• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

1500 Kişilik Paket Arıtma Dizaynı Ve Maliyeti

Onur Eren

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Kasım 2010
merhaba arkadaşlar 1500 kişilik evsel paket arıtma tesisi için maliyetimiz ne olur?acil .isteneler,ön çöktürme,dengeleme,ve biyolojik tank
 
Ön çöktürme ve dengeleme işleri betonarme olup tarafınıza aittir. biyolojik tank ekipmaları dahil pompa blower ile montajı ve devreye alıp çalışır halde teslimi yaklaşık 70.000 tl . ayrıca nakliyesi ve proje onayı için gerekli harçlar size evrakların hazırlanıp onay alınması bize aittir.
Ancak kesin fiyatımız değildir.
 
tabi ön çökeltme ve dengeleme bize ait osman bey yalnız ben daha yüksek maliyetler çıkarmıştım ne kullandınız öğrenebilirmiyim?
 
osman bey ben pompaların tipi,blowerların kapasitesi,pompaların kapasitesi anlamında sormuştum soruyu,ya da tank olarak kaç tank hesapladınız boyutları nedir anlamında sormuştum
 
filtrasyon ve çamur bertarafı için ne düşünüyorsunuz sisteme dahil mi olucak? yaklaşık fiyat verebilirim.
 
Osman Tekin 70.000 tl demiş bence çok uygun benim vericeğim fiyat daha yüksek çıkıcaktır.
 
Betonarme yapılar sizden olup; ızgara sistemi,dalgıç mikser, blower, pompalar, Sistem borulaması ve elektrik işleri, panosu vs., UV disinfection ile beraber yaklaşık 65.000 Dolar.
Primary sed. gerek olup olmadığını şu an için bilemiyorum. Gerek olmayabilir. Seçilen ürünlerin markası önemlidir fiyat farkını oluşturabilir.
 
primary sed. için gerek yok bende osman tekin fiyatına şaşırdım açıkçası zaten ona da sölemiştin o fiyata maliyeti olmaz bu işin.muhtemelen seçilen ürünlerin kalitesi performansı ve kapasitesi ile ilgili bir değişiklik var teşekkür ederim hazel hanım verdiğiniz bilgiler için
 
Onur Bey gerçek maliyetleri görmeniz için doğrudan firmalarla bağlantıya geçmenizi tavsiye ederim.Burada alacağınız fiyatlar sizi daha çok daha çok yanıltacaktır.Örneğin debisi ve basma yüksekliği aynı olan onlarca dalgıç pompa fiyatı alabilirsiniz.Hepsi işinizi görebileceği halde seçim yapmanızda hangi marka olduğu,hangi malzemeden üretildiği (döküm,paslanmaz,plastik vb.),hangi elektrik akımında çalışabileceği gibi bir çok parametre etkilidir.Kaldı ki siz bir ekipman değil bir sistem maliyetini araştırıyorsunuz.Bildiğiniz üzere arıtma tesisleri içerisinde bir çok bileşeni bulunduran sistemlerdir.1500 kişilik kapasiteden bahsetmişsiniz.Her firma kişi başı su kullanım miktarını farklı alabilir.Genelde 200 lt/kişi.gün alınır ama daha düşük veya yüksek alanlar da karşınıza çıkacaktır.Burada atıksu arıtma tesisinin kurulacağı yer önem taşır.Yazlık bir yerde tatil sitesi,otel vb bir kuruluş için mi olacak?Bir üniversite kampüsü için mi olacak?Köy,kasaba vb. bir yerleşim yeri için mi olacak? Paket arıtma konusunda gelince ; yine farklı tesis tipleri karşınıza çıkar.Her firmanın PAKET TESİS adı altında farklı uygulamaları vardır.Örneğin biz kesikli aktif çamur prensibine göre tesislerimizi tasarlıyoruz.Havalandırma ve çökeltim tek hacim içerisinde gerçekleşiyor.Fakat piyasada paket tesis adı altında havalandırma ve çökeltim havuzu hacimleri birbirinden ayrı tasarlanmış sistemler görebilirsiniz.Herkes kendi bilgi birikimi,tecrübesi doğrultusunda farklı tasarımlar uygular.Her bir tasarımın bir birine göre avantajları ve dezavantajları vardır.Bu işte tek bir doğru yoktur.Önemli olan gerekli deşarj standardını sağlayabilecek tesisi kurmaktır -ki bu işi yapan herkesin taahhüdü bu yöndedir.Başta söylediğim gibi doğrudan arıtma firmalarından tekliflerini alın.Teklifler,tesis boyutlarını,kullanılan saç kalınlığı,kullanılan boya,blower,pompalar vb. ekipman bilgilerini içerecektir.Buna göre karşılaştırmanızı yaparsınız.
 
Seelma hanim aslinda hakli ama Dogrudan aritma firmasindan da teklif alsa benden alacagi icin yaklasik fiyat vermekten cekincem yok.calistigim yerde her gun boyle projeler icin teklif veriyordum farkli biside olmaz yaklasik sistem fiyati sorulmus zaten cokda detayli bilgi verilmedi bu sebeple sistem secimi kendisine kalmis.
 
Yani sistemde tam olarak hengi ünitelerin bulunacağı belirtilmemiş. ızgara ,UV gibi ekipmanlar ekstra maliyet oluşturacaktır tabi. ama genelde seelma nın dediği gibi tek tank içerisinde kesikli sistem de arıtma gerçekleştirilebiliyor ve oldukcada verimli çalışıyor. Biz su tüketimini kişi başı 200lt/gün olarak alıp hesaplarımızı ona göre tasarlıyoruz. Ayrıca piyasada o kadar çok bu işi yapan varki çok daha ucuza mal edebilirsiniz. Ama önemli olan burada kalite ve yapılan iş sonrası hizmettir. Oluşan arızalara en kısa sürede müdahale etme gibi serviz hizmetide çok önemlidir.
 
Hazel hanım ayrıca verdiğiniz arıtma boyutları ve 3 adet olması bana çok fazla geldi. gerçi sizin tasarımlarınız farklı olabilir ama benim fikrim en azından bizim tasarımlarımıza göre çok büyük olduğu
 
Aslinda 2 tank yeterli olabilir uzun hava. Olarak dusundum tabi butun reaktor havalabdurmaya ait degil camur curutme vs.. Bolumleri var burda coook ayrintili teklif vermemiz beklenmemeli
 
Üst