• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

2020 Yılın Fotoğrafçısı yarışmasının kazananları belli oldu

FERHAT ELÇİ

Haberci Grup Lideri
Yönetim Grubu
Haberci Grubu
Katılım
21 Ekim 2019
Şehir
Kayseri
Firma
yok
Nature TTL tarafından düzenlenen 2020 Yılın Fotoğrafçısı yarışmasının kazananları belli oldu. Büyük ödülü, Antarktika’daki Yengeç Yiyen Foklar Üstünden isimli çalışmasıyla Fransız fotoğrafçı Florian Ledoux kazandı.

Yarışmaya 117 farklı ülkeden 7 bin fotoğraf kayıt yaptırdı. Yarışmada ayrıca, yaban hayatı, en genç fotoğrafçı, manzara, en çok oy alan gibi katogorilerde de ödüller dağıtıldı. Bir sonraki yılın yarışması 2020 Aralık ayında başvuruya açılacak.

Yılın Fotoğrafçısı ödülünü alan Ledoux ödülünü alırken, “Benim için, Arktik ve Antarktik bölgelerin durumunu göstermek ve oradan çekilen bir görüntü ile yarışmayı kazanmak oldukça çok önemli” dedi.

Feniks
16 yaş altı kategorisinin kazananı Feniks isimli çalışmasıyla genç fotoğrafçı Saptarshi Gayen oldu. Son dört-beş yıldır her kış sonunda büyük çiftliklerin araziyi ot ve sazlıklardan temizlemek için yaktığını gördüğünü söyleyen Gayen “Yangın karaya yayıldığında küçük böcekler ortaya çıkmaya başlar. Sonra cesur Kara Drongo, onları yiyip canlı ateşin üzerine uçarak böyle bir andan yararlanmaya başlar. Bu görüntü ve Drongo’nun sakinliği bana Roma İmparatoru Nero’yu hatırlatıyor” dedi.

Winner-Under-16-Saptarshi-Gayen-1024x604-1.jpg

Gölge oyunları
Manzara kategorisinin kazananı Marek Biegalski‘nin Gölge Oyunları isimli fotoğrafı oldu. Havadan görüntü Toskana‘da sonbahar ışığında çekildi. Bir ağaç gölgesinin altında güneşten gelen gölgede koyun sürüsü saklanıyordu

WINNER-marek-biegalski-DJI_0531-Edit-1024x682-1.jpg

Kolay lokma değilim

Halkın Tercihi kategorisini Robert Ferguson‘un Kolay Lokma Değilim fotoğrafı kazandı. Fotoğraf, yerli olmayan bir balıkla mücadele eden Büyük beyaz pelikana (Pelecanus onocrotalus) ait. Bu harika kuşlar dolaşmakta özgürler anca Singapur‘daki eski Jurong parkındaki yapay adalardan birinde büyük bir koloni halinde yaşıyorlar.

rob-ferguson-Winner-Peoples-Choice-Award-1-1024x682-1.jpg

Çin tablosu
Fotoğrafçı Minghui Yuan, Çin Tablosu isimli eseriyle Makro kategorisinin kazananı oldu. Yuan, fotoğrafını şu şekilde açıkladı: “Dabie Dağı‘nın akışında su geçirmez bir tulum giymiş, Matrona basilarisini (kızböcekleri) gözlemlemeyi bekliyordum. Matrona basilaris burada akarsuyun kralıdır. Her 3 metrede bir erkek Matrona basilaris var. Dişinin kendi toprakları üzerinde uçmasını bekliyorlardı. Bir erkek, diğer erkek rakibi kovalayıp çimenin ucunda durdu. Gökyüzü arka planda, çim çizgileri ile özne arasındaki bağlantıyı keşfettim. Doğanın kendisi basit bir tablodur.”

WINNER-Minghui-Yuan-Chinese-painting-678x1024-1.jpg
 
Üst