• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Bakanlık 25 Mart 2021 Tarihli Atık Yönetim Uygulaması Duyuruları

Cem Yılmaz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Aralık 2009
Şehir
Tekirdağ
Firma
Güneş Çevre Danışmanlık

Ekli dosyalar

  • TABS DUYURU 1.jpg
    TABS DUYURU 1.jpg
    145.7 KB · Görüntüleme: 61
  • TABS DUYURU 2.jpg
    TABS DUYURU 2.jpg
    27.4 KB · Görüntüleme: 55
Merhaba,

Atık yönetim uygulamasına gider pusulalarını toplu olarak girmek istiyorum. Daha öncesinde hiç girişler yapılmamış.
Tehlikesiz atık kısmına girdim. Açıklama kısmına gider pusulası olarak belirttim. Gider pusulasındaki atıkları tehlikesiz atık kodları ile mi girmem lazım.
örneğin kağıt için 200101 değilde 15'li atık kodlarını kullanabilir miyim. Bu konu ile ilgili farklı cevaplar aldım , netleştirmek adına sizlerle paylaşmak istedim.
 
Tuğbaçev.200101 tehlikesiz atık , 15'li kodlar içerisinde yer alan tehlikesiz atık kodlarından AMBALAJ, PLASTİK gibi Atık Kodu Hiyerarşisinden bakarsanız 200101 atıklardan farklı oldukları için bildirim yapılamaz diye biliyorum. Gider pusulalarından toplu değil de açıklama kısmına kimden alındığı bilgisi yazılıp ve uygun atık kodu ile belirtilirse sizin için daha iyi olur diye düşünüyorum. Sistem üzerinden bildirimleri yapmakla sorumlu siz olduğunuz için daha sonraları sıkıntı yaşamamak için herşey açık bir şekilde olması daha uygun olur.
 
Önceki cevapları görüntüle…
Sibel ElmasToplama ayırma tesisinde çalışıyorum. Ne tavsiye edersiniz.
Muhasebe bana belli miktarlar verdi. O miktarlara göre kesilen atıklar var .
Örneğin;
Şubat 2021 yılı
Kağıt = 273157 kg
Plastik = 49700 kg
Üstübü = 12070 kg

atık kodu olarak 20 01 01, 20 01 39 ve 04 02 22 şeklinde mi girişini sisteme yapmam gerekir.
Kağıt için belli miktarı 15 01 01 - 20 01 01 olarak ayırıp girsem problem olur mu?
Bir danışmana sordum çok emin olmamakla birlikte gider pusulası ile sadece tehlikesiz atık gelir ambalaj atığı olarak kesilemez demişti ve 15'li kodları kullanmayın demişti.
 
Tuğbaçev.stok miktarları çok fazla bundan kaynaklı olarak bende pek emin değilim sizin için ne kadar uygulanabilir bilemiyorum belki diğer arkadaşlar bu konuya daha hakim olarak yardımcı olabilirler. Ama kendi işinizi biraz daha kolaylaştırmak adına kendinize bir excel tablosu oluşturup kağıt-karton, Kağıt-karton ambalaj, plastik ambalaj ,plastik atıklar(ambalajlar hariç), karışık ambalaj atıkları vb. atık hiyerarşisinde yer alan atık koduna uygun atık sınıflandırması yaparak stok miktarlarını azaltabilirsiniz. Bildirim yapılmadan önce tablodan daha net olur. Daha sonra giren atık bildirimden ve gönderilen atık miktarından tesiste daha az stok kalmış olur.
 
Herkese Merhaba,
Atık Yönetim Uygulamasında, Atık Kabul İşlemleri sekmesinde yer alan Gelen Tehlikesiz Atıklara ait girişlerin excel formatında dökümünü almak istiyorum fakat, 'Sistemde bir hata ile karşılaşıldı, lütfen daha sonra tekrar deneyiniz' şeklinde hata mesajı alıyorum. Bu tarz sorunla siz de karşılaşıyor musunuz?
Sistemsel bir hata mı var acaba?
 
Tuğbaçev.Üstad merhaba,

Sibel hanım durumu güzel özetlemiş. Çorba da bizim de tuzumuz olsun. 😊 tehlikesiz nitelikte olan üstübü atıklarını 04 02 22 atık kodu ile alabilirsiniz. Ancak kağıt ve plastik atıklarını; atık üreticisinden çıkan prosese göre değerlendirerek atık kodu ile giriş yapmak doğru olur. Atıklar geldiği yer olan atık üreticisini arayın ve bu atıkların neyden kaynaklandığını sorun. Bu işinizi daha da kolaylaştırır. Bazı il çevre müdürlükleri tehlikesiz atıklarda gider pusulasının düzenlenmesine birşey demiyor ancak ambalaj atıklarında kesinlikle fatura kesilmesini istiyor. 😊

Bazen sistemde de sıkıntılar olabilir. Daha sonra denemeniz de fayda var.
 
Merhaba Arkadaşlar,
Atık Beyan Sisteminden 20 01 01 Kağıt Karton atıkları, 15 01 07 Cam Atıklar, 20 01 39 Plastik Atıklar gibi ambalaj atıkları da taşıma talebi açılarak mı gönderim yapması gerekiyor? Sadece tehlikeli atıkların taşıma talebi oluşturuluyor diye biliyorum. Bilgi verirseniz sevinirim. İyi çalışmalar.
 
Önceki cevapları görüntüle…
Cem YılmazÜstadım Merhaba,

Bakanlık bir duyuru yayımlamıştı. Bu duyuru ithalat için.

4- 18.05.2021 tarihli ve 2021/9 sayılı Genelge kapsamındaki atıkların MoTAT ile taşınabilmesi için Taşıma Talebi Ekle ekranında revizyon yapılmış olup;

  • 120105- Plastik yongalar ve çapaklar
  • 150102- Plastik ambalaj ve
  • 200139- Plastikler atık kodları eklenmiştir.
Bu atık kodlarının seçimi yapılarak MoTAT ile taşınması gerçekleştirilebilecektir.

Kaynak:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Üst