• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

1981-1986 arası doğan efsanevi nesil

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2008
Şehir
Yurt Dışı
Firma
ABL Group
30'lara merdiven dayayan ve hayatın hiç te öyle olmadığının farkına varmaya başlayan nesildir. lise yıllarının uçarılığı üniversite yıllarının o artistik havası uçup gitmiş askerlik filan derken artık ekmek kavgası zamanı gelmiştir. oysa daha dün gibidir çocukluğun o bin yıl sürecek sanılan 90'ları...seksenlerin uzatmalarına tıkıştırılan ilk çocukluk dönemi ise muhayyilenin en derininde bir yerlerde muhkemdir: eli kalemli tontonun ekrandaki görüntüsü, gorbi'nin lekesi, thatcher'ın iticiliği filan...

sabahtan akşama kadar radyo başında bekleyip sevdiği şarkıları rec tuşuyla kasede aktaran ve bundan gurur duyan (çünkü işçi babasının kısıtlı gelirini kasetlere harcamasına içi elvermez) insanların içinde bulunduğu nesildir.

evde ecevit'ten umutla bahseden anne-baba ve gözün aydın türkiye ak güvercin geliyor çalan mavi bir bir minibüsün peşinde umarsızca koşmaktır ne olduğunu bilmeden.

tasodur, tetristir. her türlü sokak oyunudur. bisiklet tamir etmek, lastik yamamaktır. capri sun'u önce hüplet sonra gümlettir onlar. onlar ki; bugün efsanevi birer mit haline gelmiş kişileri kanlı canlı halleriyle bilmişler izlemişler dinlemişlerdir.

onlar arasında erkeklerde futbolcu kartı biriktirmeyen kızlarda bebek giydirmeyen yoktur. cuma geceleri süper baba, pazar geceleri bizimkiler izlemişlerdir hepsi de. leğende yıkanmışlıkları vardır.

babaannelerinin nazilli basmasından diktiği pijamaları giymişlerdir çoğunluğu "bu ne ya" diye sormadan. ama hepsi de sokak çocuğudur, yaralıdır dizleri, bisikletten düşmemişine rastlayamazsınız.

1981-86 nesli candır, iyidir hoştur. iki dünya arasına bir yerlere sıkışıktır onlar. biraz eski devirdir biraz yeni devir ama çokça arada kalmışlıktır. tek kanaldan çok kanala geçişin çocuklarıdır onlar; çocukluğu deli gibi sokaklarda yaşayan son nesildir ve sonlara doğru bilgisayar bağımlığının sokakları nasıl boşalttığına tanık olmuştur 2000'lere doğru.

onlar; cine 5'in kırmızı noktalı filmlerinin ilk beş dakikaasında şifresiz girmişlerdir ergenliğe emanuella eşliğinde. tek kanallı ahşap kaplama tüplü televizyondan uydu anten bağlanmış 55 ekran sony'lere kadar uzanmışlardır.

o çocuklar pazar sabahı soba üzerinde kızarmış ekmeklerine yağ sürerken anneleri ekranda barış abilerinden 10 puan alanlara baktılar gıptayla. akşamında pazarın bizimkiler bitince yatağa yolllandılar babaları "günün geniş özetlerine" takılmadan önce ve özellikle parliament sinema kulübü onlar uykudayken sundu pazar gecesi sinemasını.

parliament sinema kulübü demişken; ilk yayınlanan filmin 1989 yapımı batman olduğunu eklemeden edemem.

fena halde hüzünlendim şimdi, ne ..k vardı büyüyecek...

Kaynak : ekşisözlük
 
@Fatih Özcan o zaman Parliament Cinema Club müziği benden gelsin:)


Tabi bir de çocukken uydurarak söylenen şarkı sözleri var:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


En bombaları da şu şekilde:

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Smooth Criminal
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Pump Up the Jam
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Sertap Erener-O Ye
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Captain Jack- Iko Iko
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Tracy Chapman-Fast Car

Not: Kendimi durduramıyorum bir de şarkı geliyor eskilerden:


Bizim neslimiz bir bu yüzden bir de Ömer Seyfettin kitapları yüzünden psikopat olmadıysa daha da bize bir şey olmaz :)

Not 2: Şarkıyı uzun süre dinlemeyin bu seferde kafanızın içinde dönüp durmaya başlıyor, aklınızdan çıkaramıyorsunuz. Sanırım şarkıyı söyleyen Ayça Oktay bizi hipnoz etmekte :)
 
İç burkan ve duygulandıran site başlıklarından. Özellikle 1994-1998 yılları arasında yaşadıklarım aklıma gelir de daha bir garip hissederim. Ama yapacak bir şey yok. Zaman işte geçip gidiyor. Biz 80'li ve 90'lı yılları yaşadığımız için şanslıyız ve öylesine güzel yılları yaşayan son nesiliz. Bizden sonraki nesiller bunu pek yaşayamadılar. Neyse bir şeyden de eksik kalsınlar. :)
 
Üst