• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

2013 mühendis asgari ücreti hakkında

Hakan Bedel

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
28 Nisan 2011
Şehir
İstanbul
Firma
Sigma Çevre Laboratuvarı Ölçüm ve Analiz Hizmetleri Ticaret Ltd. Şti.
''TMMOB ile SGK arasında imzalanan işbirliği protokolüne göre SGK bildirimine esas olacak mühendis, mimar ve şehir plâncısı asgari ücretinin 2013 yılı için brüt 2700 TL olarak belirlenmesine karar verilmiştir.''
Arkadaşlar bu karar sadece kağıt üstünde kalmasın.Herkes bağlı olduğu oda şubelerine ve ya il temsilciliklerine bir mail ile ; çalıştığı iş yerine TMMOB ile SGK arasında imzalanan protokolü göndermesini ve bu protokolün uygulanmaması durumunda verilecek cezaları bir mail,faks,posta yoluyla bildirmesini rica etsin.Ben kendi attığım mail örneğini sizlere iletiyorum umarım gönderirsiniz.

ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI .............. İL TEMSİLCİLİĞİ/ŞUBESİ' NE
2013 yılı için TMMOB ile SGK tarafından imzalanan mühendis, mimar ve şehir plâncısı asgari ücretinin brüt 2700 TL olduğunu belirten protokolün ve protokolün uygulanmaması durumunda uygulanacak cezai işlemlerin odamızda kaydı bulunanların iş yerlerine faks,mail,posta,telefon yolu ile iletilmesini istemekteyim.
Gereğinin yapılmasını bilgilerinize arz ederim.
TARİH





AD SOYAD

SİCİL NO
Unutmayın!
Bu ülkede hak verilmez.Ancak ve ancak Hak Alınır!...
 
Böyle akılcı uygulamaların sürekli hayatta kalması ve sürekli gelişmesi için; toplu hareketin gerekliliği şarttır.
Aman sende bir şey çıkmaz düşünceleri şu andaki birçok çıkmazın kaynağıdır.
Unutmayalım ki bu bir eylem değil gerçek bir hak arayışının sahiplenilmesidir.
Kurallara uymayanların kuralsızlık çukurunda kaybolduklarını çok gördük ve bu olgu değişmeyecektir.
Hakların korunduğu ve hak edilenin gerçek manada alındığı adaletli bir dünya diliyorum,
 
Odaya cumadan beri mail atıyorum su yazıyı faks cekın ısletmeye diye ne CMO ne de ziraat mühendisleri odası kaldı kimsede dönmüyor.Sonrada oda nın suçu ne ,oda nasıl yetişsin bilmem ne.Ben patronla kavga edip kovulduktan sonra oda harekete gececek
 
Maalesef beklemekten başka yapılacak bir şey yok.Şu an odayı beklemede kalın dönüş olmaz ise SGK ile görüşebilirsiniz.
 
Sayın Sefertunca, patronunuzla münakaşa etmenize gerek yok henüz. Bence ÇMO yu arayarak veya hatta direkt en yakın temsilciliğe giderek konuyu konuşmanızda yarar var. Sadece e-posta atmaktan daha yararlı olacaktır.
Benim merak ettiğim şey bu yazıacaba diğer illerde de gidiyor mu şirketlere ? Ve BTB lerini TMMOB'ye bağlı diğer odalardan alanlara da gidiyor mu ?
 
Artık çok geç :) ok yaydan çıktı.Odayla da görüştüm önce sgk nızı çevre mühendisi olarak yatıp yatmadıgını öğrenin dediler.Öğrendim şimdi çıkarken işten benden sonrakilerin de asgari maaş almaması için ugrasmakta.And içtim yapacam
 
kim uğraşıyor asgari maaş alması için patron mu? :)
 
T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
SİGORTA PRİMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanlığı‘na
Konu : 2013 yılı için tespit edilen mühendis ve mimarların asgari ücreti hk.
Kurumunuz ve Birliğimiz arasında imzalanan protokol gereğince, 2013 yılı ilk işe giriş bildirgesinde baz alınacak asgari brüt ücret, Orman, Orman Endüstri, Ağaç İşleri Endüstri Mühendisleri (Meslek Yasası gereği daha önce ayrıca hazırlanmıştır) hariç 2.700 TL olarak belirlenmiştir. Uzmanlık alanlarında odalarınca belgeli çalışmanın koşul olduğu alanlar, arazi çalışmaları, mesleki deneyimin arandığı alanlar ile şantiye şefliği, sorumlu müdürlük, iş güvenliği uzmanlığı, yapı denetim elemanı, teknik nezaretçi, uzak yol kaptanlığı gibi hizmetlerde asgari ücret uygulanmaz. Bu durumda olan mühendis, mimar, şehir plancılarının ücretleri alınan sorumluluk gereği asgari ücretin üzerinde olmak zorundadır.
Bilgilerinizi rica ederiz.
Saygılarımızla.
N.Hakan GENÇ
Genel Sekreter
 
sen eğer sgk'ya gidiyorsan orda vardır merak etme :)
 
geriye dönük olarakta hakkını alabilirsin.ama 2700 TL 2013 için gerekli.2012 için geçerli olan rakam üzerinden geriye dönük eksik yatan prim ve maaşlarını alırsın.
 
Peki bunca sene niye millet itiraz etmemiş.Ben yurt dışındaydım. 2 ay oldu burda çalışalı.1000tl verdiler.Kamyoncularla görüştüm 1500 tl alıyoruz dediler.Jeton dank etti.Noluyoruz ya 4 seneyi 100 tl için mi okudum.Bide işverenim sen 2500 tl lik tecrubeye sahip değilsin demesi sigortalarımı attırdı.Sanki 1000 tl yi kara kaşım kara gözüm için veriyor oda diplomam için
 
bu denli açık açık bilgilendirme yapılmamıştı diğer senelerde.bu sene bu protokol açık açık yayınlandı.ve çalışma bakanı dün televiyonda açıklama yaptı.mühendisi asgari ücretten sigortlı gösterenleri tektek tespit edeceğiz die.
 
Üst