• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

24 Aralık Uzmanlık Sınavına İlişkin iptal edilen ve şıkkı değişen sorular

dythrambos

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Ağustos 2011
isggm'deki duyuru aşağıdaki gibi arkadaşlar.. Durdurma kararıyla aynı gün gelmesi herkesin kafasını iyice karıştırdı. şimdi ne olacak ki?

24 Aralık 2011 tarihli sınavla ilgili duyuru.
24 Aralık 2011 tarihinde yapılan işyeri hekimliği ve iş güvenliği uzmanlığı sınavı sonucunda soruları hazırlayan öğretim üyelerince oluşturulan eğitim ve sınav komisyonu, adaylardan gelen itirazları değerlendirmiş ve aşağıdaki kararlar alınmıştır.

İŞYERİ HEKİMLİĞİ:
A kitapçığında 53 nolu sorunun iptali.
B kitapçığında 78 nolu sorunun iptali.
A kitapçığında 51 nolu sorunun cevap şıkkının (b) yerine (c) olarak düzeltilmesi.
B kitapçığında 76 nolu sorunun cevap şıkkının (b) yerine (c) olarak düzeltilmesi.

C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI:
A kitapçığında 4, 32, 34, 40, 58, 72 ve 97 nolu soruların iptali.
B kitapçığında 5, 7, 13, 31, 45, 70 ve 77 nolu soruların iptali.
A kitapçığında 29 nolu sorunun cevap şıkkının (a) yerine (c) olarak düzeltilmesi.
A kitapçığında 94 nolu sorunun cevap şıkkının (a) yerine (b) olarak düzeltilmesi.
B kitapçığında 2 nolu sorunun cevap şıkkının (a) yerine (c) olarak düzeltilmesi.
B kitapçığında 67 nolu sorunun cevap şıkkının (a) yerine (b) olarak düzeltilmesi.

B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI:
A kitapçığında 60 nolu sorunun iptali.
B kitapçığında 37 nolu sorunun iptali.
A kitapçığında 93 nolu sorunun cevap şıkkının (b) yerine (c) olarak düzeltilmesi.
B kitapçığında 11 nolu sorunun cevap şıkkının (b) yerine (c) olarak düzeltilmesi.

A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI:
A kitapçığında 71 ve 99 nolu soruların iptali.
B kitapçığında 47 ve 84 nolu soruların iptali.
A kitapçığında 26 nolu sorunun cevap şıkkının (d) yerine (b) olarak düzeltilmesi.
B kitapçığında 2 nolu sorunun cevap şıkkının (d) yerine (b) olarak düzeltilmesi.

Değerlendirme bu karara göre yapılacak ve sonuçlar Milli Eğitim Bakanlığınca daha önce belirtilen tarihte ilan edilecektir. Usulüne uygun yapılan itirazlar ayrıca kişilere resmi yazıyla da bildirilmiştir.
 
Çok küçük bir ihtimal olsa da öyle de bir ihtimal var. İptal edilen sorular herkes için doğru sayılıyor, dediğiniz problem doğru şıkkı değişen iki soru neticesinde çıkabilir..
 
zafer bey..iptal edilen soruların Doğru kabül edileceğini söylemişssiniz ama..kimiside 7 tane soru iptal edildiği için 93 üzerinden değerlendirilecektir demektedir.Yani Dogru/sorusayısı x 100 sizce hangisi dogru 2 tanede şıkkı değişen soru var..

ahmet kadırgalı
 
sınav yönergesi hatalı soruların doğru kabul edilerek yine 100 üzerinden hesaplanacağını söylüyor ama bakalnlığın ne yapacağı belli olmaz çok muallak bi sınavdı bu çünkü..
 
-Sınava giren tüm adaylar için [Puan = (Doğru Sayısı /Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılarak başarı puanı hesaplanacaktır.
-Sınavda yer alan her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır.
-Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak, doğru cevaplar dikkate alınarak 70 ve üzeri puan alan aday başarılı sayılacaktır.
-Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda ilgili soru/sorular iptal edilmeyecektir. Cevap anahtarı hatalı bulunan soru/soruların, doğru şık/şıkları dikkate alınmak suretiyle değerlendirme yapılacaktır.
-Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, hatalı bulunan soru/soruların şıkları doğru kabul edilerek 100 puan üzerinden değerlendirilecektir.

Bakanlığın 24 Aralık sınavı için olan duyurusu bu şekildeydi..
Değerlendirme sırasında hatalı bulunan sorular doğru kabul edilecek diyor bu açıklamada.. Çok farklı düşünüp, paylaşanlar var sosyal medyada. Hem soruları doğru kabul ederek doğru sayısına eklemek hem de aynı soruları iptal edilmiş gibi düşünerek toplam soru sayısından çıkarmak çok iyimser bir yaklaşım. İptal edilen sorular haricinde geriye kalan 93 soruda 63 doğrunuz ve üzeri var ise geçeceğinizi düşünüyorum, önceki sınavda uygulama bu şekildeydi.
 
Üst