• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Etkinlik 14 - 15 Kasım 2019 CMNET TBMM ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ziyareti

Bu konu süresiz olarak sabitlenmiştir.
Maksimum katılımcı
5
14 Kasım 2019 tarihinde CMNET Yöneticilerinden Melih Türkay Coşar, Mahmut Akif Yılmaz ve Ecem Demirel ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sayın Mehmet Emin Birpınar ve ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Sayın Ahmet Talha Türkoğlu ile görüşmelerimiz gerçekleşti. Sayın Mehmet Emin Birpınar'a CMNET Yöneticilerimizin ve değerli üyelerimizin hazırlamış olduğu Çevre Mühendislerinin sorunlarını özetleyen bir rapor sunuldu. Kısa süren bu görüşmede Çevre Görevlisi, Kamu İhale Kanunu'nda Çevre Mühendisi kavramı ve BEKRA bildirimleri ile ilgili konulara değinildi.
WhatsApp Image 2019-11-17 at 18.54.27.jpeg

Sayın Birpınar Hocamız ile yaptığımız görüşmenin sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yrd. Sayın Ahmet Talha Türkoğlu ile bir görüşmemiz gerçekleşti. Sayın Türkoğlu ile görüşmemizde Çevre Mühendisliğinin gelecekteki önemi, geri kazanım ve geri dönüşüm kavramlarının mesleğimizdeki önemi ve mesleğimize verdiği ivme ile Kamu İhale Kanunu içeriğinde Çevre Mühendisi kavramı, BEKRA Bildirimleri, yaklaşan Çevre Mühendisi Odası seçimleri gibi konular dahil olmak üzere pek çok konu hakkında uzun süren ve verimli bir görüşme gerçekleştirdik.
WhatsApp Image 2019-11-17 at 18.54.27 (1).jpeg

Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi milletvekilleri ile yapılan görüşmelerde ise Kamu İhale Kanunu ve ilgili mevzuatta iyileştirme yapılarak çevre mühendislerinin özellikle altyapı mühendisliği alanındaki içme suyu, yağmur suyu, atıksu, arıtma tesisi konularındaki hak mahrumiyetinin sonlandırılması gerekliliği izah edildi. Çevre Kanunu'nda yer alan çevre görevlisi ifadesinden dolayı alt mevzuatta devam eden uygulamalara değinildi. Diğer meslek mensuplarına ve çevre mühendisi olmayan Bakanlık çalışanlarına da hâlâ çevre görevlisi olabilmeyi imkan sağlamakta olduğu belirtildi. Asbestli atıklarla ilgili belediyelerdeki uygulamalaların farklı olduğu özelikle yıkım ruhsatının standartlaştırılması gerektiği ifade edildi.


CMNET Yönetimi olarak gerçekleştirdiğimiz bu ziyaretler devam edecek ve siz değerli CMNET üyelerimizin forumda belirtmiş olduğu sorunları ve çözüm önerileri ile birlikte ziyaretlerimizde konuşmaya ve sizlerin sesi olmaya da gayret edeceğiz.
 

Ekli dosyalar

  • ÇMNet RAPOR.pdf
    888.5 KB · Görüntüleme: 140
Moderatörün son düzenlenenleri:
@Gülay aa geçmiş olsun, bilseydik gelirdik ziyarete :) şu engeli kaldırtsaydınız bari.
 
İyi güzel de, sayın Birpınar ile yapılan görüşmede sunduğunuz sorunlar ve önerilere kendisinin vermiş olduğu cevaplar, yapmış olduğu yorumlar nerede? Ben şahsen sunulan sorunlara ve önerilere ne tepki verdiğini merak ediyorum, başka merak eden yok mu?
 
Öncelikle böyle bir şeyi düşünen ve uygulayan tüm arkadaşlara teşekkür etmeliyim. Fakat bu ziyaret "hiçbir şey yapmamaktan iyidir, en azından gidip sorunlarımızı bildirdik" düşüncesiyle yapıldıysa çok da değişen birşeyin olmayacağını söyleyebilirim. Ayrıca sunulan raporu da yetersiz buldum. Takip edebildiğim kadarıyla bu ziyaret ile ilgili öncesine ait herhangi bir başlık göremedim, keşke daha öncesinden böyle birşeyin planlandığı ve tüm üyelerin görüşlerini yazabileceği bir başlık olsaydı. Foruma yazılmayan ama ciddi anlamda sıkıntı yaşadığımız birçok konu da var. Umarım görüşülen Bakanlık yetkilileri konuyla ilgili olarak sadece poz vermekle yetinmez...
 
Üst