• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

18 Eylül 2021 Dünya Temizlik Günü...

Sevgili Doğa Dostu,

Let’s Do It! (Haydi Yapalım!) fikri 2008 yılında küçük bir Baltık ülkesi olan Estonya’da bir grup genç tarafından filizlendi. 3 Mart tarihinde 50.000 kişi bir araya gelerek, ülkenin her yerindeki 10.000 ton çöpü 5 saat içinde temizledi. Eylemin görüntüleri bir anda yayıldı ve sonrasında da ‘tek günde temizlik modeli’ 15 ülke tarafından şok edici sonuçlarla tekrar edildi. Toplam katılımcı sayısı 2,5 milyonu buldu.

21 Eylül 2019’da 180 ülkede 20 milyondan fazla insanın, ülkemizde ise 81 ilde 116 binden fazla gönüllünün katılımıyla gerçekleşti. Sadece ülkemizde 1 günde 790 ton katı atığı doğadan ayrıştırdık.
19 Eylül 2020 onlarca terabayt veriyi birlikte silerek dijital atıklar için farkındalık oluşturduk. Gerçekleşen Dijital Temizlik Hareketi ile birlikte 13038 GB Dijital Atık temizliği gerçekleştirmiştir. Türkiye, Dijital Temizlik gerçekleştiren 88 ülke arasından en büyük oranda Dijital Temizlik gerçekleştiren 4. Ülke olmuştur.

Şimdi ise hedefimiz 18 Eylül 2021!

Let’s Do It! Türkiye, bu küresel hareketin bir parçası olarak 18 Eylül 2021’de gerçekleşecek Dünya Temizlik Günü için saha gönüllülerini arıyor.

Daha yaşanabilir yarınlar için Dünya Temizlik Günü'nde bizimle sahada yer alarak farkındalık elçisi olmaya ne dersin?


Saha Gönüllüsü: Bu yolculukta bulunduğu şehirde saha temizliğine katılarak, gelecek nesillere temiz bir gelecek bırakmak isteyen ve çöp körlüğünü yenip farkındalık yaratacak doğa sever kişi. Şehrinde görev alan il temsilcisiyle birlikte çalışmalar yürüterek 18 Eylül 2021'de Dünya Temizlik Günü'nde saha temizliğinde görev alacaktır.

Başvuru Formu Linki:

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


1629027167810.png
 
Merhabalar,
Bu temizlik günü için bnir organizasyon var mı acaba? Şu saatte şu noktada buluşuluyor, herkes kendi eldivenini torbasını getiriyor gibi örneğin? Veya buluşulan noktada çöp poşeti dağıtılıyor mu?

Teşekkürler
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
sebnembirMerhaba,

Daha önce de yapılmıştı: Let's Do It Türkiye ile 81 İlimizi Aynı Anda Temizliyoruz!

2019 Yılında benim katıldığım etkinlikte eldiven ve çöp torbalarını, etkinliğe katılan belediye getirmişti. Ama biz de her ihtimale karşı yanımıza 3 çöp poşeti ve 2 eldiven almıştık garanti olsun diye. Size de tavsiyem yanınızda bulundurmaya çalışın.

Let's Do It'in çeşitli illerde seçtiği temsilciler bu organizasyonu yürütüyor. Bazı şehirlerde temsilci çıkmayabiliyor, dolayısı ile etkinlik olmuyor. Ya da seçilen temsilci görevini tam istenen şekilde yerine getiremeyebiliyor. Önlem almanızda fayda var
 
Temsilci listelerine nereden ulaşabiliriz bilginiz var mı acaba? Ben Kocaeli'nden katılmak istiyorum, burada daha önce gerçekleştirildi mi bilmiyorum. 😅
 
Üst