• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

3 farklı tesis ve SGK durumu

Fatih D.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
31 Mayıs 2012
Şehir
Van
Firma
Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü
Merhaba,
Merak ettiğim konu şu; sizinde bildiğiniz üzere aynı il sınırlarında olmak koşulu ile 3 farklı istasyonda çalışabiliyoruz. LPG sorumlu müdür sigortalarını çok farklı uygulamalarla yatıranları da duyabiliyoruz. Bununla ilgili bir netlik var mı?
- SGK'ları çalıştığımız bütün tesisler 30 gün üzerinden mi yatıracak?
- 30 günü kabul etmeyenler, 10'ar gün şeklinde yatırırlar ise, A istasyonunda SGK'mın yatmadığı gün B istasyonunda yatıyor görünüyor ve A istasyonunda SGK'yı ilgilendiren bir problem çıkarsa ne olacak?
- Yada 10'ar gün yerine 4'er aylık periyotlarla yatıranlar doğru mu yapıyor?
Kafamda deli sorular :)

++ Güncel
 
Sorumlu müdür çalıştırma zorunluluğu
MADDE 13 – (1) Dolum tesisi ve otogaz istasyonunda sorumlu müdür çalıştırılması zorunludur. Bir dolum tesisi veya otogaz istasyonunda görevli sorumlu müdür başka bir dolum tesisi veya otogaz istasyonunda görev alamaz.

yönetmeliğin bu maddesi sizin söylediğinizi pek mümkün kılmıyor gibi
 
@coccinella


Sorumlu müdür çalıştırma zorunluluğu
MADDE 13 – (1) (Değişik Madde 09.01.2014 tarihli ve 28877 sayılı Resmi Gazete yayımlanan Yönetmelik Md 1)
Dolum tesisi ve otogaz istasyonunda sorumlu müdür çalıştırılması zorunludur. Bir sorumlu müdür, bir dolum tesisinde veya aynı il sınırları içerisinde en fazla üç otogaz istasyonunda görev alabilir.

Kaynak : EPDK.org.tr 19.03.2014 en güncel yönetmelik bu şu an.
 
@Fatih D. , aynı ilde 3 istasyona kadar sorumlu müdürlük yapabiliyorsunuz. ve 3 üç istasyon içinde ayrı ayrı sorumluk almış oluyorsunuz. siz bir tesiste 10 gün -20 gün sorumluluk almıyorsunuz ayın 30 günü boyunca o tesisin sorumlu müdürü olarak yönemtelikler ve gerekli kurumlara karşı sorumlusunuz bu sebep ilede bence her tesise 30 gün süre ile sgk nızı yaptırın. her tesis kendi içinde sorumludur, başka tesiste sorumlu müdür olmanız onları bağlamaz. çoğu kişi tesis başına 10 günlük sgk yapılmasını kabul ediyor.
ancak 2015 ocak ayındaki vize döneminde bildiğim bazı arkadaşlarım bu 10 günlük sgk yatırılmasından dolayı çmo'da sorun yaşadılar, bilginize.
 
@Emine Erdem hanım sgk konusunda bende 30 günlük yaptırıyordum şimdiye kadar fakat 2014 ekim ayında yeni bir istasyonla anlaştığımda Çmo ile görüştüm ve 30 gün zorunluluğu artık yok dedi bizde ona göre sgk girişini yaptık. bilgi vermek amacıyla yazdım:)
 
@Gülşah Albayrak 30 gün zorunluğu kalkmış olabilir, sgk ile ilgli yazıyı okumadım. 2015 ocak ayında vize döneminde ardaşımın birisine ciddi sıkıntı yarattılar o yüzden söyledim. isterseniz müsait olduğunuz bir dönemde çmo ile görüşün. veya mail atın size mail yoluyla cevap versinler, herhangi birşey derlersede maili iletirsiniz kendilerine birşey diyemezler :)
 
Ankara ÇMO ile görüştüm. Ve bende şok etkisi yaratacak cevabı aldım. Mevzu şöyle;

Bu konuda SGK prim durumu "işverenin bilgisindedir." diye bir açık aralık bırakmışlar, bunu yazılı bir metine de dökmeyip toplantı kararı olarak almışlar. ÇMO sadece şunu istiyormuş. LPG Sorumlu Müdürlük yapan meslektaşlarımızın asgari ücret üzerinden (velev ki 1270 TL) sigortası yatıyor mu, yatmıyor mu. Yatıyorsa sıkıntı yok. Totalde, 2 otogaz istasyonu mu yatırır, 3 otogaz istasyonu mu yatırır, yoksa sadece biri mi yatırır o tamamen sorumlu müdür ile, iş veren arasında ki anlaşmayla ilgili.

Sonuç olarak; birden fazla otogaz istasyonunda sorumlu müdürlük yapan arkadaşlarımı büyük bir tehlike bekliyor. Gittiniz, A firması sizin 15 günlük sigortanızı yatırdı diyelim. 16. günden itibaren B firmasında sigortanız görünüyor ve bu andan itibaren, A firmasında bir problem, iş kazası vs. çıkar ise kendinizi kurtarabileceğiniz hiç bir yasal zemin yok.

Zaten sorumlu müdürlük ücretleri yerlerde. Ne olur, işverenlerin aylık 200-500 TL için bizi bu denli savunmasız bırakmalarına izin vermeyelim. Hangi tesis, bizim canımızdan ve emeğimizden daha önemli olabilir ki? Bu konuda herkesin hassasiyetli olması gerekiyor ki, çalışılan bütün tesisler 30 günlük SGK ödemelerini yapsınlar ve emeğimizi sömürmesinler.
 
Merhabalar,

Sorumlu müdür olarak çalıştığım istasyon benim 30 günlük sigortamı göstermekte, tam zamanlı çalıştığım iş yerimden de 30 gün sigortalı görülmekteyim.

SGK açısından sorun teşkil eder mi?

Teşekkürler.
 
ÇED yeterlilikte 5a personeli olarak ve çevre görevlisi olarak tam zamanlı bir şirkette çalışıp aynı zamanda LPG sorumlu müdürlük yapa bilme durumu nedir acaba?
 
Merhabalar; bir sorum olacaktı aynı iş yerinin hem çevre mühendisi olarak hem de akaryakıt istasyonlarında LPG sorumlu müdürü olarak bir ay boyunca tam zamanlı olarak görev alabiliyor muyuz. Yani işveren benim ayın 1'inden 30'una kadar iki yerdende SGK mı yatırsa problem teşkil eder mi?
 
Merhaba Emin’e hanım
Ben bi A firmasında sigortalı çalışıyorum kimya önlisans mezunuyum bu halikarda LPG sorumlu müdürlük yapabilirmiyim İst da ücretler ne kadar Bilgi verebilirmisiniz rica etsem sinan.adali37@gmail.com mail adresimden iletişim de olabilirmisiniz
 
Üst