• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Eğitim A-2 Tipi Mühendislik Akustiği Sertifika Eğitim Programı

A-2 Tipi Muhendislik Akustigi Sertifika Programi 12-16 Eylul 2009
tarihleri arasinda gerceklestirilecektir.

Egitim ile ilgili detayli bilgi asagida yer almaktadir:

Sure: 26 Saat

Son Basvuru Tarihi: 9 Eylul 2009

Egitim Tarihi: 12-16 Eylul 2009

Egitim Programi:

Cumartesi : 09.30 - 16.30 / Pazar : 09.30 - 16.30 / Pazartesi : 09.30
- 16.30 / Salı : 09.30 - 16.30 / Çarşamba : 09.30 - 10.30

Ucret (KDV Dahil): 590 TL

Yer: ODTU Surekli Egitim Merkezi

Katilimci Sayisi: 25 Kisi

Kimler Katilabilir: Cevresel Gurultunun Degerlendirilmesi ve Yonetimi
Yonetmeligi'nin uygulanmasindan sorumlu kurum ve kuruluslardan (Cevre ve
Orman Bakanlıgi, yetki devri yapilan belediye ve Il Cevre ve Orman
Mudurlugu) saha olcum calismalarini yuruten, denetim, sikayetlerin
degerlendirilmesi ve izin/onay kapsaminda raporlari inceleyip
degerlendirilmesinde calisacak universitelerin 4 yillik fakultelerinden
mezun olanlar bu programa katilabilir.


Sertifika programina kesin kayit yaptirmak icin, oncelikle egitim
programinda yeterli kontenjan olup olmadigini telefonla teyid etmeniz
gerekmektedir.


Her 2 grup icinde, kontenjanlar dolduktan sonra kayit kabul edilmeyecektir.




M. Arzu ARUNTAS
ODTU Surekli Egitim Merkezi
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Tel: 90 312 210 35 46
Faks: 90 312 210 79 61
 
Önümüzdeki aylarda A-2 tipi mühendislik akustiği eğitimi verecek yerler hakkında bir bilgisi olan var mı ? Gelecek yıl içerisindeki en kısa zamanda bu eğitimi verecek yerler hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa memnun olurum.

Selamlar.
 
Fatih Bey; A-2 Tipi Mühendislik Akustiği Eğitimi Çevre Mühendisleri Odası Birimlerinde düzenli olarak gerçekleştirilmektedir. 30 Kasım- 3 Aralık Tarihlerinde Antalya Temsilciliği , 4-7 Aralık Tarihlerinde Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ve tarafından A-2 Eğitimi gerçekleştirilecektir. İzmir Şubesinde talepler doğrultusunda Ocak-Şubat Ayı içerisinde planlanmaktadır.

E. Helil İNAY KINAY
 
Ben bir gıda fabrikasında çevre mühendisi olarak çalışıyorum. Gürültü konusununda da belli yerlerde sınırı aşan bir yer burası.

Merak ettiğim şey, bu sertifikaya sadece gürültü ölçümü yapan lab.da çalışanlar mı ihtiyaç duyuyor? Yani demek istediğim ben de alsam, firmamın ölçümlerini vs. yapabilir miyim?

Teşekkürler
 
@İrem Bengisu Erol

siz kendi içinizdeki denetimi android yada ios tabanlı telefonunuza indiriceğiniz bir gürültü ölçer ile yapabilirsiniz ve gerekli bölgelerde zaman zaman kkd kullanı için karar alabilirsiniz ancak her sene düzenli olarak isgümden ortam ölçümlerini yapıp kayıt altında bulundurmanız gerekmektedir ve sizin yararınızadır.
 
Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi olarak, 02 -05 Temmuz 2014 tarihleri arasında "Gürültü Eğitimi ‘A-2 Tipi Mühendislik Akustiği Sertifika Eğitim Programı" düzenlenecektir. Eğitim içeriği ekte yer almaktadır.

Eğitim yeterli katılımın sağlanması halinde organize edilebilecek ve minimum 10 kişi, maksimum 20 kişinin katılımı ile gerçekleştirilecektir.

Eğitim Katılım Ücreti :

ÇMO Üyeleri (Aidat borcu bulunmayan) : 500 TL

Diğer katılımcılar: 600 TL‘dir.

Eğitim Yönetimi Talimatı gereği Eğitime ön kayıt yaptırmak için eğitim bedelinin en az % 30‘unun peşin ödenmesi gerekmektedir. Katılımcı eğitime katılmazsa ödenen bedel iade edilmez

Eğitime katılmak isteyen meslektaşlarımızın 20 Haziran 2014 tarihinekadar ekte yer alan ön kayıt formunu doldurarak Şubemize (cmoizmir@cmo.org.tr adresine) iletmeleri gerekmektedir. Bilgilerinize sunar, katılımınızı bekleriz.

Saygılarımızla.

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şube
 

Ekli dosyalar

  • DUYURU A-2.doc
    44 KB · Görüntüleme: 8
Merhabalar ben yeni mezun oldum da bu eğitimi de yeni duydum ilerleyen tarihte bir daha olacakmış. Bu sertifika tam olarak ne işe yarar ,nerde kullanabiliriz,sertifikayi alan var mı acaba ?
Bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler
 
Kısaca şöyle, eğer bir laboratuvarda gürültü ölçümü, rapor hazırlama birimlerinde çalışacaksanız yada Çevre Şehircilik Bakanlığı birimleri ile yetki devri yapılmış Belediyelerde çalışacaksanız bu belge işinize yarayacaktır.
Eğitim süresi 4 gün olmakla beraber Çevre Mühendisleri Odası birimleri eğitim düzenlemektedir.
Daha fazlası için Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğine bakabilirsiniz.
 
@Sevinç
Peki çok teşekkür ederim, belgeyi almak işimize yarayacak gibi o zaman
 
Bencede işinize yarar, ayrıca eğer Gürültü Haritası hazırlama gibi bir projede çalışacaksanız B-1 belgesine ihtiyac duyacaksınız. A2 belgesini almadan b1 e katılamıyorsunuz.
 
A2 ne demek oluyo peki var mı bi açıklaması ,ilk aşama o mu oluyo ?
 
Eğitimin AdıA-2 TİPİ MÜHENDİSLİK AKUSTİĞİ
SERTİFİKA PROGRAMI ve
A-1 TİPİ TEMEL EĞİTİM VE SAHA ÖLÇÜMLERİ SERTİFİKA PROGRAMI
Eğitimin Verileceği Tarihler24 Mayıs 2016 Salı saat 10.00 - 17.00
25 Mayıs 2016 Carşamba saat 10.00 - 17.00
26 Mayıs 2016 Perşembe saat 10.00 - 17.00
27 Mayıs 2016 Cuma saat 10.00 - 17.00
Eğitimin Verileceği YerTMMOB Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Eğitim Salonu
İstiklal Cd. Koçtuğ İşhanı No:178 K:2 D:2 Tünel Beyoğlu
Katılımcı Sayısı25
Eğitmen BilgileriProf. Dr. Ertan DURMUŞOĞLU
Serkan Çelebi - Çevre Mühendisi
Eğitim ÜcretiA2 Eğitimi : ÇMO Üyeleri (Aidat borcu bulunmayan) : 500 TL Diğer katılımcılar: 600 TL`dir.
A1 Eğitimi: 300 TL (Eğitimin ilk günü ve son gününe katılım şartı aranmaktadır)
Eğitim Ücretine Dahil olanlar:Başarı Sertifikası, Eğitim Notları, Öğle Yemeği ve İkramlar
Eğitim ile ilgili sorularınız için iletişim bilgileriAd Soyadı: Tarkan KILIC Tel: 0212 245 89 15https://www.cevremuhendisleri.net/resource://skype_ff_extension-at-jetpack/skype_ff_extension/data/call_skype_logo.png0212 245 89 15 / 16 0530 641 68 73 E-posta: egitimist@cmo.org.tr
Eğitim KapsamıNot 1: Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği‘nin uygulanmasından sorumlu kurum ve kuruluşlardan saha ölçüm çalışmalarını yürüten, denetim, şikayetlerin değerlendirilmesi ve izin/onay kapsamında raporları inceleyip değerlendirilmesinde çalışacak üniversitelerin 4 yıllık fakültelerinden mezun, bu programa %75 devam sağlamış ve bu program kapsamında yapılacak sınavdan 60 puan almış olması gerekmektedir. 60 puan ve üzeri almış olanlar bu sertifika programı için getirilen uzmanlık koşulunu sağlamış ve sertifikalandırılmış olarak değerlendirilecektir. Bahse konu barajı aşamayanlar daha sonra eğitim programı açan kurumun yapacağı sınavlara belirleyeceği (sınav ücreti) koşulu sağlayarak katılım sağlayabilecektir.
2.1 AKUSTİK İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER uygulamalar )
2.2 GÜRÜLTÜNÜN ETKİLERİ (Genel Bilgilendirme)
2.3 ÇEVRESEL TİTREŞİM
2.5. ÇEVRESEL GÜRÜLTÜNÜN TARİFİ (endüstri, ulaşım, eğlence, işyeri, fan, jeneratör vb.)
2.6. GÜRÜLTÜ ÖLÇÜMLERİ
GÜRÜLTÜ EĞİTİMİ ‘ A-2 TİP TEMEL EĞİTİM VE SAHA ÖLÇÜMLERİ‘
SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMI
Ön Kayıt Bilgileri
25 Nisan - 23 Mayıs 2015
Ön kayıtlarınızı egitimist@cmo.org.tr adresine ad, soyadı, iletişim bilgilerinizi, oda üyesiyseniz oda sicil numaranızı ve eğitimin adını belirterek yapabilirsiniz. (başvuru e-postalarına onaylama mesajları gönderilecektir.)
[TBODY] [/TBODY]
 
Değerli Üyemiz,
Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi olarak, 10-13 Temmuz 2017 tarihleri arasında ‘A-2 Tipi Mühendislik Akustiği Sertifika Eğitim Programı” düzenlenecektir. Eğitim içeriği ekte yer almaktadır.
Eğitim yeterli katılımın sağlanması halinde organize edilebilecek ve minimum 10 kişi, maksimum 20 kişinin katılımı ile gerçekleştirilecektir.
Eğitim Katılım Ücreti :
ÇMO Üyeleri (Aidat borcu bulunmayan) : 500 ₺
Diğer katılımcılar: 600 ₺

Eğitim Yönetimi Talimatı gereği Eğitime ön kayıt yaptırmak için eğitim bedelinin en az % 30'unun peşin ödenmesi gerekmektedir. Katılımcı eğitime katılmazsa ödenen bedel iade edilmez.

Eğitime katılmak isteyen meslektaşlarımızın 4 Temmuz 2017 tarihine kadar ekte yer alan ön kayıt formunu doldurarak Şubemize (cmoizmir@cmo.org.tr adresine) iletmeleri gerekmektedir. Bilgilerinize sunar, katılımınızı bekleriz.
Saygılarımızla.
TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi
 

Ekli dosyalar

  • Eğitim Duyurusu A2.docx
    42.4 KB · Görüntüleme: 9
Değerli Üyemiz,
Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi olarak, 13-16 Mart 2018 tarihleri arasında A-2 Tipi Mühendislik Akustiği Sertifika Eğitim Programı düzenlenecektir. Eğitim içeriği ekte yer almaktadır.
Eğitim yeterli katılımın sağlanması halinde organize edilebilecek ve minimum 10 kişi, maksimum 20 kişinin katılımı ile gerçekleştirilecektir.
Eğitim Katılım Ücreti :
ÇMO Üyeleri (Aidat borcu bulunmayan) : 500 ₺
Diğer katılımcılar: 600 ₺
Eğitim Yönetimi Talimatı gereği Eğitime ön kayıt yaptırmak için eğitim bedelinin en az % 30‘unun peşin ödenmesi gerekmektedir. Katılımcı eğitime katılmazsa ödenen bedel iade edilmez.
Eğitime katılmak isteyen meslektaşlarımızın 6 Mart 2018 tarihine kadar ekte yer alan ön kayıt formunu doldurarak Şubemize (cmoizmir@cmo.org.tr adresine) iletmeleri gerekmektedir. Bilgilerinize sunar, katılımınızı bekleriz.
Saygılarımızla.
TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi
 

Ekli dosyalar

  • a2 afiş.jpg
    a2 afiş.jpg
    46.8 KB · Görüntüleme: 10
  • Eğitim Duyurusu A2.docx
    43 KB · Görüntüleme: 12
Eğitimin Amacı
ÇEVRESEL GÜRÜLTÜYE İLİŞKİN ŞİKAYETLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ, ÖLÇÜMÜ DENETİMİ VE İZLENMESİNE İLİŞKİN SERTİFİKALANDIRMA EĞİTİMİ VERMEK.

Eğitimin İçeriği

AKUSTİK İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER
GÜRÜLTÜNÜN ETKİLERİ
ÇEVRESEL TİTREŞİM
GÜRÜLTÜ KONTROL İLKELERİ
ÇEVRESEL GÜRÜLTÜNÜN TARİFİ
GÜRÜLTÜ ÖLÇÜMLERİ
07.03.2019 - 10.03.2019
İZMİR

Eğitime Katılım Şartları:
Üniversitelerin 4 yıllık programlarının mühendislik, mimarlik ve fen fakültelerinden mezun olan kişiler başvurabilirler. Ayrıca, Çevre ve Orman Bakanlığı ve Belediyelerin personelinden bu kurumlarda çalıştıklarını belgelendirmek koşulu ile bölüm kısıtı olmadan 4 yıllık fakülte mezunu olanlar da programa başvurabilir.

Eğitim Ücreti
ÇMO Üye: 600 TL Diğer : 700 TL

Eğitim Yeri:
TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Adres: Mustafa Münir Birsel Sk. No:6/1 Akademi Apt. Kat:3 D:10 Alsancak
İletişim Bilgileri
TMMOB ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI İZMİR ŞUBESİ
Adres: MUSTAFA MÜNİR BİRSEL SOKAK NO 6/1 AKADEMİ APT KAT 3 DAİRE 10 ALSANCAK - İZMİR
Telefon 1: +90 232 4640022
Faks: +90 232 4220959
e-posta:
eposta_yaz.php
 
4 sene mühendislik oku bu ve başka eğitimleri almadan mezun ol 4 yıl boyunca birileri de bu boşluğu para çevirsin...vay be
 
sistem gereği böyle işliyor türkiye geneli zihniyet ve eğitim temelli öğretiler olsaydı belki belgeler olmayacaktı günümüz türkiyesinde bile mühendis toplumu eğitemiyor bilgi aktaramıyor en önemlisi mühendisler bile sorgulamıyor ...
 
Üst