• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

2011 tehlikeli atık istatistikleri

Melih Coşar

Yönetim Grubu
Danışmanlık Grubu
Danışmanlık Grubu Yönetim Grubu
Katılım
3 Temmuz 2010
Şehir
Ankara
Firma
.
Arkadaşlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı web sayfasında
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
yayınlanmıştır.

Not: Ağrı'da 1 ton tehlikeli atığı veren arkadaşı, plaketini benden alması için buraya bekliyorum :));)

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
ilginç değerler var. 2011 yılında ekonomide daralma mı meydana geldi de tabs kullanıcı sayısı düştü orasını anlayamadım :/
 
ya bir kişiye ait değilde kartuş ve floresan gibi atıkların farklı farklı yerlerden toplanması ile çıkmışsa =)
 
@yara_bandi

Yanlış yapmışlar tabloyu. Yani şu ifade; "2012 yılında 2011 yılı atık üretimine ilişkin bilgi talep edilmiş olup, ülke geneli 18.428 tesis tarafından beyan formunu doldurduğu belirlenmiştir. " 18428 ün TABS kullanıcısı değil de beyan dolduranların sayısı olduğunu gösteriyor. Ama tabloya sanki TABS kullanan toplam üye sayısı gibi yazılmış.

Aslında 2011 yılında ekonomik olarak bir gerileme olmadığına göre tehlikeli atık üretimi de azalmamış olması gerekir. Dolayısı ile beyan sayısının düşmüş olması toprağımızın, su kaynaklarımızın tehlikeli atıklarla doldurulduğunu gösteriyor bence.
 
Hatay ve Osmaniye deki durumu ben de anlayamadım. İstanbul'da 82 bin Hatay'da 61 bin. Antep'de 2 bin Osmaniye'de 48 bin.
Hatay ve Osmaniye'de ki İl Çevrelerin iyi çalışıyor olmasından kaynaklanabilir.
 
TABS sistemi spor salonu üyeliği değil ki. ben bu sene gelmiyorum diye bir şey diyemezsiniz. Türkiye'de ki sanayi kuruluşunu baz alırsak o arada kaçan 200 tesis çokta önemli bir rakam değil. Ama bu 200 tesise ne oldu cidden merak ettim. İl bazında da kaç firma beyan etti deselerdi keşke.
Diğer taraftan da 2011 yılında ki ekonomik değerler çiviye endeksli olarak mı iyi yoksa yapılan konut sayısına göre mi iyi o da ayrı bir mevzu.
 
@CMNet Okuru
@cevreci_gokhan
Bölgede yer alan çelikhanelerden kaynaklanan bir durum olmalı çünkü ciddi miktarlarda baca tozu çıkarırlar.
 
@yara_bandi

Tabs üyeliği ile spor salonu üyeliği aynı şey hatta cmnet üyeliği de. İhtiyaç varsa girersin yoksa girmezsin ama üyeliğin iptal etmediğin sürece hep vardır. 200 tesisin Tabs dan kaçtığına dair bir veri yok o dökümanda, sadece beyan yapmamışlar. Ya atıkları çıkmamış( ki zannetmiyorum) ya da lisanssız bir şekilde atıklardan kurtulmuşlar.
 
TABS a atığınız yok ise bile stok girişi yapmanız gerekir, kaldı ki işleyen bir tesiste sıfır atık diye birşey olması imkansızdır. Bu sebeple spor salonu veya forumdan farkı olacaktır tabi ;)

Ayrıca 200 tesislik fark aslında bize daha yüksek bir miktar tesisin ya kapandığını ya da TABS şifresini iptal ettirdiğini gösterir çünkü her geçen yıl daha fazla firma TABS şifresi almaktadır (sadece sanayi değil, otel, hastane, kampüs gibi işletmeleri de göz önünde bulundurun). Bir de şöyle bir durum var mükerrer TABS hesapları (bir tesisin birden fazla hesap almış olması gibi) olabilir ki bunların iptal edilmesi ile böyle bir açık ortaya çıkmış olabilir. İşin vahim yanı bir devlet kurumunun bu gibi soru işareti oluşturan durumları çözmeden/açıklamadan böyle bir istatistiki bilgi yayınlamış olmasıdır. Balık baştan kokar derler, yaptırım uygulayanın raporu böyle olursa bizlerin yaptığı raporlar da kopyala yapıştırın ötesine geçemez. :ckskc:
 
@Göksel Kurtuluş

Tabs a üye olup beyan yada stok göstermemek imkansız değil bence olasıdır. Çünkü bunu takip eden yok yani kimse geriye dönüp sen atık bildirmemişsin stoğunda yok ne yapıyorsun anlat hele diyen yok. Sadece denetimden denetime, o da o firmaya denk gelirse. Ayrıca farz edin ki bir tesiste üretimden kaynaklanan bir tehlikeli atık var, prosesde değişiklik yapıyorlar ve bu atığın oluşumunu önlüyorlar, o zaman ne olacak? Uygulamada zaten eksiklikler var kaldı ki memleketimin ücra köşelerinde üyeliği olduğu halde beyan yapmayan bir sürü kuruluş vardır diyorum ben. 200 den de fazladır. Bu benim düşüncem uygulamadan gördüğüm bu. Zaten yasama yürütme arasında ki bariz fark da bunu gösteriyor. Yukarıda bahsetmiş olduğunuz vahim raporda bunun bir örneği zaten.
 
2010-2011-2013 yılları için tehlikeli atık istatistikleri yayınlanmıştır.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Bilgilerinize.
 

Ekli dosyalar

  • 2010-TEHLİKELİ ATIK İSTATİSTİKLERİ.pdf
    805.2 KB · Görüntüleme: 9
  • 2011-TEHLİKELİ ATIK İSTATİSTİKLERİ.pdf
    907.8 KB · Görüntüleme: 10
  • 2013 TEHLİKELİ ATIK İSTATİSTİKLERİ.pdf
    540 KB · Görüntüleme: 26
Üst