• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

KPSS 2016 kpss 1.2.3.4. yerleştirme

BERAT ALTAŞ

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 Mayıs 2016
Firma
Xxx
Abilerim ve ablalarim 2016 1,2,3,4 atamalarinda toplam kac cevre muhendisi atanksitir acaba biken varmi ? Yani atanabilmek icin takribi ilk 100 veya 50 de mi olmammiz gerek bilgilendirirseniz sevirim.
 
@evrim

Anlamadım, yerime tekrar atanın.. Ben işsizliği çok sevdim dememi mi bekliuordunuz..

Ayrıca boşalan kadrolara tekrar kadro açıldığından bahsetmişsiniz.. Bu doğru ama eksik.. Evet kadro açılıyor ama genelde bir sonraki sınava girip sizin gibi arkadaşlar tarafından geçici kadro olarak kullanılıyor.

Bknz, Hakkari, Şırnak sözleşmeli kadrolarını listeler halinde iyi araştırınız. Birebir aynı puan alan kişilerin hemen hemen hepsi virgülünden sonraki son rakamına kadar aynı puanla daha iyi yerleri sonraki tercihlerde tekrar tercih etmiş ve atanmış.. Hakkari ve Şırnak gibi kadrolarda anca taa bir sonraki sınava tekrar kadro açmış..

Hakkım yenildiği sürece bu takibi yapmak hakkım..

Kendinizi meslektaşlarımıza tanıttığımız için teşekkür ederim.. Şuanda işsiz veya işinden mutlu olmayıp KPSS 2018e hazırlanan arkadaşlarım rakiplerini daha iyi tanımış oldu..
 
@Baran Ulutaş size karşı bir durumum yok. siz kişiselleştirdiniz. ben sadece açıkça söylediğim için bu şekilde oldu.
beni sadece buradan tanıyamazsınız. bu ağır bir söylem.
bende kimseyi tanıyamam ... yorumlarla insanların hayatına müdahale etmeyelim.
herkes yaptıklarında özgür.
inşallah atanırsınız sözleşmeli olarak ozaman yine konuşuruz belki.
 
@toprak

Doğru yerde, doğru kişilere...Haklısınız bu konuda bir itirazım olamaz zaten. Puanım yok, ben bile üzülerek izliyorum durumu maalesef. Ama hakkı kullananlar biraz empati yapsın istiyorum. Yer çekimsiz ortamda muz tadında çilek yemek istiyorum gibi oldu galiba :srnsml:
 
@evrim

Daha önce mesleğimiz, meslektaşlarımız için yaptığım çalışmalardan adımı duymuş olsaydınız, bu cümleleri kurmazdınız.. Ben bugüne kadar hepimizi düşünerek çalışmalar yaptıysam, bunu gururla yapmayı sürdüreceğim.

Sözleşmeli atandıktan sonra fikrimin değişeceğini mi düşünüyorsunuz.. Çok komik.. Sizde olmayan bir özellik var bende, "Empati" zaten bu özelliğim olmasaydı, mesleğimize, meslektaşlarımıza çalışmalar yapmazdım..
 
Yıllarca özel sektörde calistim ve aşırı mutsuz oldum. Cekmedigim dert cile kalmadi. Şimdi yine işsizim
Kpss ile neresi olursa olsun küçümsemiyorum ama çöpçü olmaya razıyım. Özelde padişah yerine devlette çöpçü olmayı tercih ederim. Böyle hakkımızın yenmesi çok üzücü. Ben ailemden bu yaşta para alarak düzenimi hayatımı kuramadan yaşıyorum. Ama bazı meslektaşlarim ki bunlara arkadaslarim da dahil ingilizce bilmeden doğru düzgün bilgisayar kullanamadan benden daha az niteliklerle sırf kocası eşi karısı dayısı var diye atanıyor ve ayda en az 3500 lira alarak yaşıyor. Adaletini sevdiğim dünya...Baran Ulutaş Beye sonuna kadar katılıyorum haksızlık bu. Biz sizin yaşamınızı bilemiyebiliriz ama siz bizim ne acılar çektiğimizi hiç bilemezsiniz. Yer beğenmemek te nedir
Doğma büyüme istanbulluyum. Fizan olsa gider çalışırım...
 
benim şu an bulunduğum yeri beğenmediğimi kim söyledi?? başka sebepler var açıklayamam yani burada özel.
bende özel sektörde 3 buçuk sene çalıştım. işsiz de kaldım. 2011 mezunuyum. özel sektörün zorluğunu yaşadım ...
bu hıncınızı benden çıkarmanız doğrumu sizce??
kpss çalışma süreçlerim de bir o kadar herkesin olduğu gibi yani zordu... herkes gibiyim bende .
burada söylediğim için mi ben topa tutuldum.
ben mi verdim hakkı kendime .ikinci bir tercih yapmayı.
mecbur olmasam yapmam yani. burada olan yeni atanlardan tercih yapacaklar inanınki var. ama yapmayacak olan da var durum bu.

@Baran Ulutaş baran bey size nedesem boş.siz haklısınız diyorum sadece.ben haksızım anladım... bir tek kadro yakan benim.
bu arada kesin kadro yakmış da yakacak da değilim . olmamış bir durum üzerinden beni bu kadar haksız yere eleştirdiniz. bir gün umarım karşılaşırız ve tekrar geriye dönüp bir düşünüp yorum yaparız. bakalım nelerdeğişmiş
 
@evrim

size hak verecek olsaydım bugün verirdim.. umarım birgün karşılaşırız, daha net anlatırım size.. Yazmak yetmiyor demekki

@evrim Atanamadığı için canına kıyan insanların olduğu bir dönemden geçiyoruz.. Sizin yakacağınız bir kadrodan bir meslektaşınızın canı mı gitsin istiyorsunuz, olayı algılayabilmek için?
 
@Baran Ulutaş aynen umarım karşılaşırız. yazarak anlaşmak sıkıntılı. benim size karşı bir antipatim oluşmadı yinede yazdığınız yorumlardan sonra.
hemen karar vermem insanlar hakkında.
iyi günler size.
 
Ben yapmasam zaten başkası yapacak diye düşünmekten ülke ne hallere geldi.Okumuş bir statü sahibi insanın bu tarz konuşması açıkcası beni üzdü.Birde şöyle düşünmenizi tavsiye ederim @evrim hanım,Herkes yapıyor yerine ben yapmayacağım insanların hakkını yememeliyim diye düşünseniz belki dönen bu çarkı bir kişi bile olsa düzenini bozabilirisiniz.Bu sadece sizin için geçerli değil bunu yapan bir çok arkadaş var siz sadece karşılaştığımız 1 kişisiniz.Yanlış birşey ama herkes yapıyor ben yapıncamı sorun demek yerine bunu yapan herkese karşı çıkarak birşeylerin önüne geçebiliriz
 
Bu tanınmış bir hak ve puanı yeten, benzer durumda olan herkesin bu haktan faydalanacağını düşünüyorum. Herkes kendisi için daha iyi bir imkan olduğunda değerlendirecektir. Daha yüksek puan alarak yasal anlamda bu hakkı elde etmiş ise bu şekilde eleştirmeye kimsenin hakkı yok bence. Sistemi eleştirebilirsiniz ama kişileri bu konuda eleştirmek anlamlı değil.
 
@Baran Ulutaş valla insanın ziraat mühendisi olası geliyor, Fakıbaba Fox TV açıklama yaptı ziraat ve veteriner alacağız diye , kimse ey Çevre Mühendisi gel sende bir işin ucundan tut demiyor,suları arıtan biz, çöpü toplayan-ayrıştıran biz,organik maddeden enerji üreten biz, neden bizim yaptığımız işlere başkaları konuyor anlamak zor.
 
@Mustafa Bolat

Kesinlikle hocam.. Bunu atandıktan sonra aynı puanla tekrar atanmak isteyen meslektaşlarımıza anlatmak oldukça zor.. Bunu bugün burada yazarak başaramadım, bir de sözlü olarak kendimizi anlatmamız gerekecek..
 
Sanki konu olduğundan fazla abartılmış. Kötü niyet olmadığı sürece ve kişinin kendince haklı sebepleri varsa ve sistem de buna müsaade etmişse yapacak bir şey yok. Ama sırf sözleşmeliden kadroya geçmek veya aileme birkaç km daha yakına gitmek veya 100-200 lira maaş farkı için kurum değiştirmek gibi sebepler haklı sebepler değildir, çünkü @selaya hanımın yazdıklarını anlayarak okursa bir İNSAN muhakkak vicdanının sözüne kulak verecektir.
 
Bu durumdan rahatsızlık duyanların izlemesi gereken yol hukuk yoludur. Haklı gerekçelerinizle dava açar sistemi değiştirmeye çalışırsınız. Böylelikle diğer meslektaşlarınız için de faydalı olursunuz. Ya da daha yüksek puan almaya çalışırsınız. Bir kişiyi hedef göstererek suçlamak en kolayıdır ancak doğru değildir. Yasa dışı yapılan hiç bir şey yokken, puanının yüksek olması nedeniyle kendisine tanınan hakkı kullandığı için bir kişinin hak yediğini iddia edemezsiniz. Bu ağır bir suçlama ve burada kimsenin hüküm verebileceği bir şey değil.
 
@Baran Ulutaş BEY gerçekten durumu farklı yerlere getirdiğinize inanamıyorum.
Nasıl bu şekilde alay ederek DSİ ye de başvurun dersiniz.??? (ayrıca sözleşmeli iken yine aynı unvanda bir diğer sözleşmeliye başvuru yapılamıyor ki olsa da yapmazdım)
bence bu kadar üzerime gelmeniz hiç doğru değil.....

dil puanı olup da benden daha düşük puanlı olanlar atandı diye ben hiç bu kadar isyan etmedim. onların hakkı dedim yani. daha iki alım daha var ve dil puanı ile alım olursa puanlar düşer bu durumda da isyan etmem. herkesin hakkıdır. Allah herkesin gönlüne göre bir iş nasip etsin. lütfen artık daha da uzatmayın bu konuyu. cevap yazmak zorunda kalıyorum
 
@evrim hanım nasıl bir durumunuz var bilemem ama bence şundan dolayı ben burayı istiyorum deme hakkınız yok. Her ne olursa olsun ne sıkıntı olursa bekleyip mücadele etmenizi öneririm. Zaten siz belli bir yıldan sonra kadroya geçince başka yere geçme şansınız olacak. Ben 5 senedir özel sektörde çalışıyorum ve mutsuz olduğum günlerde oldu ama hep çalışarak iyi yere geldim. Şikâyet ettiğim zamanlarda oldu ama Allah yardım etti. Her zaman bir çıkış yolu vardır. Gaziantepte belediyelere torpille çok kişi alındı ki içim yanıyor. Ben şu an özelde mutluyum. Belediyedeki adam belediyeye girmek için uğraştı şimdi mutsuz iş değiştirmek istiyor. Nasıl girdiği belli. Baran bey haklı. Ìssizlik kotu birşey ve benim evli olan 2 öğretmen arkadaşım vardı ve ikiside farklı şehirlerde görev yaptılar. Yılını doldurup şimdi aynı şehirdeler. Yani bulunduğunuz durumdan daha kötü olanlarda var. Ben en dipte yaşadığım anlarda oldu ortada yaşadığım anlarda. Hiç bir zaman şikayet etme. Kendini daha iyi yerlere getirip senin elinde. Şikâyet etme ve hiç kimsenin hakkını yeme. Ben dahil bu herkes için geçerli. Bizim çevre mühendisliğinde şikayet eden çok. Mücadele etmez şikayet eder iş bulur şikayet eder. Ben 2012 de geri kazanımda çalışmaya başladığımda 1.000 tl ile başladım. Yüksek lisans yapıyorum diye 700-800 tl elime geçerdi. Ama asla yılmadım. Çalışmak zorundaydım. Şimdi iyi yerdeyim çok şükür. Her zaman daha kötüsünü düşünün ve ona göre hareket edin. Tabi iyiyi de düşünün. Hayatta herkese başarılar ve Allah herşeyin en iyisini nasip etsin.
 
@Baran Ulutaş
İnsanlar kpss sınavını kazanıp, yerleşip istediği kadar katılıp tekrar kazanabilir. Başkalarını eleştirmek yerine rakiplerinize fark atma konusuna yoğunlaşsanız daha yüksek puanlar alıp ilk sıraları kapabilirsiniz. Bunu sizin nezdinizde genelleme yapmak babında söylemek istedim.

@BurhanAytar
Yani en azından ben bu şekilde düşünüyorum, tartışma açısından yazmadım ve tartışmakta istemiyorum. Herkes kendi fikirlerinin kölesi sonuçta.
 
Üst