• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

2. ve 3. sınıf Gayri Sıhhı Müessese Açma ve Çalışma Ruhsatı verilmesi süreci

t.ozcan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Kasım 2010
2. ve 3. sınıf Gayri Sıhhı Müessese Açma ve Çalışma Ruhsatı almak isteyen bir tesisin işlemleri acaba kaç günde tamamlanır? 2. ve 3. sınıf Gayri Sıhhı Müessese Açma ve Çalışma Ruhsatı alma aşamasında çed ve emisyon ile ilgili belgeler isteniyor. Şu an danışmanlık yapacağımız bir çamaşırhanenin çed kapsamdışı yazıları alınmamış, ayrıca 2 mw üstü ısıl güce sahip. Bu durumda bu evrakları hazır olmayan bir tesis sizce ne kadar süre GSM ruhsatı için başvurabilir? Teşekkürler...
 
2 hafta kadar çed görüşü için beklersiniz. yangın önlem durum raporu yoksa en az 10 gün kadarda o işlem için. kanalizasyon bağlantı izni içinde 10 gün kadar beklersiniz. Çevre düzeni planı için 3-4 gün kadar beklersiniz. kapasite raporuna tabiseniz 1 ay kadar beklersiniz fakat ekspertiz raporuda yeterli olacaktır. zaman alan evraklar bunlardır. hepsinin dosyasını aynı anda teslim ederseniz 1 aydan biraz fazla sürer.
 
evet gelecekler. çed görüşü için hazırlayacağınız dosyada anlattıklarınızı yerinde görmek isteyecekler. hazırlayacağınız dosyanın içeriği elilnizde yok ise gönderebilirim. hatta hazırlanmış örnek bir başvuru dosyasıda yollayabilirim.
 
Bir dosya hazırlamaya çalıştık ama elinizde bir örnek varsa gönderebilirseniz çok sevinirim. İsterseniz özel mesaj bölümünden mail adresimi verebilirim. Çok teşekkürler...
 
Aykut Bey,

GSM başvuru sürecinde Yangın Önlem Raporu ile ilgili olarak itfaiye işyerine tespite geliyor mu??? Bi de örnek başvuru dosyasını gönderebilir misiniz, elinizde mevcutsa...mail adresimi verebilirim.
 
Üst