• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

KPSS 2022 kpss değerlendirme başlığı

Fırat Ata

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Mayıs 2014
Firma
üniversite
Herkese merhaba;

Bir KPSS daha geride kaldı. Uzun süredir KPSS'ye giren biri olarak söylemem gerekiyor ki en belirsiz en muğlak sınavlardan biriydi. Türkçe zor olmanın ötesinde anlamsızdı. Matematik orta zorlukta olmasına rağmen, Türkçeden çıkıp direk matematiğe geçince bilincin açılması zaman aldı ve zaman sıkıntısı ile beraber bu da matematiği yetiştirememeye sebep oldu.

Genel kültür kısmında genel olarak kolay denmiş ama kesinlikle öyle olduğunu düşünmüyorum, uzun bir süredir sınava çalışıyorum ve ÖSYM' nin müfredat dışına çok çıktığını düşünüyorum. Buda çalışan ile çalışmayanı ayırt etmeyi bir köşeye bırakıp herkesi eşit bir seviyeye getirmiş sanki. Soru ya herkesin bileceği genel bir soru iken, birden orta seviye soru olmaksızın çok zor sorulara geçilmiş. Yani kolay çok kolay, zor ise çok zor olmuş. Ancak orta seviye sorunun azlığı sınavın en sıkıntılı yanlarından biriydi bence.

Velhasıl özetlemek gerekirse GY 45 GK 42-43 arasında bir netim geleceğini tahmin ediyorum. Sınava giren arkadaşlar da burada deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.
 
İnşallah istediğin puanları alırsın hocam dediğin netler gelirse atanmanız muhtemel olur ama bakınca bizim mühendislik bölümlerinin ataması zor ve yüksek puanlı oluyor maden müh. ve ziraat müh. son atamada 79 a kadar düşmüş iken bizimkiler 85 civarlarında halen hakkınızda hayırlı olsun artık
 
Emre BaşekinÇok teşekkür ederim, ne yazık ki kamuda bizim iş alanlarımızı başka mühendisliklerden devşirdikleri için kamuda çevre mühendisi istihdamını bir türlü arttıramıyoruz ancak bu müsilaj, küresel ısınma vs. ile beraber dilerim ki bakanlık başka şeylerin farkına varıp kamudaki istihdamımızı arttırır.
 
merhaba herkese , 2022 de atanan oldu mu? bende sınava gireceğim ama hayata karşı baya bir karamsar oldum:)
 
KPSS mevzusu ortaya çıkmışken sormak istedim arkadaşlar.Belediyeler tek yıllardaki kpss puanı ile kendi bünyesine sözleşmeli mühendis alabilir mi? çift yıl kpss puanı olmak zorunda mı ?
 
Üst