• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Bakanlık 2020/29 Sayılı Atık İthalatı Genelgesine Ek 2021/9 Sayılı Genelge Yürürlüğe Girmiştir - 20 Mayıs 2021

Merhaba bakiye atık yönetim planı formatı yok. Oluşan bakiye atık miktarını ve gönderdiğiniz firmayı yazıp kaşe imza yapmanız yeterli oluyor.
 
TSE belgesi ve teminat mektubunu nasıl yapacağız? bilgisi olan arkadaş var mı?
 
Arkadaşlar Merhaba, yeni faaliyete geçmek isteyen bir firmamız mevcut. Plastik (PET) atık ithalatı yapmak istiyor.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
genelgede asgari şartlarda yer alan ısıl işlem PET için gerekli değil diye anlıyorum yanılıyor muyum.
 
Merhaba,
Firmam sadece emisyon konulu çevre iznine sahip. Yurtdışından hurda metal (GTİP 39.01-39.12 kadar olan kısım) almak ve sonrasında ergitip kendi üretimimiz için hammadde olarak kullanmak istiyoruz. TAT 'a mı yoksa Gerikazanım lisansına mı başvurmalıyız öncelikli olarak? Sonrasında atık ithalatı için hangi basamakları izlememiz gerekli? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
selinyavuzMerhaba,

Öncelikle Tehlikesiz Atık Geri Kazanım olarak başvurmanız tabi ki daha mantıklı. Çünkü "TAT" dediğimiz şey, atığı topladıktan sonra ayrıştırıp bunu geri kazanım tesislerine ileten kuruluşlar oluyor. Sizin işleminiz, direkt olarak Geri Kazanım kısmına giriyor.

EÇBS firma açılışınızı yapıp, e-izin uygulamasından Uygunluk Başvurusu yapın. Uygunluğu aldıktan sonra Geçici Faaliyet Belgesi başvurunuzu yapıp onayınızı aldıktan sonra artık atık ithalatçısı belgesi için başvuru adımlarına geçebilirsiniz.
 
Merhabalar, atık ithalatçısı kayıt belgesi alan bir firmam var. Malum aldığımız belgeler 2021 31 aralık tarihine kadar geçerli. Firma da ocak ayı ilk haftada ithalat yapacak ve mağdur olmak istemiyor. Mevcut atık ith kayıt belgesi yenilenecek mi yoksa yeniden başvuru mu yapılacak. Başvuruyu Aralık ayı içerisinde yapabilir miyiz? Bilgisi olan arkadaşlar var mıdı?
 
Hasan ARIKANEğer atık getirme başvurusunu bu aralıkta yaptıysanız ve atık ancak ocak,2022'de Türkiye sınırlarına girdi ise sorun yaşamadan atığı gümrükten alabilirsiniz.ama 01.01.2022 tarihinde bakanlığa atık getirmek için başvuru yapacaksanız muhakkak yeni belgeniz yüklenmelidir. aksi bir durum olmazsa 01.01.2022 tarihinden itibaren yeni atık ithalati belgesi başvuruları eçbs üzerinden yapılabilecektir. atık ith. kayıt belgesi bir yıl geçerlidir. takvim yılı kapanınca yenilenmelidir.
 

Ekli dosyalar

  • Atık İth Başvuru.JPG
    Atık İth Başvuru.JPG
    577.8 KB · Görüntüleme: 24
Teşekkür ederim. bakanlıkla görüştüm aynı şeyi söyledi, başvuruyu aralıkta yaptıysanız atık ocak ayında da gelse sorun olmaz fakat 2022 de alacağınız belgenin kotasından düşürürüz dedi
 
Üst