• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

2018 YKS Yerleştirme Sonuçları Çevre Mühendisliği Bölümü

KAPLAN Y.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Haziran 2011
Şehir
Ankara
Firma
Belediye/Kamu
2018 YKS yerleştirme sonuçlarına göre yerleştirme yapılan Çevre Mühendisliği Bölümü olan Üniversite sayısı (İkinci Öğretim ve Burslular hariç) 23 ve bu bölümlerden sadece 10 tanesi genel kontenjanlarını tamamen doldurmuş, geri kalanlar ise yarı yarıya veya daha az, puanlar ise 7 üniversite hariç hep 300 puanın altında kalmış, geleceğin bir türlü gelemeyen mesleği olma yolunda ilerliyoruz galiba. Yüksek puanla tercih gören ilk 5 üniversite dışında kalan bölümlerin bir gözden geçirilmesi işsiz mühendis ordusuna daha fazla katkı yapmamaları açısından iyi olacağını düşünüyorum. Sizce?
 
arkadaşlar çevre mühendisi olup işini yapıp mutlu olan geçimini sağlayabilen var mı merak ediyorum veya yakınlarında olan
 
çevre muhendıslıgını gercekten muhendıslık okuyayım puanı dusuk falan dıye yazan genclere yazık ben yegenlerımın ıkı tanesı yazmak ıstedı yazdırmadım sahsen baska bolumlere yonlendırdım devletın önce ıssız cevre muh. arkadaslara ıstıhdam saglaması ıhtıyaca göre kontenjan acması lazım yazık harbıden boyle bır karaduzen ösym ne ıs yapar dıye dusunuyorum. baska alanlara yonlendırıp yetısmıs ınsan gucune sahıp olmak gıbı ımkanı varken..... bölum bıtırıp okumus ıssız olmak ınsana psıkolojık olarak koyarken toplumdada sosyal statudede o baskılar valla cok zor ...
 
Bugün bu makine mühendisliği veya inşaat mühendisliği içinde farklı değil. O kadar da mesleği öldürmeyin. Makine mühendisleri tesisatçı, inşaat mühendisleri puantaşcı oldu. Türkiye'de şuan genel olarak mühendislikte bir sıkıntı durumu söz konusu.
 
@HTM teşekkür ederim. umarım sizde kısa zamanda istediğiniz gibi bir iş bulursunuz. Ama şuan piyasalar kötü ve o yüzden de iş bulamadım diye kendi kendinizi demoralize etmeyin. Hepimizin ya da büyük çoğunluğumuzun başından geçti bu olaylar. Su akar yolunu bulur. Yeni mezun musunuz?
 
  • Beğen
Tepkiler: HTM
@yarabandı inşallah gittiğim iş görüşmelerinde baba 1250 lira para teklif ettiler bende mesleğimizin itibarı için kabul etmedim adam bana sen kabul etmezsen başkası kabul eder dedi ve öyle de oldu
 
Üst