• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

400 yataklı Hastane için Arıtma Tesisi

Akif Güvercin

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Ağustos 2010
Şehir
Kahramanmaraş
Firma
Kahramanmaraş İş Sağlığı ve Güvenliği Çevre Danışmanlığı
Merhabalar,
400 yataklı bir hastane içi arıtma tesisi yapılacaktır. Bu arıtmanın nasıl ne şekil yapılması gerektiği hakkında bilgisi olan arkadaşları bekliyorum. elinde döküman olan varsa paylaşabilirse memnun olurum.
tşk eder saygılar sunarım...
 
Cevap: 400 yataklı Hastane için Arıtma Tesisi

Heralde evsel atık suları için arıtma tesisi yaptıracaksınızdır. Hastane suları için bi arıtma tesisi yaptırmaya gerek yok diye biliyorum. Çünkü onları zaten toplaya lisanslı firmaların olması lazım. sadece evsel nitelikli sular için ise paket arıtma tesisi yaptırmanızı önerebilirim.
 
Cevap: 400 yataklı Hastane için Arıtma Tesisi

Arıtmak istediğiniz suyun karakteri önemlidir. Kimyasal sıvılar tehlikeli atık tesislerine gönderilir zaten ama kan bulaşmış sıvılar bu tesislere alınmadığı için bunları arıtma tesisinizden geçirmeniz gerekebilir. Ayrıca evsel atıksu yanında kan ve doku karışmış sular da çıkmaktadır bunların nötralize edilmesi gerekecektir. Arıtma tesisi kurmak isteyen ve bunun için yeri olan bir hastane olmasına da şaşırdım ayrıca :)
 
Cevap: 400 yataklı Hastane için Arıtma Tesisi

Hastane atıksuları belediyenin arıtma tesisi olmadığı için atıksularını veremiyor. bunun için küçük de olsa bir arıtma yapması lazım. en azından paket arıtma yöntemi kullanacak galiba
 
Cevap: 400 yataklı Hastane için Arıtma Tesisi

anladım, hastaneler için paket arıtma mantıklı olur diye düşünüyorum. bunun yanında yeni teknolojiler takip edilerek ileriye dönük bir vizyon ile arıtma sistemi seçimi yapılırsa uzun vadede faydalı olur, hastaneler yeni yönetmeliklerle birlikde (çevre denetim yön. vb.) mercek altına alınacaktır ve eksiklikler göz önüne alınarak ilgili yönetmeliklerde revizyonlar gerçekleştirilecektir diye düşünüyorum.
 
Cevap: 400 yataklı Hastane için Arıtma Tesisi

Göksel bey size aynen katılıyor ve görüşünüzü doğruluyorum: il çevre ve orman müdürlüğü bnm danışmanı olduğum hastaneden atıksu arıtma tesisi istedi, gerek evsel gerek lab ve çamaşırhanelerden çıkan her türlü atıksu için. Üstelik şuan hastane belediyenin kanalizasyonuna bağlı olmasına rağmen. Trabzon Akçaabatta geçen aylarda yeni başka bi hastane daha açıldı, hastane atıksuyunu akçaabat belediyesinin kanalına bağlamak isteyince de belediye izin vermemiş ve il çevre müdürlüğü de hastaneye suyunu arıtmadan kanala bağlayamayacağını söylemiş. Yani artık tüm hastanelerin, tüm atıksularını arıtmak zorunda olması gündemde, bnce hazırlıklı olun. Ben de bununla ilgili forumda konu açacağım, böyle bir taleple karşılaşan başka bir hastane var mı diye merak ediyorum doğrusu...
 
Cevap: 400 yataklı Hastane için Arıtma Tesisi

400 yataklı hastane için yatak başına 5 kişi alınır. Yani 2000 kişilik atıksu arıtma tesisi yapmanız gerekmektedir. Hastane arıtma tesisi sürekli sistem esasına göre çalışır. Izgara, dengeleme, havalandırma, çöktürme , temiz su , çamur havuzunda oluşur. Nüfus 2000 olduğu için paket tip yapılması uygundur.
 
Cevap: 400 yataklı Hastane için Arıtma Tesisi

Merhabalar Nefize hanım;
hastanelerde kişi başına oluşacak atık su miktarı kaç lt.dir. mesela evsel atıksu için ortalama 200 lt/kişi.gün diye verilmiş kaynaklarda. kaynak belirterek bu rakamı söyleyebilir misiniz rica etsem. iyi çalışmalar dilerim.
 
Cevap: 400 yataklı Hastane için Arıtma Tesisi

kişi başı su tüketimi 90- 200 lt/kişi.gün arasındadır. Emniyetli olması için bu değer 200 lt/kişi. gün alınmaktadır.Kaynak olarak yanlış hatırlamıyorsam Ahmet Samsunlunun kitabına bakabilrsiniz. 400 yataklı hastaneden kaynaklanan atıksu miktaro 400 m3/ gün dür.
 
Üst