• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

2020 yılı depozito uygulamalarına ilişkin faaliyet raporu

  • Konuyu başlatan Anonim (1569)
  • Başlangıç tarihi
A

Anonim (1569)

merhaba,

Bakanlığımıza sunulan depozito planları doğrultusunda yeniden tekrar kullanılabilir ambalajlar için depozito sistemini uygulayan piyasaya süren işletmelerce 2020 yılında piyasaya sürülen ancak geri toplanamayan ambalajları gerekli değerlendirmeleri yaparak öncelikle 2021 yılı 1.dönem geri kazanım katılım payı beyannamesinde ilgili bölümlerin doldurulması, 2020 yılı depozito uygulamalarına ilişkin faaliyet raporlarını 30.06.2021 tarihine kadar Bakanlığımıza ambalaj bilgi sistemi üzerinden sunulması gerekmektedir. Bu konu ile ilgili çalışma yapan meslektaşım bana yardımcı olabilir misin?
 
Merhabalar. Benim anlamadığım 2020 yılında toplanamayan fakat 2021 ocak ayındada fabrikaya dönen ambalajlar var. Ve bu döngü şeklinde devam etmekte. Neye göre para ödeyeceğiz ? @Olgaç Sürmelihindi
 
Önceki cevapları görüntüle…
ozlemmakyaMerhabalar , bir önceki ayda toplanamayan ve sonraki ayda tesise geri dönen ambalajlar olduğunda, Gekap için beyan ederken piyasaya sürdüğüm depozito miktarını mı girmek gerekiyor yoksa toplanan miktar mı ?
Mesela Mart ayında gönderdiğim ambalaj miktarlarının hepsi toplanamadı ve bir sonraki ay olan Nisanda geri döndü. Gekap için beyan ederken topladığım miktarı mı yoksa piyasaya sürdüğüm miktarı mı beyan edeceğim.
Gekap için ödenecek miktar ne olmalı ?
 
ozlemmakyaAnladım , çok teşekkürler. Yeni depozito bildirim sisteminde yer alan değerlendirme raporunda 2021'e devir kısmında miktar yazıyor. Ancak benim sistemimde devir olmasına rağmen gekap tutarı hesaplanmamış gözüküyor. Sizde de aynı sorun mevcut mu ? Gelir İdaresinin Gekap beyan sisteminde ayrı bir şekilde toplanamayan miktar beyanını yazacağımız bir kısım var mı ?

Toplanamayan Miktar​

0​

Hesaplanan GEKAP Miktarı (TL)​

0​

 
Merhabalar, bu konuyla ilgili bilgi edinen arkadaşlar var ise paylaşabilir misiniz ? Ne yapılması gerektiği ile ilgili kafa karışıklığı var, şimdiden teşekkürler :)
 
Arkadaşlar Merhaba, depozito faaliyet raporlarının 2021 yılı içerisinde girdiğimizde 2020'nin verilerini istiyor. Fakat 2020 yılında depozito planım yoktu. 2021 yılının faaliyet raporunu tamamlayan var mıdır ? Nasıl ilerleryeceğiz?
 
Üst