• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

2022 arıtma tesisi sorumlusu eğitimi hkk.

Bilal Berk Fırçacıoğlu

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
31 Temmuz 2022
Şehir
İstanbul
Firma
.
Merhaba arkadaşlar, öncelikle siteye yeni katıldım. Aat sorumlusu eğitimi ve sınavı hakkında internette yeterli bilgiyi bulamadım. Sanırım bu sene nisan ayında sınav yapılmış. Bu sene bir daha yapılır mı ve duyurular nereden yapılıyor? Ayrıca eğitim ve sınav hakkında sizlerden bilgi almak istiyorum, şimdiden teşekkürler.
 
Bilal Berk FırçacıoğluÜstad Merhaba,

En son Nisan ayında sınav yapıldı. Bakanlık bu sene Eylül veya Ekim ayı gibi eğitim açmayı planlıyor. Daha net bir bilgi yok. bakanlığın internet sitesinden veya aşağıda yer alan linkten takip edebilirsiniz. Eğitim için aşağıda yer alan linkten gerekli bilgileri dolduruyorsunuz ve eğitime katılıyorsunuz. Eğitim için video seyrediyorsunuz ve gerekli dokümanlar paylaşılıyor. Eğitimi tamamladıktan sonra Bakanlık tarafından belirlenecek olan tarihte sınava katılıyorsunuz. Sınavlar online ve test şeklinde yapılmaktadır. Sınavdan 70 puan aldığınız zaman başarılı oluyorsunuz ve ücreti yatırdıktan sonra sistem üzerinden katılım belgeniz oluşuyor ve bağlı bulunduğunuz ilin çevre müdürlüğünden kimlik belgesini alıyorsunuz.​

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
merhabalar, kimlik kartında çalışılan kurum-firmanın yazıldığı alan da var. bu kimliği alabilmek için hali hazırda atıksu arıtma tesisinde çalışmamız mı gerekiyor? yoksa çalışmadan da bu kimliği alabiliyor muyuz?
 
Anonim (d945)Çalışmıyor demeni öneriyorlar. Yalnız şöyle bir durum var, fi tarihinde tecrübesi olup örnek 2014-2017 arasında bir Kentsel AAT'de çalıştığını belgeleyen ve şu an çalışmayan bir kişi hangi şirketi yazacak?

İkinci olarak hayatımda ilk kez ÇŞİDB İl Müd. gittim. Bu kartı Personel Daire imza karşılığı veriyor. Hanımefendiler niçin aldın diyor? Sanırım Çevre Müh. değiller çünkü olayı bilmiyorlar. O arada kimlik kartını ilk ben almış olmalıyım. Kimlik Kartı pek ihtiyaç değil. İş başvurusunda cüzdandan çıkarırsın en fazla.
 
Bir de bu sınavda evsel ve endüstriyel olarak ayrı eğitimler mi verilmektedir? Sınava girip arıtma tesislerinde çalışmak ve kariyer yapmak isteyen biriyim eğer ayrı eğitimler yapılıyor ise hangisine girmemi önerirsiniz ve kariyerim için sizce evsel aat mi yoksa endüstriyel aat mi daha iyi olur?
 
Tekrardan merhaba,

Evsel ve Endüstriyel eğitimlere katılacağım fakat başvuru ekranında birincil arıtma, ikincil arıtma ve ileri arıtma olarak 3 ayrı gruptan birini seçmek gerekiyor.
Arıtma tesislerinde çalışmak isteyen ve bu sektörde kendimi geliştirmek isteyen biri olarak hangi grubu seçmem gerekir?

Şimdiden teşekkürler.
 
Üst