• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

2021/18 Sayılı Kütle Denge Bildirimleri Genelgesi - 1 Eylül 2021

Genelgenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 90 gün sonuna kadar sorun bildirden onay kaldırma talebi bulunulabilir diyor tek seferlik düzeltme şansı veriyorlar sanırım. ama en azından bir sonraki ayın son gününe kadar bildirim yapılması yerine 60 gün denmiş. yanlış anlamadıysam
 
Olgaç SürmelihindiOnay kaldırma taleplerinin yerine getirilmemesi olayı saçma. danışman firmalara ne beyan ediliyorsa ona göre bildirim yapılıyor 2 ay veya daha uzun bir süre sonra bir bakıyoruz teslim edilmeyen fatura veya tesise geç gönderilen bir faturadan kaynaklı sorun yaşıyoruz. hiç sağlıklı bir karar değil. Belirli şartlara bağlanarak onaylar kaldırılıcak denmişti.
 
her ay düzenli olarak beyan yapılması gerekiyor yoksa idari yaptırım verilecek demişler. bence çok saçma çünkü maalesef dosyalar öyle hemen hazırlanmıyor bazen 2 ay geriden gidildiği zamanlar bile olabiliyor. fatura kes firmalarla teyitleş bildirimi yap kaldı ki pandemi zamanındayız bir firmamım karantinası yüzünden 3 ayı onaylayamadığım zamanlar oldu mantıksız ve saçma.
 
Sibel ElmasKesinlikle katılıyorum. Hata olduğunda tamamen üstümüze kalacak çünkü bu işi çevre mühendisi yapıyor. Artık meslekten nefret ettirecekler, patronla bakanlık arasında iyice bıraktılar bizi. Hiçbirşey uygulamaya göre değil, masa başından böyle böyle olsun deniliyor, uygulamaya gelince tepe taklak oluyor sistemler.
 
EDA GÜNER ALABAŞ Zaten sektörlerde mesleğimize karşı mükemmel bir yaklaşım yoktu sağolsun bakanlıkta bunu destekler nitelikte bizi zora sokan genelgeler yayınlıyorlar. İşimiz zor herkese kolaylıklar dilerim umarım biraz daha kolaylık sağlanacak düzeltilmiş bir genelge olarak yürürlüğe sokarlar. Aksi durumda bizi daha stresli can sıkıcı durumlar bekliyor sanırım...
 
FERİDE ÇOMULUbu ibarenin de doğru olmayacağı kanısındayım. Biz geri dönüşümcüler her zaman karşıdaki firmaya bağlıyız. bir bildirim geç yapılıyorsa çoğu zaman alım yaptığımız fabrikalardan kaynaklanmaktadır. yukarıda da belirttiğim gibi 3 ay bildirim yapamadığım zamanlar oldu benim karantinalardan dolayı. baştan aşağıya düzeltilmesi gereken bir genelge olduğu kanısındayım.
 
o konuda çok haklısınız. ancak geri dönüşüm /ambalaj toplama ayırma firmalarına danışmanlık yapan arkadaşlar varsa bana hak vereceklerdir. bir ayın beyanı yapabilmemiz uzun mesai istiyor. birde bunun tam anlamıyla girilmesi ayrı bir sorumluluk. ben sanmıyorum dört dörtlük beyan yapan çıksın. mutlaka bir yerde sıkıntı olacaktır.
 
birde ben kendi tesisimdeki faturaları düzelttim. karşı firmalara nasıl müdahale edeceğim. ayda 1-2 fatura gelen firmada var 100-150 fatura gelen firmada var.
 
Üst