• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

2018 ambalaj atıkları kontrolü yönetmeliği hakkında

Evrem Yeşil

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Mayıs 2013
Şehir
Adana
Firma
AMBALAJ
Merhaba herkese,

2018 yılında ambalaj atıkları kontrolü yönetmeliği yürürlüğe girecek midir?

Taslaktı en son ama bir bilgisi olan var mıdır?
kolay gelsin herkese
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
(yürürlükte olan yönetmelik)
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

AMBALAJ ATIKLARININ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ yeni değil. o yüzden mutlaka yürürlükte olanı vardır. taslak da sadece yürürlükte olan yönetmeliğin bir takım maddeleri değiştirilir sadece.
 
a) Plan kapsamında yürütülecek ambalaj atığı toplama sisteminde evsel atıkların toplanması için kullanılan araç kapasitesinin en az %20’si kadar toplama kapasitesine ve hacmine sahip araç bulundurulur.

Bizim ilçe 550.000 nüfuslu bir ilçe. Çöp kamyonu sayısı minimum 150. Buna göre 30 tane minimum ambalaj atığı toplayan araç olucak. Bu araçlardan 5 tanesi çalışacak geri kalan 25 tanesi yatacak. Çünkü ilçeden çıkan atık miktarı günlük 15 ton.
Yazılırken iyi ama pratiğe dökülünce yine zayıf yine zayıf.
 
Belediyenin toplama sistemine verme zorunluluğu var. Bunu bedelsiz olarak ele alabilir miyiz acaba ?

MADDE 13 – (1) Ambalaj atığı üreticileri, ambalaj atıklarını, bağlı bulundukları belediyenin ambalaj atıkları yönetim planına uygun olarak, ayrı biriktirmek ve belediyelerce belirlenen şekilde belediyenin toplama sistemine veya atık getirme merkezlerine vermekle yükümlüdür.
 
@Evrem Yeşil


Ambalaj atığı üreticileri, ambalaj atıklarını, bağlı bulundukları belediyenin ambalaj atıkları yönetim planına uygun olarak, ayrı biriktirmek ve belediyelerce belirlenen şekilde belediyenin toplama sistemine veya atık getirme merkezlerine vermekle yükümlüdür.

burada belediyelerce belirlenen şekilde dediğinden kasıt bedelli bedelsiz durumu mu acaba? :s
 
@Abdulkerim DOĞAN
şimdi ihalede yapılıyor . tatlarla belediyeler sözleşme imzalamayabilir yani ben anlamadım bu ksımları
 
@Evrem Yeşil

bizim iş yaptığımız belediyede henüz böyle bir hareketlilik yok ama olursa da malum bu taşeron yasasından dolayı personele dayalı hizmet işleri artık ihalelere açılamıyor nasıl olacak bu süreç
 
birde şu konu var. ben şuan gfb'li bir tesisim ve lisans için 1-2 hafta sonra başvuru yapacağım. şimdi bana her şeyi yeni yönetmeliğe göre mi yaptıracak bu vatandaşlar :S
 
@Evrem Yeşil
Bedelsiz şartının kaldırıldığına dair bu maddeyi göremedim. Nerde yazıyor acaba
 
@mahsunGS
maddenin devamında ANCAK diye ifade var isterse vermeyebilir...
MADDE 13 – (1) Ambalaj atığı üreticileri, ambalaj atıklarını, bağlı bulundukları belediyenin ambalaj atıkları yönetim planına uygun olarak, ayrı biriktirmek ve belediyelerce belirlenen şekilde belediyenin toplama sistemine veya atık getirme merkezlerine vermekle yükümlüdür. Ancak çevre kirliliğine yol açmayacak şekilde ambalaj atıklarını oluştuğu noktada cinslerine göre ayrı biriktiren sanayi işletmeleri ile altıncı bölümde belirtilen toplama sisteminin oluşturulmadığı ve biriktirme ekipmanlarının temin edilemediği yerlerdeki ambalaj atığı üreticileri ambalaj atıklarını çevre lisanslı ambalaj atığı işleme tesislerine verebilirler.
 
Ambalaj atığı toplama ayırma tesislerinde sağlanması gereken kriterler
MADDE 29 –
(3) 1. Tip toplama ayırma tesislerinde en az bir tanesi çevre mühendisliği meslek grubundan olmak üzere, tüm toplama ayırma tesislerinde tam zamanlı olarak çevre görevlisi istihdam edilmesi gerekmektedir.
1. tip tesislerde Çevre Mühendisi(çevre görevlisi belgesi olan) bulunacak fakat diğer 2 ve 3 cü tipler için çevre görevlisi olması yeterli olacak sanırım.
 
Sizin dediğiniz yer "sanayi işletmeleri" ile "altıncı bölümde belirtilen toplama sisteminin oluşturulmadığı ve biriktirme ekipmanlarının temin edilemediği yerlerdeki ambalaj atığı üreticileri ambalaj atıklarını çevre lisanslı ambalaj atığı işleme tesislerine verebilirler" diyor haklısınız. Ama biz temin edemeyen yerlere yardımcı oluyoruz biz temin ediyoruz zaten de benim dediğim yer belediye mücavir alanı içinde ve ambalaj atığı ekipmanlarını temin edebilen yerler. Bölgemizde altıncı bölümü sağlamayacak yer yok. Belediye toplama sistemi bedelsiz almaya devam edeceği için beldelsizlik hala mevcut gibi görünüyor bence.


(((ALTINCI BÖLÜM Ambalaj Atıkları Toplama Sistemi
Biriktirme ekipmanları ve toplama araçları
MADDE 25 – (1) Ambalaj atıklarının ayrı toplanmasına yönelik kullanılacak biriktirme ekipmanları mavi renkli olur. Ambalaj atıklarının malzeme cinslerine göre ayrı biriktirilmesi halinde kullanılacak biriktirme ekipmanlarında cam için yeşil ve/veya beyaz, kağıt için mavi, plastik için sarı, metal için gri renk kullanılır.
(2) Kumbara, konteyner, iç mekan kutusu, poşet ve benzeri ayrı toplama ekipmanlarının üstünde ayrı toplanacak ambalaj atıkları şekil ve yazı ile açık olarak belirtilir.
(3) Ambalaj atıklarının görünüş, koku, toz, sızdırma ve benzeri olumsuz etkileri engelleyecek şekilde kapalı araçlarla taşınması sağlanır.))))
 
Üst