• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

2019 yılı asgari ücretin belli olması

Bütün çalışan arkadaşlarımız için hayırlısı olsun. İşverenler pek memnun olmayacak olsa dahi, güncel enflasyon rakamlarının altında bir zam olduğunu düşünüyorum. Milyonlarca çalışanın yakından takip ettiği 2019 yılı asgari ücret zammı belli oldu. Buna göre yeni yılda asgari ücret 2 bin 20 TL olarak açıklandı. Asgari Ücret Tespit Komisyonunun, 2019'da uygulanacak asgari ücreti belirleyecek son toplantısından karar çıktı. Yeni rakamı, komisyonun son toplantısının ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk duyurdu. 2019'da asgari ücret net 2 bin 20 lira olarak açıklandı.

EVLİ VE 3 ÇOCUKLU İÇİN 2 BİN 155 TL
Toplantı sonrası açıklamada bulunan Bakan Selçuk, "1 Ocak 2019'dan itibaren geçerli asgari ücret brüt 2 bin 558 lira, net 2 bin 20 TL olarak belirlenmiştir. Böyle asgari ücret yüzde 26,5 olarak artırılmıştır. Bu rakam bekar çalışanlarımız için geçerli olan rakamdır. Evli ve 3 çocuklu olan için bu rakam 2 bin 155 TL olmuştur. Karar asgari tespit komisyonunun oy birliği ile alınmıştır." dedi.

"YÜZDE 80'LİK KESİMİ MUTLU ETTİĞİMİZE İNANIYORUM"
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ise yapılan zamdan memnun olduğunu belirterek, "Bu ücret kabul edilebilir bir ücret. Asgari ücrette mevcut enflasyonun üzerinde bir artış sağladık, işçimizi enflasyona ezdirmeyeceğimize dair sözümüzü tuttuk. Yüzde 80'lik kesimi mutlu ettiğimize inanıyorum" dedi.

Kaynak:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
@Ferhat Elçi

Benim de aklımı kurcalayan konulardan biri, Çevre mühendisleri özelde 1800-2000 TL alırken asgari ücret 1603 TL idi şimdi aradak fark kadar zam alacaklar mı ? yoksa asgari olarak 2020 TL mi kalacak ? İnşallah insanların bu süreçte hakları yenilmez.
 
Evet artık birlik olma vakti geldi. Yeni mezun olacak ya da mezun olan ve yeni işe başlayacak olan çevre mühendisi arkadaşlar dikkat edelim asgari ücret altı maaşları kabul etmeyin ettirmeyin sakın. Asgari yatırırım ama şu kadarını elden geri getirirsin diyen veya diyecek patronlara karşı kendinizi ezdirmeyin. Unutmayın ki vasıfsız ilkokul mezunu insanlar bile bundan sonra 2020 tl alacak sizler vasıflı kişiler olarak böyle oyunlara mesleğimizi alet ettirmeyin sakın. Haklarınız var böyle bir durumla karşılaşırsanız mutlaka gidip SGK'ya başvurun ve maaşınızın bir kısmının elden geri alındığını belirtin bakın bir daha yapabilecekler mi o cezayı yedikten sonra. Bundan sonrasında bakanlığa da iş düşüyor tabiki, çevre mühendislerinin ücret artışı bahanesiyle işten çıkarılmalarının önüne geçecek yeni düzenlemeler gerekecek. Belge kullanma olayını takibe almaları gerek çünkü işverenler aktif çalışan yerine bu şekilde düşük maliyetli eleman kullanımına yönelmek isteyecektir. Denetimler sıklaştırılmalı. İnşallah hayırlısı olur.
 
Herkese merhaba, inşallah çevre mühendisleri hakettiği maaşı alır ama bu işi hakkıyla ve bilgisiyle doğru bir şekilde yapan çok az insan var. Benim temennin bu tür kişiler inşallah kaybedilmez ve hakkettiğinden fazlasını alır. Maddi anlamda değil, manevi anlamda da...
 
@Ferhat Elçi
%26 zam yapılmayacağı aşikar. Ekonomik durumlar pek istenilen seviyede değil. Çok kurumsal, yurt dışı bağlantısı olan firmalar için pek fazla sorun teşkil etmeyecektir düşüncesindeyim.
 
@Muhammed BEYAZ
bende onu düşünüyorum yeni yıla zam verecek olan patronlar nasıl yol izleyecek aradaki fark kadar zam yapsa iyi olurdu aslında ..

@gökhan arslan
aslında bunu patronlar çalışanlara söylüyor fakat pekte öyle birşey değil adam yapacağı zam yıla vurunca çok etmeyecek ki patron kazanmıyorum diyecek araba alacak,evi değiştirecek öyle patronları çok gördük o yüzden mühendis arkadaşların tutumu olmalı kendini ezdirmemeli
 
2019 yılı için %20 artışla mühendis asgari ücreti brüt 4500 TL olarak belirlenmişti 1 ay önce. Standart asgari ücrete %26,05 zam yapılırken mühendislere %20 zam yapıldı ancak ben özel sektörde %20'den bile şüpheliyim.
 
@Kemal Ezen
Asgari ücret ile çalışanlar için yüzde olarak güzel bir miktar. Ancak asgari ücret üzerinde çalışan kişilerinin çoğunun zam miktarının 26 olacağını düşünmüyorum.
Söylediğiniz gibi %20 zam bile işveren için büyük görünecek.Maaş skalası 2500-4000 civarı olan çalışanlara yapılacak maksimum zam 500 tl olacaktır.
 
iş veren neden artırsın ki maaşları ? çoğu iş yerinde ne bankaya yatırılıyor paralar ne bir denetim olayı var bu konularda. işsizlik sorunuda var tabi iş bulamayacaklarınıda biliyor iş veren neden artırsın ki. artık sadece devlet korkutmuyor halkı. ''bak kabullen yoksa işsiz kalırsın şş felan ''

hepsini yeneceğiz yeneceğim!
 
@i_am_groot

Ne guzel anlatmissinz da bu yeni mezunlar diye bizi siniflandirmislar yada tecrubesiz diye hic bi bilgin yokken nasil fiyat belirliyelim ki zaten direk yuzumuze vuruyor sustuyorlar bizi. Daha dun bir firma belgemi kiralamak istedi :/
 
Üst