• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

KPSS 2017/1 ataması (15 kadro)

Sevil Atila

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Ağustos 2014
Firma
Çalışmıyorum, iş arıyorum
Merhaba arkadaşlar
Gördüğünüz üzere kadro sayıları bugün belli oldu (
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
) ve bölümümüze sadece 15 kadrocuk açıldı. Üstelik bu 15 kadrodan ikisi dil şartı biride isg şartı koyuyor. Ayrıca bununla da kalmayıp adında çevre geçen, bizim bakanlığımız diye övündüğümüz bakanlığımız hiç kadro açmıyor.
Hal böyleyken ben de umutsuzca tercih yapacağım.
Sizler arasında da tercih yapacak var mıdır. Var ise puanını yazabilir mi? Umutsuzluğumu perçinlemek istiyorum.
Puanım 86.45
 
@aySbuk
Atanmak mı ? Belki bi gün...Umut fakirin ekmeği :) Yerleşemedim tabii ki zaten beklemiyordum da sadece arkadaşları merak ettim ama bu ortam böyle devam ettiği sürece o umutta yavaş yavaş tükeniyor...
 
Özel sektörde çok güzel işler kısmı sanırım asgari ücretle çevre mühendisliği yapmak ya bunun için bile en az 2 yıl tecrübe nedir biri bana anlatabilir mi ? Trajikomik denen hadise sanırım bu sektörde harfi harfine işliyor
 
Tecrübe istenmesi baştan aşağıya saçmalık tecrübe işte edinilir. Herkes konuşmasını bilerek mi doğdu anlamıyorum. Ha bide kriterler sadece buda değil özel sektörde artık şaşkına dönüyorum şahit olduğum şeylere. İş veren mühendisin mühendis olmasına değil güzel olması müşteri çekmesi artık o kadar kalitesizleşmiş.
 
Açıkçası ben henüz kararsızm okulu bırakma konusunda eğer devam edersem bu ülkeden çıkmaktan başka yol gözükmüyor.çantanı alıp gideceksin ardına bakmadan elbet orda su akar yolunu bulur
 
@vahdet uluyol
katılıyorum bırakın arkadaşlar:(

@M.Derse
Güzel kısmı diye birşey malesef yoktur, sadece referansı olan meslektaşlarımın iyi konumda olduğunu düşünmekteyim malesef.
 
Üzülüyorum ama asla bırak diyemiyorum Garanti diye bir meslek olduğunu düşünmüyorum kişilik olarak tanımadığımız için bir şey demek yanlış sen ne yapabileceğini zoluklara karşı nasıl başarılı olacağını nasıl mücadeleci olduğunu bilmiyorum. Ama ilk etapta o koltuklara oturmak kolay değil nasıl ki üniversiteyi kazandık öylede iş arayıcak düşük maaşa iş öğrenicek yeri geldiğinde mesleğinle alakalı olmasada iş tecrübesi ediniceksin tabiki süreç böylede olmayabilir güzel bir işle de başlayabilirsin .bizim ne dediğimizden çok sen ne istiyorsun işe evde oturup kariyer netten iş arayarak mi başlıycaksın ilk işinde patrona maaşa kızıp işi mi bırakıcaksın bunlara karar vermen ve tecrübeli kişileri dinleyip bu meslekte ben napabilirim onu ölçmen gerekicek benim fikrim arkadaşım. @M.Derse
 
@İNCİHepsi iyi güzelde sonumuz ne olacak hadi sıktın kendini dayandın yılın geçti 5 yıl sonra ne olacak ne değişecek.Benim fikrim hiç birşey değişmeyecek hep yeni mezunlar tecrübe diye kandırılarak bu devran devam edecek diye düşünüyorum.
 
@erkan ateş kusura bakma kardeş de buna katılmıyorum.Ben ilk çalıştığımda asgari ücret alıyordum.Mesai kavramı yoktu.Baktım oluyor bıraktım işi başka işe başladım orada çalıştım sonra bıraktım başka işe başladım.Birazda kendimizi sorgulamalıyız.Mesela ben nasıl aranan eleman olabilirim.Bunun için sektörün önde gelenleri ile tanışmak lazım.İşte çalışırken sadece ev-iş değil aynı zamanda diğer sektörlerin temsilcileri ile tanışmak -tanımak lazım,sosyal olmak lazım.
Herkes haber izliyordum,doğa artık değişmeye başladı.İnsanlara yavaş yavaş bende burdayım diyor doğa,Peki doğayı koruyan kim,biz,ben inanıyorum yakın zamanda bize değer verilmeye başlanacak işte bu zaman geldiğinde hazır olanlar bir adım öne çıkacak.
 
@Mustafa Bolat
Katılmayabilirsiniz elbette.Haklısınız da hatta ama bakın çevre bilinci işte bu bilinç malesef pek yok iş ticarete dökülmüş nasıl kendimi en ucuza kurtarırım derdinde firmalar, ayrıca bakın sizde diyorsunuz gelecek zamanda değer verilecek yıllardır süre gelen mevzu.
 
Peki böyle düşünmek bişey kazandırıcak mı bize? yada hangi mesleği okumalı sizce? bence yine herşey bizde başlayıp bitiyor. evet her firme ucuza iş yapmak çalışanı sömürmek kar yapmak istiyor ama bunu istemeyen bir kurum yada kuruluş var mı :) ben sanmıyorum buyüzdende eğer bu mesleği seviyorsa ve göze alabiliyorsa devam etmelisin dedim yani biz ne demişiz boş bunlar tecrübelerimiz ve görüşlerimiz o kendine bu tecrübelerden ne edinebilir ne yapabilir işte ona karar vermeli @erkan ateş
 
@İNCİ
Bakanlığın yetkilerimizi arttırması ve yine bakanlığın firmalara ayrım yapmaksızın ağır yaptırımlar uygulaması gerekiyor bence. Ancak bu şekilde bu meslek bir üst seviyeye yada istediğimiz konuma gelebilir.Değer kazanır.
 
Çözümlerden ve önerilerden bahsediyorsak eğer saatlerce şikayetimiz ve haklı olarak isteklerimiz var mesleseğimizle ilgili ama konuda siz bu bölümü bırakmayı düşünen birisine karşı
@erkan ateş sözleri söylüyosunuz
 
Üst