• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

2022/4 sayılı kütle denge bildirimleri genelgesi

Cem Yılmaz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Aralık 2009
Şehir
Tekirdağ
Firma
Güneş Çevre Danışmanlık
3 Mart 2022 tarihinde yayımlanan 2022/4 sayılı genelgeyi ekten indirebilirsiniz. Kütle Denge Sistemi bildirimleri, onaylanmış raporları açtırma ve cezai yaptırımlar ile ilgili bilgiler mevcut.

Kaynak:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 

Ekli dosyalar

  • 2022-4 Sayılı Kütle Denge Bildirimleri Genelgesi.pdf
    1.5 MB · Görüntüleme: 143
yeni uygulama hazırlanıyor denmişti, muhtemelen Temmuz son tarih olarak seçilmiş ki böyle bir ekstra bilgi verdiler. Ayrıca mevcut uygulamaya göre bir sonraki ay sonuna kadar beyan vermemiz gerekiyordu.
Şimdi bulunduğumuz ay için sonraki 2 ay sonunda beyan verilecek demekte.
Ben bu düzeltmeyi anlamadım. Yanlış anlıyorsam lütfen düzeltin.

Denetimlerde canlı stok miktar-kütle denge takibi yapacağız demelerinden sonra bildirim süresini çok uzatmaları mantıklı gelmiyor.

Ayrıca sisteme kayıtlı olmayan kullanıcılardan atık alınmasını ve bunun sisteme kayıt edilebilmesi gibi düzenlemeler beklerken hala kütle denge bildirim süreleri ile uğraşıyor olmak çok düşündürücü.
 
Cem YılmazBakanlığa telefon ile arayıp sözlü olarak sorduk. takip eden ayın sonuna kadar dendi. Ancak uygulamalarda çelişki oluştuğu aşikar. Yani beyan edilecek ay eğer 3. ay ise 5. ayın sonuna kadar vakit var demek oluyor bu son genelgeye göre. öncekinde açıkça örneğin 3.ay için 4.ay sonuna kadar vermek zorundasınız denmişti.
 
Merhaba,

Ek1 listesinde hala AMBALAJ ATIK TOPLAMA AYIRMA VE AMBALAJ ATIK GERİ KAZANIM konuları yer almaktadır.

Ambalaj... konuları kalkıp hepsi TEHLİKESİZ ATIK GERİ KAZANIM ya da TOPLAMA AYIRMA konularında toplanmadı mı?

Lisans konu seçimlerinde ambalaj geri kazanım seçtirmiyor direk Tehlikesiz atık geri kazanımı seçtirerek ambalajın kodlarını ekleyebiliyoruz.

Genelgenin ekinde yanlışlık olabilir mi?
 
Arkadaşlar Tesisimize 200101 kağıt çıktısı olmuş sadece proses işlemlerinde bunu girmem gerekir mi ?

fire baz alıp giriş çıkış proses işlemlerinde bellirtmeli miyim?
 
Üstad, geri kazanım sonucu elde edilen ürünü atık olarak beyan edemezsin. Geri kazanım sonucu elde edilen ürünler kdv'li olarak faturalandırılır. Buna dikkat etmelisin. İl çevre müdürlükleri fatura bazında denetim yapıyorlar ve sisteme giriş ve çıkışı yapılan her şeyi kontrol ediyorlar. Geçmişte yapılan hatayı sen devam ettirme ve gerekirse bu durumu düzelt. Rica ederim.
 
Ahşap palet geri kazanımı yapıyoruz hasarlı paletleri satın alıp sağlamlaştırıyoruz örneğin KDV siz kesilen faturalar da var benim hiçbir şekilde palet ürün çıkışı yapılan bir faturayı atık olan giriş yapmamam gerekiyor fatura da ahşap diye belirtilmesi gerekiyor anladığım kadarısıyla desteğiniz için teşekkür ederim iyi ki bu sayfa var deneyimsizim ve burdan destek almak beni çok mutlu ediyor 🙏🙏
 
Olgaç SürmelihindiSizi çok yordum kusura bakmayın. Netleştirmek adına son kez rahatsız ediyorum.
biz ahşap paletleri hasarlı olarak satın alıp tamir edip sağlamlaştırıp satışını yapıyoruz.
ürün olarak ahşap palet kesilen faturalarımız kdv li ve ürün çıkışı olarak sisteme giriyorum.
ama atık olarak girişe Ahşap palet yazan faturaları girmem hatalı oluyor doğru anladım değil mi?
sonuç olark baska bir firmanın ürününü atık olarak girmem yanlış.
satın aldığımız firmalar hasarlı paletleri direk ör:80*120 ahşap palet şeklinde fatura ediyor.
benim bunu 200138 Ahşap şeklinde tehlikesiz atık girişe beyan etmem hatalı olur?
 
Anonim (a878)Est sıkıntı yok. Almış olduğunuz atıkları faturalarda mutlaka atık adı ve kodu yazması gerekir. Denetimlerde bunlara dikkat ediliyor. Örneğin atık plastik 07 02 13 veya 15 01 01 kağıt ve karton ambalaj atığı şeklinde faturalara yazılması gerekir. Atık aldığınız firmalarla görüşün ve durumu düzeltin.
 
Üst