• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

24 aralık 2011 iş yeri hekimliği ve iş güvenliği uzmanlığı sınavı itiraz edilen sorular

O

ozdemir

24 aralık 2011 tarihinde gerçekleşen sınav tam anlamıyla bir rezaletti. Bu işle alakası olmayan kişilerin hazırladığı çok açık bir şekilde anlaşılan sınavda bir çok hatalı soru yer almakta. Sorular bir uzman mühendis seçmekten uzak daha çok kelime oyunları ve parağraf sorularıyla bizleri yordu. Sınavda yapılan o kadar komik yanlışlar var ki artık sınavın ve uzmanlık ünvanının ciddiyeti konusunda şüpheye düşmeye başladım.
Ekte bulunan dosyada hatalı olduğunu düşündüğüm sınav sorularına yaptığım gerekçeli itiraz dilekçesi yer almaktadır.
Dilekçeyi yolladıktan sonra birkaç yanlış daha tespit ettim..O yanlışları ve size göre hatalı olan soruları paylaşalım lütfen.
 

Ekli dosyalar

  • dilekce.pdf
    64.7 KB · Görüntüleme: 59
İtiraz edilen sorular büyük oranda aynı... A sınıfı ve C sınıfı uzman sınavlarında 1 soru aynı. fakat ilgiç olan cevapları farklı..!!!! resmen dalga geçiyorlar.
 
malesef sınava bende giridm ve gerçekten rezalet idi....adam parağraf sormuş...kelime oyunu,saklambaçlı sorular oynamış....nasıl bir ekipmiş bunu hazırlayan ...hani mevzuat hani iş güvenliği,,,,,bukdar mı olur uc sorular ....bnce girenlerle dalga geçmişler ....geçmiş olsun bolbol itiraz dilekçesi yollamayı tavsiye ediyorum....
 
Büyük ihtimalle sınavı milli eğitim hazırladı. öss türkçe bölümünü hazırlar gibi soru hazırlanmış. anlatım bozuklukları falan filan... Bu sertifika yüzünden 2 yıldır kariyer hedeflerimi ertelemek zorunda kalıyorum. her seferin ben sertifika alıyorum onlar bi şekilde iptal ediyor. bu seferde böle bir sınav.. delirmemek elde değil..
 
Zaten sınav soruları ve cevapları Milli Eğitimin sitesinde açıklanmış. Bu da soruları onların hazırladığını gösteriyor bence...
 
Merhaba,
Bu konu iş güvenliği forumunda çok iyi tartışılmış. Yaklaşık 1000 kişi üzerinde kiş konuyu tartışmış ve ortak bir dilekçe çıkartmışlar.

Kolay gelsin.
 
Son sınavdaki soruların durumu ile ilgili bir teorim var,biliyorsunuz kanun çıkacak eli kulağında akabinde yönetmelik tebliğ vb. revize olacak ve yenileri çıkacak bu süreçte, uzman olabilmek için tecrübe şartı konması durumu tartışıldı, bu sınavda sanıyorum yaşanmış olaylar la alakalı sorularda çıkmış.. tüm bunların elbet bir nedeni vardır diye düşünerek konuyu tecrübe şartının olması gerektiğine inandırılacak olabilir..bilemiyorum herşey mümkün bence artık..
 
Arkadaşlar merhaba,

Sınav sorularına baktım da temmuz ayındaki sınava göre baya bir zor.. Umarım en kısa sürede bu haksızlıga son verirler...

Bende 13 mayıstaki sınava girmeyi düşünüyorum. Bursada bir kaç yer var araştırdım yeni bir firma bu eğitim için yetki almış. Yetki belgesinin olup olmadığı nereden öğrenebilirim..

Mesela akreditasyon belgesi olanları Türkak tan öğrenebiliyoruz..

Bakanlığın web sayfasına baktım ama göremedim..

Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler..
 
Üst