• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

14001:2015 Uygunluk Yükümlülükleri

handan vecet

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ekim 2021
Şehir
Sivas
Firma
2d kimya
Elinde uygunluk yükümlülükleri tablosu olan varsa paylaşabilir mi ?
 
Handan Hanım,
Sizinle ilgili olan maddelerin yanına mevcut durumunuzla ilgili bilgileri yazmanız gerekir. Bazı yönetmelikler güncel olmayabilir gözden geçirmenizde fayda var.
iyi çalışmalar.
 

Ekli dosyalar

  • Mevzuat listesi.xls
    244.5 KB · Görüntüleme: 128
Hava emisyonu kapsamında değerlendirilen işletmeler
MADDE 5 – (Başlığıyla birlikte değişik:RG-30/3/2010-27537) (1)
(1) Hava emisyonu olan ve Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmelik kapsamında yer alan işletmelerin kurulması ve işletilmesi için çevre izni alınması zorunludur. Bu işletmelerden kaynaklanan hava emisyonlarının değerlendirilmesinde bu Yönetmelik hüküm esas ve sınır değerlerine göre iş ve işlemler yapılır.

Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliğinde bu madde var. şimdi ben hava emisyon kapsamında olup olmadığımı nasıl belirlerim. yada işletme olduğum için her türlü hava emisyonuna dahil mi oluyorum
 
handan vecetÜstad Merhaba,

Yapmış olduğunuz faaliyet kapsamında eğer alıcı ortama emisyon/imisyon veriyorsanız hava emisyon konulu çevre izni kapsamına girerseniz. Burada Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinin ek-1 ve ek-2 kapsamına göre değerlendirmeyi de göz önünde bulundurmakta fayda var.

Örneğin; tekstilüretimi yaparken kumaşı kurutmak için doğalgaz sistemi kullanılır. Bu doğalgaz kullanımı sonucu alıcı ortama bir emisyon çıkışınız bulunduğundan emisyon kapsamına girersiniz.

Hazır beton üretiminde ise agrega gibi tozuma yapan malzemeler kullanıldığından dolayı imisyon kapsamına girersiniz.

Durumu özetleyecek olursak; yaptığınız faaliyetin hava emisyon konulu kapsama girip girmediğini karar vermek için Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği ile Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğini incelemek ve bu işi resmiyete dökmek için İl Çevre Müdürlüğüne görüş sorulması gerekir.
 
Üst