• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

9 kasım 2017 yeni endüstriyel atık yönetim planı

Mustafa Çevik

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Şubat 2014
Şehir
İstanbul
Firma
ABECE GRUP ÇEVRE VE İŞ GÜV.MÜH.HİZM. A.Ş.
Bakanlık, Çevrim içi çevre izinleri yazılım portalında aşağıda da yer alan duyuruyu yayımlamıştır. EAYP ler için format güncellenmiş ve değerlendirme esasları açık bir şekilde ifade edilmiştir. Bilgilerinize sunarım...

Endüstriyel Atık Yönetim Planı 09.11.17

Endüstriyel Atık Yönetim Planlarının hazırlanması, değerlendirilmesi ve onaylanmasında uygulama bütünlüğünün sağlanması amacıyla belirlenen esaslar ile yenilenen Endüstriyel Atık Yönetim Planı Bakanlığımız Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü 'nün web sitesi ?Güncel Belgeler / Atık Yönetimi / bölümünde yayınlanmıştır.


DUYURU.jpg
 
Merhaba, eklerine dediğiniz gibi belgeler eklenecek. Bazı il müdürlükleri atık alanlarının fotoğraflarını ve videolarını da talep etmektedir.
 
madde 8 de verilen bilgilere aynı şekilde bizim A-TAT tesisimiz uyuyor . Buna istinaden Ambalaj TAT olarak oluşturmuş olduğum planı il müdürlüğüne sunma zorunluluğum var mı acaba ? kartuş, pil, flüresan lamba, toner oluşumu mevcut bizde. yıllık 3-5 kg oluşmaz bile.
Bunun için uatf gerekli mi ? muaf olunan bir kg aralığı var mı acaba? en azından atık oluşursa kendim götürürüm. Yardımcı olursanız sevinirim .Şimdiden teşekkür ederim
 

Ekli dosyalar

  • Ek_Endustriyel_AYP_formati-1.docx
    15.3 KB · Görüntüleme: 135
@mahsunGS

siz yine de hazırlayın. bende A-TAT'ta çalışıyorum çok az miktarda da oluşsa gelir denetimlerde sorarlar diye düşünüyorum. ben hazırladım bi kaç eksiklik yedim. bu hafta hazırlayıp tekrar göndereceğim.
 
@surmene1967 eayp nının hazırlanması için mali sorumluluk sigortasının olması zorunlu demi ?bir de bizim tesis geçen yıl 8 aydan itibaren çalışıyor. bu sene eayp hazırlıyor olmamın bir sakıncası var mı ?
 
Eklere hiçbir şey koyulmayacak. İl müdürlüğünün talebi doğrultusunda hareket edilecek ( Yer: Ankara )
@mahsunGS
Tesiste tehlikeli atık yeri varsa zorunlu , zaman kaybetmeden içerisi sunun yoksa bilgi ve belge vermemekten ceza yer tesisiniz.
 
@surmene1967 bizim mali sorumluluk sigortamız yok. Buna rağmen hazırlayıp sunmam sorun oluşturur mu ? Tehlikeli atık yerini yeni yaptırdım. Daha önce denetimler geçirmiş fakat hiç bir ceza kesilmemiş. Biz lisans devralmışız.

bizden önceki firma sahibi zamanında denetimler geçirmişler onu da belirteyim. biz geçen seneden beri burada iş yapıyoruz fakat denetim görmedık hıc
 
@surmene1967 anladım peki çok teşekkür ederim. Uygun fiyata mali sorumluluk sigortası yapan var mı bildiğiniz? ortalama yıllık ne kadara maal olur ?onu yapıp sonra eayp yı sunayım geçiktirmeden
 
@Mustafa Çevik

Peki acaba, "Birinci Yıl" dediği yere hangi yıl aralığına ait verileri yazmamız gerekiyor, biliyor musunuz? Önceki AYP formatında bir yıl öncesinin verilerini yazıyorduk. Bunda benzer bir yönlendirme göremedim.
 
Uşak İl çevre' nin yeni atık yönetim planında hangi yıllara ait hazırlanacağı ve ekler kısmında hangi belgeleri istediğine dair bilgiler ekte formatın sonundadır. Belki ilden ile farklılık gösterebilir.
 

Ekli dosyalar

  • Yeni format atık yönetim planı.doc
    63.5 KB · Görüntüleme: 99
Arkadaşlar merhaba,
Yeni formatta atık yönetim planı hazırlayan paylaşabilir mi, Format paylaşılmış ama örnek olması açısından hazırlanmış bir plan paylaşılabilirse herkese örnek olurdu
 
Yeni formatta atık yönetim planı hazırlayan paylaşabilir mi ? ilk defa yapıyorum yardımcı olabilir misiniz
 
Üst