• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Eğitim 2016 şubat çevre görevlisi vize eğitimi başvuruları başlamıştır

Sayın ilgili

2001 yılında kurulan Türkiye Çevre Koruma Vakfı, Bakanlığın desteklenmesi ve güçlendirilmesi faaliyetleri yanında, ülkemiz çevre değerlerinin korunması ve geliştirilmesine yönelik çalışmalara katkı ve destek sağlayan bir sivil toplum kuruluşu olarak faaliyetini sürdürmektedir.

Bakanlığımız Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, Çevre Yeterlilik Hizmetleri Daire Başkanlığı ve Vakfımız ile birlikte 1-2-3 Şubat ,8-9-10Şubat ve 22-23-24 Şubat 2016 tarihlerinde 3 grup olmak üzere RİXOS HOTEL / ANKARA’da (Atatürk Bulvarı 183//Kavaklıdere) “Çevre Görevlisi Vize Eğitimi” düzenleyecektir.

Eğitim 3 grup halinde yapılacak olup 2010 ve 2011 yıllarında belge alan “Çevre Görevlisi Belge” süresi 2016 yılında sona ermiş ve sona erecek olan çevre görevlilerinin katılması mecburidir. BU EĞİTİM 2016 YILI İÇERİSİNDE TEKRAR DÜZENLENMEYECEKTİR. BU SEBEPLE 2016 YILI İÇERİSİNDE BELGE SÜRESİ DOLMUŞ VE DOLACAK OLAN HERKES BU EĞİTİME KATILMAKLA MÜKELLEFTİR. Grupların dolmaması halinde TÜÇEV grupları birleştirebilir, grupların dolması halinde yeni grup açabilir. Grubun iptal olması halinde iptal bilgisi taraflara maille bildirilecektir bu sebeple geçerli mail adresi belirtip kontrol etmeniz gerekmektedir.

Katılımcılar Eğitim bedeli olan 400 TL’yi (KDV Dahil), Türkiye Çevre Koruma Vakfı İktisadi İşletmesi, T.C.Ziraat Bankası, Kamu Girişimci Şubesi, IBAN: TR44 0001 0025 3352 1264 1250 20no.lu hesaba(EFT, havale, elden vb. yatırılabilir) (Eğitim materyalleri ve sarf malzemeleri bu ücrete dahildir) yatırdıktan sonra
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinden 22 Ocak 2016 tarihine kadar kayıt yaptırmakla mükelleftirler. Aksi takdirde ücret yatmış olsa dahi kayıtlar kabul edilmeyecektir.

Eğitim konaklamasızdır. Konaklama katılımcıya aittir. Eğitimler sabah 09:00 da başlayacaktır. Katılımcıların en geç 08:30’da otelde olmaları gerekmektedir. Eğitimin bitiş saati ise 18:00’dir. (saat 18 den önce belge verilmeyecektir bu sebepten dönüş biletlerinizi bu saate göre ayarlamanız gerekmektedir.)

Katılımcı bu üç gruptan kendisine uygun olan tarihi belirleyerek o tarihteki eğitime katılabilir ancak gruplar kontenjanla sınırlıdır seçtiğiniz grubun dolu olması halinde diğer iki gruptan uygun olan gruba kayıt yaptırmanız gerekecektir.

Eğitime iştirak edecek olan katılımcıların giriş çıkış tarih ve saatleri ayrıca net olarak kayıt formundaki açıklama kısmında da belirtilmiştir.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
SON BAŞVURU TARİHİ 22 OCAK 2016
 
kısaca özetlersek,

2016 yılında başka VİZE EĞİTİMİ olmayacağından bu eğitime bütün vizesi dolanların katılmasını ZORUNLU kılmıştır. Anladığım kadarıyla eğitim sonrası eğitime katılmayanlar başvuru yapmayanların belgelerini iptal edecekler. :confused:

Aralıktaki eğitimde sıcak para anlaşılan datlı geldi ki hemen eğitim düzenlediler :D

Bizim aralık eğitiminde dönüş bileti muhabbeti çok olduğundan ona göre alın biletlerinizi diye UYARI yapmışlar :)

Son olarak ekonomik olsun derseniz özelden konaklama için hotel paylaşabilirim.
 
kimler katılıyor acaba bu eğitime. ben 1. grup için kayıt yaptırdım. gelenler ile görüşüp tanışmak isterim.
 
Ben de katılacağım fakat hangi gruba gireceğime henüz karar vermedim. Uygun fiyatlı hotelleri yazarsanız memnun olurum...

ARKADASLAR; BELGE BAŞVURU ÜCRETİNİ YATIRDIKTAN SONRA BİR YERDEN MAKBUZ, FATURA GİBİ BİRŞEY ALIYOR MUYUZ? ÇEVRE L MÜDÜRLÜĞÜNE Mİ GİDİP ALACAĞIZ??
 
Bende katılacağım 3. gruba muhtemelen. Bu site olmasa Şubatta ki üç gruptan herhangi birine girmezsek 2016 da vize işlemini gerçekleştiremeyeceğimizi farketmemiştim.
 
@selaya
Faturanızı TÜÇEV'den alacaksınız. muhtmelen eğitime gittiğinizde size dağıtılır. aralık ayında eğitime giden arkadaşlar konu ile daha net bilgi yazarlar diye düşünüyorum, ancak il müdürlüğünün konu ile alakası yok.

Arkadaşlar gruplar ile ilgili anket açtım, en azından kim hangi eğitimde olacak görürüz. hatta eğitime 1 hafta kala program yapalım, eğitimdeki bir gün öğlen veya akşam yemeği organizasyonu yapalım, tanışalım. özellikle ankarada olan arkadaşlardan bu konuda destek bekliyoruz, ev sahipleri olarak :):):krnz:
 
çevre mühendisi olmayanlar da katılabiliyor değil mi bu eğitime?
 
@selaya
başvuru yaparken dekontu kullanacaksınız, eğitimde girişte faturanızı tüçev sizlere verecek ;)
 
Bu ne saçmalık ya herkesin eğitim için uygun olsbileceği nasıl düşünülüyor örneğin benim bebeğim çok küçük ve 6 saatlik mesafedeyim nasıl geleyim nasıl bu sene tekrarı yok olur bu nasıl bir iş ya bu mesleği seçtiğim güne lanet olsun çmo neden hiç bir şey yapmıyor neden insanlar çevre müh okuyup bide bu saçma eğitimlerde zaman kaybedip para saçıyor
 
merhaba arkadaşlar benim sorum şu vize yenileme süresi geldiği halde bu eğitime katılamazsak karşılaşacağımız olasılıklar neler olabilir fikri olan var mı?
 
@Çiğdem Aksoy
Ben de bu sorunun cevabını merak ediyorum, sürem geldi ama vize eğitimine gidemeyeceğim, bildiğim kadarıyla süresi içinde gidilmezse daha sonradan başvuru yapılmak istenirse sıfırdan hiç belgen yokmuş gibi başvuru yapıyorsun, daha ayrıntılı bilen arkadaslar varsa umarım bilgilerini paylaşırlar....
 
benimde tam 1 şubatta belgemin süresi doluyor. bakalım neler olacak. aralık ayındaki eğitim için aramıştım, bakanlık listesinde adınız yok denildi ve kabul etmediler eğitime, bir sonrakine gireceksiniz dediler. daha öncesinde de vize eğitimi konusunda mağduriyet yaşanmayacak denilmişti. bakalım sonuçları nasıl olacak merakla bekliyorum.
 
arkadaşlar, konaklamada fikri olan var mı? ankarayı bilmiyorum. yakınlarda falan otel var mı? rixos biraz pahalı:(
 
merhaba @Çiğdem Aksoy
@Çiğdem Aksoy

yönetmelikte süresi içinde vize ettirilmeyen belgeler, madde 11 kapsamında tekrar başvuru yapar diyor. Bu madde çok rahatsız etmeyecek gibi dursa da aslında çok vahim, yeni bebeği olan, ya da allah korusun ciddi sağlık problemleri olup ta bu zayıf başvuru basamaklarını yakalayıp ilgilenemeyen insanlar tekrar sınava ya da biz çevre mühendisleri eğitime girecek tekrar belge mi alacak!!! çok yazık belge iptali ayrı bir şey edinilmiş hak ayrı diplomamızı da iptal etsinler barı..
 
bir sonraki yıl yapılacak eğitimde ücreti %50 fazla ödemeyi kabul etsek de kontenjan dolu öncelikle vize süresi dolanları alıcaz sizi dahil edemeyiz gibi bi durumla karşılaşabilir miyiz
 
şu an belgeyi kullanmıyorsanız sıkıntı yok, ancak %50 fazla ödemeyi geçtim tamamen iptal edip sistemdeki üstünüzdeki firmaları ve sistem üzerinden çalıştığınız firmadan çıkışınızı verirler

eğitimlerden sonra bakanlık eğitime girenlere ve vize yenileme başvuru vuranlara göre hiç bişey yapmayanları tamamen iptal edecekler. 1 yıl boyunca yenileme başvurusunda bulunamayacaksınız.

Belgelerin askıya alınması ve iptali
MADDE 14 – (1) Denetimler sonunda çevre görevlisi, çevre yönetim birimi ve firmaların;
a) Yeterlik şartlarını taşımadıklarının tespit edilmesi hâlinde,
b) Ek-1’de yer alan “Çevre Görevlisi Değerlendirme Formu”, Ek-2’de yer alan “Çevre Yönetim Birimi Değerlendirme Formu” ve Ek-3’te yer alan “Çevre Danışmanlık Firması Değerlendirme Formu”nda yer alan ceza puanının toplamının 100 (yüz) olması hâlinde,
c) 8 inci maddenin ikinci fıkrası ile 9 uncu maddenin birinci fıkrasında belirtilen personel sayısı ile ilgili asgari şartların sağlanamaması hâlinde,
ç) 18 inci maddenin birinci fıkrasına aykırı şekilde temsilcilik veya irtibat bürosunun açıldığının tespiti halinde,
belgeler üç ay süre ile askıya alınır.
(2) Birinci fıkranın (c) bendinde yer alan eksikliğin giderilmesini müteakiben belgenin geçerliliği vize süresi sonuna kadar tekrar devam eder.
(3) Denetimler sonunda çevre görevlisi, çevre yönetim birimi ve firmaların;
a) Belge başvurusu sırasında yanlış veya yanıltıcı bilgi verildiğinin veya belge düzenlediğinin tespit edilmesi hâlinde,
b) Hizmet verdiği süre içinde yetkili makama yanlış veya yanıltıcı bilgi veya belge verdiğinin tespit edilmesi hâlinde,
c) Çevre kirlenmesine yol açacak şekilde, işletmenin çevre yatırımı yapmamasına veya eksik yapmasına sebep olacak rapor düzenlediklerinin tespit edilmesi hâlinde,
ç) (Mülga:RG-6/5/2014-28992)
d) Ceza puanı toplamının vize süresi içinde ikinci kez 100 (yüz) ceza puanı olması hâlinde,
belgeleri iptal edilir.
(4) Formlarda yer alan ceza puanları bir vize dönemi için geçerlidir. Yeni vize döneminde hesaplamaya dâhil edilmez.
(5) Belgelerin askıya alınması ve iptal edilmesi halinde;
a) Bakanlık, belgeleri askıya alınan veya iptal edilenleri, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine ve belgesi iptal edilen ilgililere bildirir ve Bakanlığın internet sitesinde yayımlar.
b) Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri, belgeleri askıya alınan veya iptal edilen çevre görevlisi, çevre yönetim birimi veya firmanın, çevre yönetimi hizmeti veremeyeceklerini hizmet verdiği işletmeye bildirir.
c) Belgelerin askıya alındığı veya iptal edildiği tarihten önce; çevre görevlisi, çevre yönetim birimi veya firmalar tarafından, yetkili makama sunulmuş olan işletmelerin çevre izni veya çevre izin ve lisansı işlemlerinin geçerli belgeye sahip çevre görevlisi, çevre yönetim birimi veya firma tarafından tamamlanmasına izin verilir.
(6) Belgesi askıya alınan çevre görevlisi, çevre yönetim birimi veya firmalar askı süresi sonuna kadar eksikliklerini tamamlamazsa belgeleri iptal edilir.
(7) Belgesi iptal edilen çevre görevlisi, çevre yönetim birimi ve firmalar bir yıl süre ile yeni belge müracaatında bulunamazlar.
(8) Belgesi iptal edilen firmalar aynı isim altında veya isim ve ticari unvan değişikliği yaparak iptal tarihinden itibaren bir yıl süre ile belge alamazlar. Bu firmaların Ticaret Sicil Gazetesinde firma sahibi/ortağı olarak adı geçen kişiler tarafından isim ve ticari unvan değişikliği yapılmak suretiyle yapılacak belge başvuruları kabul edilmez.
(9) Çevre Görevlisi, Çevre Yönetim Birimi ve Çevre Danışmanlık Yeterlik Belgesi sahibi firmaların yerine getirmesi gereken yükümlülüklerin yerine getirilmediğinin tespit edilmesi durumunda verilen cezalar Bakanlıkça sisteme işlenir.
(10) (Ek:RG-6/5/2014-28992) Çevre görevlisi sayısının üçten fazla olduğu firmalarda birinci fıkranın (b) bendinde belirtilen toplam ceza puanına üçten fazla olan her çevre görevlisi için 10 puan ilave edilmek suretiyle hesaplanan puan esas alınır.
 
@Emine Erdem
yaaa niyecek bir şey bulamıyorum bu Tüçeve resmen insanları yanlış bilgilendirdiler. Emine hanım sizin belge süreniz 1 şubatta bitiyor. vize işlemini 1 ay öncesi yapmış olmanız gerekiyordu bu durumda belge ücretini %50 cezalı ödeyeceksiniz.
 
Tüçev'de böyle bir ifade var; " ÜCRETİNİ YATIRAN KATILIMCILARIN ÇOK ACİL İNTERNET SİTESİNDEN KAYIT FORMU DOLDURMALARI GEREKMEKTEDİR KONTENJAN DOLMAK ÜZEREDİR AKSİ TAKTİRDE ÜCRETLERİNİ YATIRMIŞ OLSALAR DAHİ KAYIT FORMLARI OLMADIĞINDAN KAYITLARI DİKKATE ALINMAYACAK EĞİTİME KABUL EDİLMEYECEKLERDİR"

Şaka mısınız siz?
 
Üst