• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yürürlükte 2020 Yılında Uygulanacak GEKAP Tutarları - 2063 No'lu Karar

merhaba cem bey, bişey danışmak istiyorum burda belirtilen miktarların yanında depozitolu kullanım yapan tesisler depozito kullanım planı oluşturulması gerekmektedir diye düşünüyorum. Depozitolu kullanılan ürünlerin ambalajlarıyla ilgili ödeme yapılmaması için nasıl bir depozito planı oluşturmalıyım ? bir formatı mevcut mudur ?
 
depozito sistemi mevcut olarak devam ediyor zaten.Piyasaya süren olarak depozito formatını online olarak doldurum gerçekleştiriliyor diye hatırlıyorum.
depozito oranını piyasaya süren firma belirler ne kadar geri toplatma yaparsa depozito oranı o kadar yükselir ve ödeyeceği gekap bedeli de bir o kadar düşer haliyle.
 
Hüseyin bey öncelikli olarak teşekkür ederim.Miktarları online olarak grip, bir evrak yüklememiz isteniyor bizden benim bildiğim kadarıyla da fakat bununla ilgili nasıl bir çalışma yapılmalı?Daha öncesinde böyle bir plan oluşturulmamış ve piyasaya sürülenler de girilmemiş sadece depozito bilgilerini girebiliyor muyuz böyle durumlarda yada girmemiz bizim için bişey ifade eder mi?
 
ambalaj bilgi sistemi ile alakalı bir el kitabı mevcuttu orada yer alıyordu detaylar yanılmıyorsam.
ayrıca depozito geri toplatmasını nasıl yapmayı planlıyorsunuz?
 
kılavuzu inceledim öncelikle depozito planı oluşturulması gerekiyor ambalaj bilgi sistemi üzerinden ayrıca yine bir depozito bildirim yapılıyor. fakat şartları zor mudur henüz anlayamadım.Damacana depozitosu mevcut zaten.onu da damacana verdiğimiz bayilerle toplatılması planlanmakta.
 
ekte mevcut kullanım kitapçığı damacana gibi malzeme için çok uygun depozito planı.
şu şekilde sistem zaten %100 bir depozito çok zor gerçekleştirirsiniz.
gerçekleştirdiğiniz depozito miktarı kadar ödemeniz düşer aylık olarak.Bunun aylık olarak takibi biraz zor olabilir.
birde benim geri toplatmayı firmanın kendisinin mi yoksa belli bir firma aracılığı ile yaptırması gerekiyor onun hakkında bilgim yok.
bende bir araştırayım çözüm bulursak buradan haberleşiriz.
 

Ekli dosyalar

  • PS.pdf
    2 MB · Görüntüleme: 49
Cem YılmazElinizde önce
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Sadece poşet 18 kr olmuş, ben başka bir değişiklik göremedim. Gözümden mi kaçtı acaba ? Hala YK larla çalışma sistemine göre örneğin plastiğin geri kazanım katılım payı 2019 belgelendirme fiyatlarına göre ortalama 4 katı yüksek gibi görünüyor değil mi arkadaşlar? Piyasaya sürenler için çok zor olacak...
 
devletin poşetten aldığı miktar yükselmiş sadece artık market vb plastik poşet sürenler 18 krş devlete verecek 7 kuruş kendilerine kalacak.
ayrıca 2020 yılı için mükerrer ödeme yapacak firmalarınız hem 2019 yılı için YK larla hemde 2020 yılı için hazine ve maliye bakanlığına ödeme gerçekleştireceksiniz.
 
Üst