• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

1993'ten bu yana en kanlı baskın! Çukurca'da 26 şehit..

erman

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Nisan 2011
Dün gece Çukurca'da 26 askerimizi şehit eden PKK'ya tek seferde verdiğimiz en ağır kayıp 1993'de gerçekleşmişti.

23 Mayıs 1993 günü PKK’ya Bingöl’de 33 askerin şehit olduğu saldırının üzerinden 13 yıl geçti. Geçtiğimiz günlere kadar 33 tezkereci askerin kurşuna dizilmesinde derin devlet yapılanmasının parmağı olduğu da tartışılmıştı.

O tarihten bu zamana kadar çok sayıda askerimizi şehit eden PKK, 1993'den beri en kanlı saldırısını ise dün gece düzenlemiş oldu.

Demokratik açılım süreciyle birlikte, sivil, çoluk çocuk ayırt etmeden katliamlar gerçekleştiren PKK, geçtiğimiz Temmuz ayın da da Silvan'da 13 askerimizi şehit etmişti.

Çukurca'da canlarını teslim eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyor,ailesine sabr-ı cemil niyaz ediyoruz.
 
Cevap: 1993'ten bu yana en kanlı baskın! Çukurca'da 26 şehit..

Dün gece saatler 01.00'i gösterdiğinde PKK'lı bir grup terörist eş zamanlı olarak Hakkari'nin Çukurca ve Yüksekova ilçelerinde hain bir saldırı gerçekleştirdi. Saldırı sonrası resmi olmayan rakamlara göre 26 askerimiz şehit olurken çok sayıda da yaralının olduğu ifade ediliyor.

Peki, bu terör saldırısının bugün gerçekleşmesi bir tesadüf mü? Aslında 19 Ekim 2009 tarihinde cereyan eden bir olay, bu saldırının bir tesadüf olmadığını akıllara getirdi.

19 EKİM 2009'DA NE OLMUŞTU?

Terör örgütü PKK'nın sözde lideri Abdullah Öcalan'ın çağrısıyla Kuzey Irak'taki Kandil ve Mahmur kamplarından 19 Ekim 2009'da 34 kişilik bir grup Habur sınır kapısından geçerek teslim olmuştu. Habur'da güvenlik güçlerine teslim olduktan sonra serbest bırakılan ve konvoy halinde Diyarbakır'a gelen 34 kişiden 17'si daha sonra İHD Diyarbakır Şube Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenlemişti. PKK'lılar, terör örgütü elebışısının cezaevindeki koşullarını protesto ederek, Öcalan'ın Kürt halkının siyasi iradesi olduğunu savunmuştu. Bunun üzerine haklarında terör örgütü propagandası suçlamasıyla açılan davanın duruşması 29 Eylül 2011 tarihinde Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Mahkeme heyeti, 17 sanığı önce 'terör örgütünün propagandasını yapmak' suçlarından 2'şer yıl hapis cezasına çarptırdı.

Daha sonra, 'sanıkların geçmişleri, sosyal ilişkileri, yargılama sürecindeki davranışları, cezanın failin geleceği üzerindeki olası etkilerini' göz önüne alarak verilen cezayı 1'er yıl 8'şer aya indirdi.

ŞAŞIRTAN TESADÜF

Terör örgütü PKK'nın bugün bu saldırıyı gerçekleştirmesi planlanmış saldırı ihtimalini gündeme getirdi. -alıntı-
 
Cevap: 1993'ten bu yana en kanlı baskın! Çukurca'da 26 şehit..

tavizin yeni tazvizleri doğuracağı aşikardır.terörün herhangi bir daynağı olamz.şimdi kim ve ne şekilde 26 askerimizn hesabı verecek.verilemeyecek olan hesap verildi diyelim o askerin annesine basına eşine daha da öenmlisi yetim kalan çocuklarına ne diyeceğiz. ortadan kaldırmamız gerekn teröristi memnun etmeye kalktık yetmedi o da senin oğlunu kardeşini eşini babanı aldı mı diyeceğiz.
satılık kalemler şimdi kiralık köşşelerinden zehir kusacaklar.efendim teröriste şunu verseydik böyle deseydik bunlar olmaycaktı gibi terörü meşrulaştırma yarışına girecekler, vatnadaşımız artık Şehitlerimiz siyasete alet ediliyor gibi bir yüzsüzlüğün içine düşecekler, terörle savaşan özel birlik komutanlarını askerleri içeri tıkayayıp deneyimi az olan askeri öen süren hükümetimiz yapmacık sortiler, 2-3 gün sürecek palavra harekat yapıp topluma sorun yok mesajı vermey çalışacakalr.
Şerefin tavizi olmaz. eğer onca askerimiz Mehmedimiz vurma yetkisi olamdan terörün kucağına bırakılıyorsa ve bunu da açılım diye yutturuluyorsa o memlekette Şerefden söz edilemez.
O askerin yerinde ben sen kardeşimiz amcamızın oğlu da olabilirdi.Olmasa da ne değişir ki sonuçta aynı milletin evlatlarıyız..
Terör artık sadece dağda değil mecliste okulda üniversitede hükümette mahalle arasında büyükşehirde.nasıl olmasın ki mileltimize bakalım hala szöde barış demokrasi insan hakları..Şehidin de hakkını vermek gerekir.o yüzden özellikle hakkari şırnak tunceli gibi terörün yuvalandığı yerlerde olağanüstü hal olması gerekir:
Ölüsü olan bir gün delisi olan her gün ağlar.
BAŞIMIZ SAĞOLMASIN...
GEREKİRSE TÜM TERÖRÜ BİTİRMEK İÇİN BİZİM DE BAŞLARIMIZ DÜŞSÜN AMA BU MEMLEKET BU TERÖRLE ONLARCA YIL HERGÜN UĞRAŞMASIN.SÖZLER YANI YAPILANLAR AYNI ÇOK FALZ LİSTEYE HİÇ GERK YOK KARDEŞİM.
TEK ÇÖZÜM TERÖRİSTİN YATAKLIK YAPANIN İDAMIDIR.
 
Cevap: 1993'ten bu yana en kanlı baskın! Çukurca'da 26 şehit..

Herkesin bu olanlara üzüldüğüne eminim fakat bu haber başlığı altında yazılan söylemler hiçbirimize yakışmıyor. Yazılan yorumlar siyasi atışmalar şeklinde devam ederse ilgili tüm mesajları sileceğimi şimdiden bildirmek istiyorum..

Saygılar...
 
Cevap: 1993'ten bu yana en kanlı baskın! Çukurca'da 26 şehit..

beyler tartışma adabından habersizsiniz. özellikle de yaftalamadan düşünemeyenleriniz.. üslubunuz berbat. size bir ekşi sözlük başlığının şu ilk tanımını armağan ediyorum:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


çok uzun gelir okumazsınız diye özet geçiyorum: karşınızdakinin siyasi görüşünü sorgulama hakkınız yok. insanların size kimliklerini, siyasi görüşlerini, oy verdiği partiyi, etiketini, nesebini ispatlama mecburiyeti yok. cin olmadan adam çarpmaya çalışmayın. rica ediyorum. samimi bir rica.
 
Üst