• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

14001:2015 Risk ve Fırsat Tablosu

handeA

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Mart 2011
Şehir
Eskişehir
Firma
Özel
Arkadaşlar merhaba, Çevre Yönetim Sistemi ile ilgili risk-fırsat tablosu olan var mı? Tüm süreçlere nasıl fir risk-fırsat yaratabiliriz diye merak ediyorum. bir de tabloya tarih,i revize tarih vs nasıl atabiliriz? ELinde örnek olan payalaşbilirse çok sevinirim.

Teşekkürler
 
İyi günler , çevre ile ilgili risk ve fırsat tablosunun genel anlamda standartın 9001,14001 ortak maddesi olarak değerlendirmektedir. Ama sizin istediğiniz risk ve fırsat tablosundan ziyade çevre boyut analizi mi ?
Çünkü risk ve fırsatlarda sizin kuruluşun tüm proseslerinin risk durumunu ve bu risk durumuna göre fırsat yaratma ihtimalini oluşturuyorsunuz.
 
Merhaba bahsettiğim risk ve fırsat tablosu; 14001:2015 versiyonunda istenen tablo yani.
Boyut etki değerlendirme tablom mevcut durumda var.

Teşekkür ediyorum yine de.
 
14001 in istediği risk ve fırsatlar tablosu sizin proseslerinizin var olduğu ve bununla ilgili riskleri ve fırsatları belirlerken çevre boyutlarını da değerlendirmenizi ister. Yani siz risk ve fırsat tablosunu proses tabanlı değerlendirip , bu proseslerde çevre boyutlarınızın hangi proseslerde oluşutuğunu belirtmenizi ister.
Örnek : üretim prosesi, Yağ üretimi , Atıksu oluşumu , suya etkisi , betraraf yöntemi ( arıtma tesisi) , Fırsat ( alıcı ortamın kirlenmesini önlemek ve cezai yaptırımlardan muaf olmak , ) gibi
Beraber değerlendir ama çevre boyutlarını da risk ve fırsatlarda temel başlık olarak değerlendirmenizi ister. İyi çalışmalar
 
Üst