• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

2 temmuz 2011 İSG sınavı hatalı sorular

Mustafa Açıl

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Ocak 2010
2 Temmuz'da sınava giren arkadaşlar

Sınavdan sonra çok sayıda soru hatalı diye tartışıldı. Ekte bir eğitim kurumunun bakanlığa 12 soru ile ilgili yeniden değerlendirilmesi için yazdığı yazı mevcut.


İyi günler..
 

Ekli dosyalar

  • Bakanlik_Sinav_Gorusleri.doc
    77 KB · Görüntüleme: 180
Cevap: 2 temmuz 2011 İSG sınavı hatalı sorular

Sınav duyurusunda konu ile ilgili yazılmış cümleleri aşağıya kopyaladım. Önceden önlemini almışlar her seferinde hata olduğundan belkide :)

Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda
soru/sorular iptal edilmeyecek, hatalı olan soru/soruların doğru şık/şıkları dikkate alınmak
suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

Değerlendirme sırasında hatalı soru/soruların çıkması durumunda hatalı bulunan soru/sorular
doğru kabul edilerek 100 puan üzerinden değerlendirilecektir.
 
Cevap: 2 temmuz 2011 İSG sınavı hatalı sorular

bence 44. sorunun cevabı net diğer 2 yanıtın aynı olması(ultraviyole -mor ötesi) soru iptalini gerektirmez.

45.soruda benim okuduğum bütn kaynakta asetilen sarı diye geçiyor şıkların hepsine bakınca osijenin yanlış olduğu bariz...

yine 66. soruda genel olarak Basınç Tüplerinden bahsetmiş buda doğrudur bence
 
Cevap: 2 temmuz 2011 İSG sınavı hatalı sorular

Bu kurumun iptal istediği soruların birçoğu bende doğru o yüzden değil ama net bir şekilde baktığımda şunu görüyorum.A kitapçığı 57. soruya katılıyorum.Ayrıca risk değerlendirmesi yer ve tehlikenin farkedilmeside kabul edilebilir.
Sıkıntı şurdan kaynaklandığı kanaatindeyim.Bakanlık geçmiş sınavlarda yapmadığı birşey yaptı.Soru ağırlıklarını verdi.İşte %15 isg genel , %10 mevzuat , % 5 hukuk , %5 sağlık , %65 teknik sınavdan önce çok kafama takıldı.Bu oranları tutturmaları çok zordu.Çünkü soracakları bir çok soru mevzuatda bulunabilecek şeyler olacakdı.Nitekim onlarda ilgili yönetmeliğe atıf yapmadan direk soruyu sordular.Ne zannettiler %65 teknik içinden geliyor bu soru diye cevap vereceklerdi.Ağırlık durumlarını açıklamasalar çok daha temiz olurdu.Daha bakalım ne itirazlar gelecek.
25 aralık sınavında 4 soru iptal oldu.Fakat o 4 soru açıklanmadı.Ve işaretleyen herkese doğru yazıldı.Valla 69 da olduğum için 1 iptal soru işime gelir.Gerçi cevabını net hatırlamadığım ve doğru olduğuna inandığım 5 soru var.Ama iptal daha sağlam olur.
Neticede şu hangi işimiz doğru bu sınavımız doğru olsun.İSG uzmanlarının A,B,C diye ayrılması ayrı bir saçmalık şimdi ben A olana kadar Ağır tehlikeli işleri uzkatan mı seyrediceğim? Veya orada ki elektrik çok çarpıyoda Az tehlikeli bi yerdeki elektrik daha az mı çarpıyor? Bunlar bir yana Bakanlığımız bölündü şimdi izin,lisans hepsi hikaye olacak.Valla ceza yiyene kadar kimseyle anlaşmam diyen müşterilerim haklı olduğunu bir kez daha gördüm.En önemlisi Çevre mühlük gene tozlu raflarda daha sayayım ama sıkıldım
Hangi işimiz doğru ki bu doğru olsun...
 
Cevap: 2 temmuz 2011 İSG sınavı hatalı sorular

benim durumda seninkine yakın fossa hatırlayamadığım 5 soru var ve yine tam olrak emin olmadığım 72 doğru ama bazı değişiklikler yapmıştım yani 69 a düşmekten çok korkuyorum geçeriz inşAllah
 
Cevap: 2 temmuz 2011 İSG sınavı hatalı sorular

nedense her sınavda en az 1 veya 2 hatalı soru veya cevap kesinlikle çıkıyor. acaba bilerek mi yapıyorlar?
 
Cevap: 2 temmuz 2011 İSG sınavı hatalı sorular

İGU-A-76. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A)Belli yoğunluğa ulaşan karbonmonoksit patlamaya neden olabilir.
B)Belli yoğunluğa ulaşan sülfürdioksit (SO2 )patlamaya neden olabilir.
C)grizu patlamaları ve yangınlar benzer gazların oluşmasına neden olur.
D)Havalandırma ile yeraltında biriken tozlar ve gazlar ocak dışına süpürülür.
Açıklama:
76. soruda doğru cevap:B şıkkı verilmiş.C şıkkında "Grizu ve yangınlar benzer gazların oluşmasına neden olur" cümlesi de yanlış bir ifade olarak değerlendirilebilir.Grizu ve yangın sonrasında oluşan gazların hiçbir benzerlikleri bulunmamaktadır.Bu benzerliğin ne açıdan ve ne olduğu afaki kalmaktadır.
Bu sebepten dolayı 76.soru hatalıdır.

İGU-A-84. Solunum açısından aşağıdaki tozlardan en az tehlikelisi hangisidir?
A)Kuvars tozu
B)Mermer Tozu
C)Kömür Tozu
D)Deniz kumu tozu
Açıklama :
4.soruda en az tehlikeli olan toz hangisidir şeklinde sorulmuştur. Cevaplarda Kuvars tozu-mermer tozu-deniz kumu tozu ve Kömür tozu verilmiştir. Doğru cevap ise mermer tozu belirtilmiştir. Oysaki burada kuvars tozu, mermer tozu ve deniz kumu tozu hepsi silis içermektedir. Ve en tehlikeli olan silikosiz hastalığına sebep olabilir. Kömür tozu ise içeriğinde silis içermemektedir.Cevapta belirtilen toz kaynaklarının maruziyet süresi ve ortam konsantrasyonları aynı olduğu kabul edilirse doğru cevap:Kömür tozu olmalıdır.Tabii bunların her biri maruziyet süresi ve konsantrasyon miktarına göre tehlikesi değişebileceğinden bu soruya her katılımcı farklı cevap verebilir ve cevabında haklılığını iddia edebilir.
 
Üst