• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

2019 Yılı Ambalaj Belgelendirme Yükümlülüğü

Evrem Yeşil

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Mayıs 2013
Şehir
Adana
Firma
AMBALAJ
Merhaba arkadaşlar, çevre kanununda değişiklik yapılmasına dair kanunun ilk maddeleri meclisten geçti.
açıklama da "Teklifle, üretici, ithalatçı ve piyasaya sürenlerin bireysel olarak atık toplama faaliyetlerini yapabilmeleri ve yetkilendirilmiş kuruluş oluşturma yükümlülüğü zorunlu olmaktan ?çıkarılıyor. "bu şekilde bir açıklama vardır. 2019 yılında belgelendirme nasıl olacaktır? toplama ayırma firmaları belgelendirmeden kazanç sağlayacak mı? bu durumlar hakkında fikirleriniz nedir?
kolay gelsin
 
Tatların belgelendirmeden ücret alması da bana biraz tuhaf geliyor, netice de bu atıkları satmak için topluyorlar, gönüllü bir hizmet durumu yok ki PS lerin ödedikleri belgelendirme ücretlerini alsınlar. PS lerin ödediği bu bedeller iş geliştirme için kullanılabilirdi. Belgelendirme sisteminde tek mantıklı bulduğum kirletenin ödemesi, onun dışında bana mantık çerçevesinde biri açıklayabilirse mutlu olurum. Yıllarca belgelendirme yaptım buna rağmen mantığıma oturmadı bir türlü.
 
@Melih Coşar estafurullah melih bey şuan ambalaj atıkları yönünden çok karmaşık durumlar içindeyiz.
YK lar napacak tat tesisleri napacak, belediyeler kendi tesislerini kurabilecek mi, ambalaj atıkları belgelendirme işleri fiyatlandırması nasıl olacak,
hep soru işareti sıfır atık taslağıyla birlikte aynı anda çevre kanunu da çıkartmaları ortalığı iyice karıştırdı bakalım hakkımızda hayırlısı artık.
 
Şimdi ben atık ayrıştırma tesisi kuracaktım bu kanunlardan sonra kurmam tehlikelimi yoksa aleyhimemi olur anlamadım

Atık ayrıştırma tesisini kurmam mantıklımı
 
çevre kanunu çıktı var mı fikirleriniz? birim fiyatlar belirlenmiş. 2019 yılında iptal olur mu belgelendirme?
 
@Evrem Yeşil

Gündemde var ancak Yeterlik uygulamasına girdiğinizde de karşınıza çıktığı üzere, henüz tüm yönetmelikler yeni Çevre Kanunu'na empoze edilmedi. Dolayısıyla yönetmeliklerde değişiklik olmadığı sürece böyle bir durumun kesinliğinden bahsedemeyiz. 31 Mart tarihine kadar Ambalaj Atıklarının Kontrolü yönetmeliği değiştirmezse bildirimi yaparız, Haziran sonuna kadar da değişmezse bu kez belgelendirmeyi yapmak zorunda kalırız.
 
merhaba;
Bir firmam SEDEX için denetime girecekler,onlardan çevre kanunu fihristi istemişler,tam olarak nedir bilgisi olan var mıdır ?
 
@mavi_pelerin
Çevre kanunu kapsamındaki tüm yönetmelik,tebliğ vb. a'dan z'ye sıralanmış, indeksi olan bir dosya istenmiştir muhtemelen.. Her yönetmeliğe göre kapsamınız, yükümlülükleriniz, belgeleriniz sıralı şekilde düzenlenmiş,dosyalanmış şekilde görmek istiyorlardır. X firmam için geldiklerinde bunu eksik yazıp 6 ay süre verdiler. Bu süre zarfında hammadde girişinden, ürün sevkiyat ve teslimine kadar olan süreçte bizi kapsayan tüm yönetmelikleri sıralayıp, bu yönetmelikler kapsamında neler yaptığımız, hangi belgelerimizin mevcut olduğu, olası bir dıurumda nasıl önlemler alınacağı ve çevresel risk değerlendirmelerimiz sunulmuştu.
 
Herkese merhaba arkadaşlar
Aged'e ulaşım sağlayamıyorum. Mail attım dönüş yok, websitesindeki numara çalmadan düşüyor. Nasıl ulaşabilirim ?
 
Üst