• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

2019 yılında türkiye cumhuriyeti’nde ideal iş ilanı

Fatma Gül Es

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Kasım 2010
Firma
.
İş Geliştirme Takım Lideri

Dün akşam Genel Müdür, bendeniz İnsan Kaynakları Takım Lideri, Satış ve Pazarlama Liderimiz ve Finans'çımız bir araya geldik ve 3.5 saatlik beyin fırtınası estirmelerden sonra aradığımız kişinin profilini hazırladık. İş ilanımız biraz uzun ama mazur görün. Derdimizi ancak bu şekilde anlatabildik.

"Sektörün önde gelenlerinden ve büyümekte olan firmamız için aşağıdaki niteliklerde eleman aranmaktadır.
* İş deneyimi gerekmiyor; aday kendini iyi tanısın yeter, yapabileceklerini bilmek ve kendine inanmak kariyer için ilk ve önemli adımdır.

* 35 yaşını aşmış olabilir. Yaş önemli değil, hatta 35+ olması daha iyi. Bir profesyonelin kendini ve piyasayı tanıyıp, en verimli olacağı dönemdir bu. İnsanları 35-40 yaşında neden harcayıp bir köşeye koyalım ki? İşe yaklaşımı, şimdiye kadar edindiği bilgi ve deneyimi kurumumuzda nasıl kullandığı yaştan daha önemli. Aslında raporlayacağı kişi 29 yaşında. Biz çok vizyoner ve gelişime inanan bir kuruluşuz, yetenekli kişileri erkenden yönetici yapmayı biliriz. Evet bu vizyonumuz var ama çoğu firma deneyimli-verimli 40 yaş grubunu yarışma dışı bıraktığı için habire yeniden sistem kuruyor, eleman eğitiyor. Eleman devir hızı dünya rekoruna gidiyor Türkiye'de. Biz bunu göze alamayız, yaşı kaç olursa olsun iş yapacak birini arıyoruz.

* Bu işi biliyor mu? Yapılacak iş; İş Geliştirme yani yeni pazarlar/ müşteriler bulunması. Bu konuda deneyimin faydalı olacağı kesin. Ancak başka bir alanda deneyimli, iş geliştirme konusunda ciddi şekilde kafa yormuş, neyi nasıl yapabileceğini formüle etmiş, geçmiş deneyimi, işe bakış açısı, dayanıklılığı ve zaman/ ilişki yönetimi yetkinlikleri ile hemen işe koyulabilecek bir kişi uygun olacaktır. Bu bir finansçı da olabilir. Yetkin ve sonuca giden biri olması yeterli. Finansçılar iş geliştiremez, müşteri bulamaz diye bir şey olduğuna inanmıyoruz.

* Üniversite mezunu; MBA gerekmiyor. Kompleks finansal ürünler satacak bir kişi arasaydık tabi bu alanda master işe yarardı.

* İngilizceyi gerçekten iyi bilen; çünkü yurtdışındaki ofisimizle sürekli iletişimde olacak. Yoksa şirket içi istatistikler yapıp "Vay be personelimizin % 68'i İngilizce biliyor, bu bilgiyi hemen head-office'e geçelim de bizimle gurur duysunlar." demeye niyetimiz yok.

* Kişilik: Kompleksleri olmayan, ekip olarak gelişime inanan; bunu da biraz açıklayalım. Bir yabancı ya da yerli büyük şirkette 3-4 yıl çalışan "Ben her şeyi bilirim, en iyi işi ben yaparım." modunda piyasada dolanıyor. Yeni gelen "Bizim eski şirkette bu iş şöyle yapılırdı." diye ahkam kesiyor ama o işi yapmıyor. Ekiptekilerin yapmasını bekliyor. Herkes Danışman rolünde, iş yapan adam çok az. Yaşam hedefleri bu kurumunkilerle örtüşen, bildiğini iş arkadaşlarıyla paylaşacak, ekibin gücüne inanan kişilerle çalışmak istiyoruz.

* Kıdem ve Performans: Bu kişinin titri takım lideri. Bizde müdürler yok. Herkes iş yapıyor. Her kurum gibi bizim için de performans önemli. Kaliteli iş yapmayı ilke edinmiş, etrafındaki iyi performansı tehdit olarak algılamayan, egosunu hedef/ sonuç bağlamında gündeme getiren, takımının kişiliklerini değil performansını yöneten adaylar tercihimizdir.

İlgilenen adayların fotoğrafsız özgeçmişlerini (çünkü biz kişinin içine bakarız)
cv@dreamcompany.com adresine göndermelerini rica ediyoruz.

Kaynak: www.kariyerinfo.com
 
  • Beğen
Tepkiler: Elf
Üst