• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

2012 Atık Yönetimi Sempozyumu - Antalya

  • Konuyu başlatan Kübra Arslan
  • Başlangıç tarihi
K

Kübra Arslan

b_1330607526.jpg

Sayın İlgili;

2001 yılında T.C.Çevre ve Orman Bakanlığı bünyesinde kurulan Türkiye Çevre Koruma Vakfı, Bakanlığın desteklenmesi ve güçlendirilmesi faaliyetleri yanında, ülkemiz çevre değerlerinin korunması ve geliştirilmesine yönelik çalışmalara katkı ve destek sağlayan bir sivil toplum kuruluşu olarak faaliyetini sürdürmektedir.

Bu nedenle, T.C.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü’nün öncülüğünde, Atık Yönetimi ile ilgili uygulamaların güçlendirilmesi, geliştirilmesi ve ilgili paydaş gruplarla (Üniversiteler, özel sektör, çevresel STK’lar, oda ve birlikler, Enstitüler, Belediyeler) bilgi alışverişinde bulunulması ve Atık Yönetimi alanındaki yeniliklerin değerlendirilmesi amacı ile 24-27 Nisanda, Silence Beach Resort Side/Antalya’da 4 gün sürecek “Atık Yönetimi Sempozyumu” düzenlenecektir.

Sempozyumda katılımcılarımızın 1.180 (KDV dahil) ücret ödemeleri gerekmektedir. Bu ücret mukabilinde tek kişilik odalarda her şey dahil konaklama, eğitim materyalleri, sarf malzemeleri, havalimanı ve otogardan otele transfer organizasyon tarafından karşılanacaktır. Katılımların katılım ücretlerini ödedikten sonra, ekteki broşürde yer alan konu başlıklarından kendilerine uygun olan bölümü işaretleyerek vakfımıza göndermeleri gerekmektedir. Sempozyum sonunda Bakanlığımız tarafından katılımcılarımıza “2012 Atık Yönetimi Sempozyumu Katılım Sertifikası” verilecektir.

SON BAŞVURU TARİHİ 6 NİSAN 2012

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Ayrıntılı bağlantı:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Geçen sene bu eğitim Antalya Side de yer alan Sueno Beach Hotel'de gerçekleştirilmişti. Aynı eğitimin tekrarı niteliğinde olduğu kanısındayım. Bu senede Antalya Kızılağaç beldesinde yer alan Silence Beach Otelde olacak.


* Katılım ücretlerini Türkiye Çevre Koruma Vakfı İktisadi İşletmesi, T.C. Ziraat Bankası, Emek Şubesi, IBAN: TR52 0001 0007 6552 1264 12 5006 no'lu hesaba yatırmaları gerekmektedir.

* SON BAŞVURU TARİHİ 6 NİSAN 2012
 
@Can Avşar

Evet bize geçen seneki sempozyumun ilk olduğunu bu senekininde 2. si olacağını söylemişlerdi.
 
Geçen sene konaklamasız katılımcı almamışlardı. Bu senede öyle olur diye düşünüyorum. Tek ve konaklamalı fiyat verilmiş.
Bahsi geçen 2 otelde çalıştığım oteller arasında.. Sempozyuma katılacak arkadaşlara ulaşım ve konaklama ile ilgili yardımcı olabilirim :)
 
İş temposundan dolayı sempozuyumun tamamnına katılım gösteremedim. Bildiğim ve gördüğüm kadarıyla başarılı olduğu kanısındayım. Zaten gelen konuşmacılara ve sempozyum sonrası dökümanlara bakınca ne kadar faydalı bir eğitim olduğu ortaya çıkıyor.

Birkaç gün kafamı dinleyeyim, hem tatil yapıp hemde bilgileneyim maksadında olan arkadaşlarım varsa eğitime katılsınlar önersinde bulunabilirim.
 
merhaba arkadaslar ben bu sempozyuma katıldım ve tek bır gunluk katıldım konaklamadım içeride girdim :) sıkıntı hiç olmadı. Ambalaj atıkları oturumuna katıldım hep ve istediğim hiç bir sorunun cevabını alamadım malesef :S bazı olumlu tarafları oldu ama sistem güncellenme aşamasını tamamlamadı diye hala kafamda soru işseretleri kaldı?
 
Ambalaj Atığı Belgelendirme ücretlerinin belediyelerce talep edileceği ve kullanılacağı konusu görüşülmüş sanırım net bilgisi olan ve eğitimdekilerden bilgi almak isterim...
 
ben katıldım maliyet kısmı havada asılı kaldı kesın bılgı yok. TAT olmadan belgelendırme olamayacagı konusuldu hatta beledıyelerde anlaşma yapmak zorunda kalacak.
 
Ambalaj atıkları konusunda ambalaj atık üreticilerinin bu atıkları belediye ile anlaşmalı olan yerlere vermesi gerektiği konuşulmuş diye duydum ben de. Baz alınan konu belediye ile olan anlaşma mı yoksa bakanlığın onayladığı atık yönetim plânı mı ?
 
Mesele;(Belediyerle anlaşması olan TATlar için) toplama maliyetlerine katkısı olan piyasaya sürenlerden ve yetkilendirilmiş kuruluşlardan talep edilen ambalaj atığı belgelendirme hizmet bedelleri. Birçok belediye ve ilgili kuruluşların (TAT, YK, PS gibi) ne yapacağını bilmediği ortamda bunun halen askıda olması bazı aceleci piyasaya sürenleri de tedirgin ediyor. Bir an önce çözülmesi gereken bir problem diye düşünüyorum. Ancak uygulamanın bir önceki yıllardaki gibi gerçekleşmesi söz konusu ise bence bu mesele de deklare edilmeli...Şu an ki ortamda herkes beklemede ve kimse ne yapacağını bilmemekte
 
Arkadaşlar merhaba,
Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliğine göre 3 yıllık atık yönetim planı hazırlayıp valilikten onay alınıyor idi. Bu halen devam ediyor mu?Sistemden tehlikeli atık beyanı yapıldığı için gerek yok diye birşey okumuştum sanki ama bulamıyorum şuanda.
 
Atık yönetim planı hazırlanıyor bu kesin, genel olarak tesis hakkında bilgi,atık sözleşmeleri, oluşturulan geçici atık depolama alanı fotoğrafları, tesisten kaynaklanan atıklar için 3 yıllık tahmini plan, yapılan atık beyanları yer almakta, fakat benimde merak ettiğim bu atık yönetim planına tehlikeli ve tehlikesiz her ikisinide işlemelimiyiz? sonuçta iki yönetmeliktede atık yönetim planından bahsediyo, tesisten her ikisi kaynaklanıyosa, ayrı ayrımı yoksa birliktemi hazırlamak gerekli bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşablirmi? ayrıca G işaretlemi hakkında bilgisi olan varsa paylaşablirmi acilllll
 
@yaseminyasli

Bahsettiğiniz atık yönetim olanı 3 yıllık atık yönetim planıdır ve tehlikeli atıklar için ayrı olarak hazırlanır. Ayrıca tehlikesiz atıklar için de yönetim planı hazırlanmaya başlandı fakat henüz bunu il çevreye göndermiyoruz.

Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği (buradan erişebilirsiniz) ve Bazı Tehlikesiz Atıkların Tebliğinde (buradan erişebilirsiniz) detaylı açıklamaları görebilirsiniz.
 
@yaseminn
Atık yönetim planının İl Çevreye gönderilmesi ve onay alınması gerekliliği devam ediyor. Ayrıca TABS üzerinden yaptığınız yıllık beyanın çıktısını alarak İl Çevre Müd.ne göndermeniz gerekir.
 
Üst