• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü...

Bugün benim için anlamlı günlerden biri. Çünkü beni dünyaya getiren ve ANNEM olan kadının kadınlar günü. Biz erkekler çok şanslıyız ki bu dünyada kadınlar var. Onların bizde ki emekleri asla yadsınamaz. Iyi ki var dediğimiz kadınlara sadece bugün değil her gün onlara değer vermeliyiz ve asla kirmamaliyiz. Allaha şükür ediyorum annem var olduğu için ve bugünlere bizi getirdiği için. Bir evi ev yapan ve çekip çeviren kadındır. Onlara sesimizi dahi yukseltmemek gerekir. Onlar var olduğu için şanslıyız. Bugüne kadar kalbini kirdigim ve üzdüğüm bayan arkadaşlardan özür dilerim ve annem dahil bütün kadınların KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN. İyi ki varsınız.
 
8 Mart Dünya Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun.....
 

Ekli dosyalar

  • 75795_8mart-billboard-custom1.jpg
    75795_8mart-billboard-custom1.jpg
    113.2 KB · Görüntüleme: 1
@ilk.ayy


Emekçi kadınlar nedir, yeni mi çıktı?
 
@Melih Coşar

Dünya Kadınlar Günü

Vikipedi, özgür ansiklopedi
https://tr.wikipedia.org/w/extensions/FlaggedRevs/frontend/modules/img/2.pnghttps://tr.wikipedia.org/w/extensions/FlaggedRevs/frontend/modules/img/arrow-down.png
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

1914 yılı Kadınlar Günü afişi
Dünya Kadınlar Günü ya da Dünya Emekçi Kadınlar Günü her yıl 8 Mart'ta kutlanan ve
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır.Türkiye'de ise 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlandı .


Aynen öyleymiş, her gün bir yeni bilgi.
 
8 Mart 1857 tarihinde
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
'nin
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 120 kadın işçi can verdi.İlk yıllarda belli bir tarih saptanmamıştı fakat her zaman
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
anılıyordu. Tarihin 8 Mart olarak saptanışı
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
'de
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
'da gerçekleştirilen 3. Uluslararası Kadınlar Konferansı'nda (3. Enternasyonal Komünist Partiler Toplantısı) gerçekleşti. Adı da "Dünya Emekçi Kadınlar Günü" olarak belirlendi. ;)
 

Aysel Gürel'e bu sözleri yazdıran Ünzile'nin hikayesi Aysel Gürel'in anadolu turnesinde mola verdiği bir köyde başlar, bu köyde Gürel Ünzile ile karşılaşır. Biraz sohbet ettikten sonra Ünzile'nin hayatını dinler. Ünzile çok ufak yaşta evlendirilmiştir. Evleneceği kişiyi görücüler seçmiş, birkaç koyun karşılığı isteyen kişiye ufak yaşta teslim
edilmiştir. Ufak yaşta gördüğü baskıdan dolayı artık kendine çizilmiş kadere razı gelmiştir. Olaylara ses çıkartamamaktır. Gördüğü baskı ve yaşam biçimi onu dünyanın sadece kötü olduğuna inandırmıstır.." Aslında Ünzile'nin hikayesi geri kalmışlığın hikayesidir. Hala Anadolu'nun bazı bölgelerinde kız cocukları mal gibi alınıp satılmakta, bir ömür geçireceği kişi başkaları tarafından seçilmektedir. Aslında Ünzile Türk kadının hikayesidir. İnsan yaşamının hiçe sayıldığı yerlerin hikayesidir. Aysel Gürel de çaresizliği bu şarkıyla anlatmaya çalışmıştır. Sezen Aksu'nun ve Şebnem Ferah'ın müthiş yorumlarıyla ayrı bir anlam kazanmıştır Ünzile... Birde şarkıyı bundan sonra dinleyin.Eminim daha bir anlamlı gelecektir. Çünkü bu bir şarkı değil çaresizliğin haykırışıdır...
 
@GAMZE YILMAZZ
Aaa komünist falan dinsiz onlar hem yani enternasyonel falan valla atarlar içeri :)) kadın demezler :))

Ne Avrat, Ne Karı, Ne Bayan ,Ne de Kız KADIN KADINDIR !! TÜM EMEKÇİ KADINLARIN GÜNÜ KUTLU OLSUN...(1 GÜN DEĞİL HER GÜN ONLARIN GÜNÜ OLMALI)
 
Kadınlar; değerimizdir. Kadınlar; en değerlimizdir. Kadınlar; başımızın tacıdır.
Kadınlar bizim nefesimiz ve yaşam kaynağımız. Bu nefesimizi ve yaşam kaynağımızı tüketmeye hakkımız yoktur. Kadınlara yönelik her türlü şiddete HAYIR. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun. Sizler hayatımıza değer kattığınız için iyi ki varsınız.
 
Olgaç SürmelihindiKadına insan gibi davranılması gerektiği ve sürekli erkeğin birşeyleriymiş gibi süslü cümleler kurmak bile yanlıştır. Kadına sen emanetsin, sen başımızın tacısın , sen yuvayı kuransın, gibi sözler sanki ona biçilen görevler varmış gibi geliyor. Kadın bireydir, yuvayı kurmak zorunda değildir benim ya da senin başının tacı olmasına da ihityacı yoktur* Erkek nasıl gecenin bir vakti çıkıyorsa kadın da çıkar, erkek nasıl istediği gibi giyiniyorsa kadın da giyer* erkek nasıl her mekana giriyorsa kadın da girer erkek nasıl istediği kişiyle rahatça gezebiliyorsa kadın da gezer. Erkeğin yaptığı herşeyi kadın da yapar. Aksini söyleyen kadına baskının, zulmün, görmezliğin, erkilliğin bir parçasıdır *.
 
Aren YakupoğluTabi ki kadın ve erkek eşittir. Kadınlara süslü cümleler ile bir görev yüklenme çabası yoktur. Bunlar süslü cümleler değildir. Şunu söyleriz; büyüklerimizin değerini ve kıymetini bilelim diye. Bu söz hem erkek hem de kadın içindir. Esas olan insanların birbirine ve her şeye karşı sevgi ve saygı göstermesidir. Şimdi ki zamanda insanların birbirine tahammülü kalmamış. Sesini yükselten kendisini haklı zannediyor ve her şeyi bu şekilde çözebileceğini düşünüyor. Bir şeyin temelinde sevgi ve saygı mutlaka olması gerekiyor. Özellikle anlayış ve hoşgörü de... Güzel düşüncelerin için teşekkür ederim. Eğer bir gün yolun Gaziantep'e düşerse beklerim. Baştacımsın. :)
 
Üst