyun kendinizi, içinizde biraz meslek aşkı varsa eğer, sizin mesleğinizle hiiiiiiiççç ilgisi olmayan meslek grupları bir sınavla sizinle aynı şartlara sahip olsa ne hissederdiniz? aramıza hoşgeldiniz mi derdiniz yoksa bizim gibi isyan mı ederdiniz? hangisi ??????????
 
Cevap: 13 ağustos çevre görevlisi sınav soru ve cevapları

Bu hak size nereden verilmiş derken haklısınız. Çevre mühendisi olunca çevre görevlisi hakkı sizin mi oluyor derkende haklısınız. Ama işin özü de burada zaten. Çevre görevlisi diye bir kavram olmamalıydı. Çünkü çevre görevlisinin yapacağı iş zaten çevre mühendisliğinin alanlarından biridir. Yönetmeliklerle diğer branşlardaki mühendislere böyle bir hakkın verilmiş olması sizi sadece yasal açıdan hak sahibi yapar. Ancak doğru olanın bu olduğu anlamına gelmez.

Bugün bir eczaneye gittiğinizde üşüttüm boğazım ağırıyor dediğinizde eczacı size bir ilaç verir. Ancak gerçekte reçete yazmayada ilaç vermeyede yetkili ve sorumlu kişi doktordur. Tıpkı doktorun ilaç hazırlamaya yetkisinin olmadığı gibi.
 
Cevap: 13 ağustos çevre görevlisi sınav soru ve cevapları

Arkadaşlar, kimsenin mesleğinize göz diktiği falan yok, mesleğinizi güle güle iyi günlerde kullanın fakat bakanlığın çıkartmış olduğu bu yönetmek sadece çevre mühendisliğine yönelik çıkartılmamıştır, hiç bir mühendislik dalı için özelde çıkartmamıştır. Çıkartılsa o zaman diğer mühendislik dallarıda böyle bir hak isterler. Ben Endüstri Mühendisiyim ve devlet bana böyle bir hak vermemiştir. Her şirket mutlaka bir Endüstri Mühendisi çalıştıracak diye bir zorunlulukta yoktur. Bizlerde Endüstri Mühendisi olarak yan gelip okulu bitirmedik, tabiiki ancak çalışarak mühendislik bitirilebiliniyor. Bana göre bakanlığın burada bir eksikliği var oda, bu sınava çevre mühendislerinide dahil etmesi gerekiyordu ki başlarda öyleydi daha sonra çevre mühendislerini kapsam dışında bıraktı. O zaman hic kimse çıkıpta burada hakaret derecesine varacak şekilde beyanlarda bulunup, dalga geçmezdi diye düşünüyorum.
 
Cevap: 13 ağustos çevre görevlisi sınav soru ve cevapları

bu rezilliği düzeltmesi için odayı göreve çağırmalıyız.saolsunlar 40 olan meslek grubunu bu kadar az sayıya indirdiler ama yetmez.Bu meslek diğer mühendislikler gibi hak ettiği yere gelmeli ve hak ettiği muameleyi görmelidir.
Bu sebeple lütfen Çevre Mühendisleri Odasına üye olmayan arkadaşlar üye olup odaya şikayetci olduğunuz durumları bildirin.Eminim ki sorunumuzu ancak hukuk yani yasal yollar çözer.Bu gibi üretken forumlarda ise kava gürültü yerine paylaşım olur.
 
Üst