• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

2012 yılı çevre cezaları

t.ozcan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Kasım 2010
2012 yılı Çevre Cezaları 10.01.2012 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanmıştır.Bilgilerinize...
 
2013 çevre cezaları yayınlanmıştır. ilgili belgeler Ek'tedir.
iyi çalışmalar...
 

Ekli dosyalar

  • 16 Ocak 2013 çevre kanunu cezalar tebliğ.doc
    114.5 KB · Görüntüleme: 57
  • 16 Ocak 2013 çevre cezalar (k) bendi.doc
    29.5 KB · Görüntüleme: 37
bence de oranlanabilseydi çok iyi olurdu... bir damla yağ damlaması ile büyük çapta tehlikeli atık depolanması aynı şey değil.. ancak cezalar aynı miktarda yeniyor.. tabi bide kurum kuruluşlara 3 katı durumu var.. özellikle az miktarda tehlikeli atık çıkaranları düşünecek olursak ceza miktarı çok da az sayılmaz :)
 
Çevre Kanunu 20. Madde:
"Bu maddenin (k), (l), (r), (s), (t), (u), (v) ve (y) bentlerinde öngörülen idarî para cezaları kurum, kuruluş ve işletmelere üç katı olarak verilir.
Bu maddede öngörülen ceza miktarlarını on katına kadar artırmaya Bakanlar Kurulu yetkilidir." denilmiştir. bir tesiste tehlikeli atık cezası kesildi burda yazılanın 3 katı olarak :)
 
Geri kazanım yükümlülüğünü yerine getirmeyen piyasaya sürenlere ait para cezası ne kadardır? çevre kanunda kaçıncı madde de belirtilmektedir?

Teşekkürler...
 
Ambalaj Atıkları Kontrol Yönetmeliği madde 11 kapsamınca tesisiniz piyasaya süren işletme olup yıl içerisinde pisyasaya sürdüğü ambalajların bildirimini
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
online sistem üzerinden yapılması gerekmektedir. Bu yükümlülüğün yerine getirilmemesi durumunda 2872 sayılı Çevre Kanununun 20 Maddesi (g) bendi kapsamınca idari Yaptırım uygulanır.

g) 12 nci maddede öngörülen bildirim ve bilgi verme yükümlülüğünü yerine getirmeyenlere 6.000 Türk Lirası idarî para cezası verilir.

Madde 11 kapsamınca diğer bir yükümlülük piyasaya sürülen ambalajların bir sonraki yıl piyasadan toplatılması ve bunun belgelenmesidir. Piyasaya süren işletmeler bu yükümlülüklerini ambalaj atıkları yönetim planı olaylı belediyeler ve yetkilendirilmiş kuruluşlarla gerçekleştirirler. Bu yükümlülüğün yapılmaması durumundada Ambalaj Atıkları Kontrol Yönetmeliği madde 19 kapsamınca yaptırımlar uygulanır.

Geri kazanım hedeflerine ulaşılamaması

MADDE 19 – (1) Yetkilendirilmiş kuruluşa üye olmayan piyasaya sürenler ile yetkilendirilmiş kuruluşa üye olan piyasaya sürenler, 17 nci maddede belirtilen geri kazanım oranlarını sağlayamamaları durumunda;

a) Belgelendirilmeyen miktarın yüzde on fazlası bir sonraki yıl için uygulanan geri kazanım hedeflerine karşılık gelen miktara ilave edilir,

b) İkinci ve daha sonraki yıllarda öngörülen hedeflere ulaşamazlarsa eksik kalan miktarın yüzde on fazlası tekrar bir sonraki yıl için uygulanan geri kazanım hedeflerine karşılık gelen miktarlara ilave edilir,

c) Elektronik yazılım programına kaydolunan yıl esas alınarak, üç yıl üst üste öngörülen hedeflere ulaşılamazsa, toplanması gereken miktarlar ile ilgili yükümlülükler tekrar bir sonraki yıla yüzde on fazlası ile aktarılır ve 2872 sayılı Kanun uyarınca idari yaptırım uygulanır,

ç) On yıl içinde öngörülen hedeflere beş kez ulaşılamazsa, ürünlerin ambalajlarına depozito uygulanır.

Bilgilerinize...
 
Üst