• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

A.A.T. Proje onay dosyalarında - Koordinatör

Hatice SAVAŞ

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Mart 2011
Şehir
Ankara
Firma
BAYRAKTAR A.Ş.
Arkadaşlar merhaba 2012/9 atıksu arıtma/derin deniz deşarjı tesisi proje onayı genelgesi gereğince yapılacak olan arıtma tesislerinin, proje onay dosyalarının hazırlanması için koordinatör imzası gerekmektedir. koordinatör olan kişinin ek1 dosyasına imza atabilmesi için 8tane bakanlıktan dosya onaylatmış olması şartı vardır, bu konuda mağduriyet yaşayan firmalardan biri olarak buna çözüm bulmaya çalışıyoruz, bu konuda ek1 için koordinatör desteğine ihtiyacımız var, bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan destek bekliyoruz. saygılar
 
Çoğu firmanın ortak sıkıntılarından biri bu koordinatör konusu, çalıştığım firmanın sahibi koordinatörlük kapsamına uymakta. Aynı tarzda bir firma bu konu ile ilgili olarak bizden hizmet aldı. Dosya koordinatörün firma ismi ile bakanlığa gitti ve diğer firmadan dosyaya imza atacak mühendisler ile firmamız arasında da sözleşme yapılarak, diğer firma çalışanları sözleşmeli olarak gösterildiler. Herhangi bir sıkıntı görülmedi. Bir tek bildiğiniz üzere cevre mühendisleri odasında OKB belgesi almak için dosyaya imza atacak koordinatör ve mühendislerin tümünün Bakanlığın belirlediği 3 sınıf mühendis vasıflarında sigortalarının tam olarak yatması gerekmekte.
 
Çevre Mühendisleri Odası bu durum için bizim çalışmalarımız sayesinde oldu ve Çevre Mühendislerinin önemini artırdık diye yazmıştı. Ben de cevap olarak baya bir olumsuz cevap yazmıştım ama dönen olmadı. Gördüğüm üzere o kadar çok yardımcı olmuşlar ki çoğu çevre mühendisine sorun oluşturmaktan başka bir şey yapamamışlar. Sağolsunlar. Dedemanda parti verirler, ODTÜde parti düzenlerler ... Benim gibi çevre mühendisleri oldukça Çevre Mühendisleri Odası daha çok iş yapar.
 
Koordinatör mevzusu piyasada az bulunma olasılığı göz önüne alındığında bir sıkıntı gerçekten fakat OKB ve sigortalar ile ilgili çalışma Çevre Mühendisleri'nin hakkını koruma adına atılmış güzel bir adım. Denetiminin sıklaştırılıp, yönetmeliğe göre uyarlanabilecek kaçış yollarının kapatılması en büyük dileğimiz.
 
valla bence bu AAT projeleri tüm çevre mühendisleine yapılmış büyük bir haksızlık.Turkiye koordiantör kaç çevre mühendisi var sanırım toplam 26 ek-1 e imza atabilen mühendis varmış.düşünsenize 26 kişiye çıkarılan bir yönetmelik.çevre mühendisleri odası....???????????
 
Bana gelen mesaj

Oda Yönetim Kurulumuz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Recep ŞAHİN`i ziyaret etti. Oda Yönetim Kurulu Başkanımız Baran BOZOĞLU, Genel Sekreterimiz Hasan Şevki ÇİFÇİ, Genel Sekreter Yardımcımız Ozan ÇITIR ve Oda Yönetim Kurulu Üyemiz Yeşer ASLANOĞLU`nun katıldığı ziyarette; Atıksu Arıtma/Derin Deniz Deşarjı Tesisi Proje Onayı Genelgesi, çevre mevzuatı ve çevre sorunları gibi konularda Oda görüşleri Genel Müdür Recep ŞAHİN`e aktarıldı.
Atıksu Arıtma/Derin Deniz Deşarjı Tesisi Proje Onayı Genelgesi`ndeki mesleki ve teknik kazanımların yanında Ek-1 listesinde yer alan tesislerde proje koordinatörü olarak çalışacak çevre mühendislerinin sayısının oldukça az olduğu ve belirtilen koordinatör olma koşullarında yaşanan sıkıntılar dile getirilerek çözüm önerileri sunuldu. Meslektaşlarımızdan gelen görüşleri içeren bilgi notu da Genel Müdüre ve ilgili Daire Başkanına iletildi.
Sayın ŞAHİN tarafından Genelgeye dair görüşlerin ele alınacağı ve yaşanan sorunların çözümüne dönük çalışma yapılacağı belirtildi.
Oda Yönetim Kurulumuz da yapılması ön görülen düzenlemelere dair teknik görüş verilebileceğini vurgulayarak Genelgeye dönük yapılacak çalışmaların takipçisi olunacağını belirtti.
Aynı zamanda meslektaşımız da olan Sayın ŞAHİN, mevzuat hazırlıklarında Odamızın görüşlerinin daha etkin aktarılabilmesi adına toplantıların yapılabileceğini söyledi.
 
Oda Yönetim Kurulumuz, Bakanlık ile yaptığı her görüşmede 2005/5 sayılı Atıksu Arıtma Tesisi Proje Onayı Genelgesi`nin yetersizliği ve revizyonu hakkındaki görüşlerini gerek sözlü gerekse yazılı olarak Bakanlığa iletmiş ve çevre mühendislerinin koordinatör olması, projelerde görev alacak çevre mühendisi istihdamının sayısının arttırılması ve Odamızdan her projeye ait sicil belgesinin alınması zorunluluğunun getirilmesini istemiştir. 19 Mart 2012 tarihinde Bakanlık internet sitesinde de duyurulduğu üzere 2012/9 sayılı Atıksu Arıtma /Derin Deniz Deşarjı Tesisi Proje Onayı Genelgesi yayımlanmış ve taleplerimiz arasında yer alan, çevre mühendislerinin koordinatör kabul edilmesi ve çalıştırılması zorunlu olan çevre mühendisi sayısının arttırılması kısmen de olsa karşılanmış durumdadır. Öte yandan, Ek-5 (h) maddesinde projeye imza atan meslektaşımızın her proje özelinde Odamızdan sicil fbelgesi alması zorunluluğu getirilmiştir. Bu sayede atıksu arıtma tesisi ve derin deniz deşarjı projesi hazırlayan meslektaşlarımızın mesleki ve çalışma koşullarına dair haklarının (SSK v.b.) ve imza yetkilerinin Odamız tarafından korunmasının önü açılmıştır.

10. Dönem Yönetim Kurulu olarak, atıksu arıtma tesisi ve içme suyu arıtma tesislerine dair yapılan ihalelerde mesleki haklarımızın gaspına karşı tepkimizi ortaya koymuş ve ihalelerin bazılarının iptal edilmesini ve bazılarının da değiştirilmesini sağlamıştık. Genelge ile birlikte atıksu arıtma tesisi projelerinin tam anlamıyla çevre mühendislerinin mesleki disiplini içerisinde yer aldığı, tasarım ve proses konusunda mesleki formasyonumuzun yeterli olduğu bir kez daha ortaya konulmuş oldu. Oda Yönetim Kurulumuz meslektaşlarımızın haklarının alınması yönünde çabalarına devam edecektir. 20. yılına umut, heves ve kurumsallaşmaya dair adımlarla girmenin mutluluğunu yaşıyoruz! Genelgeye bu adresten ulaşabilirsiniz:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Saygılarımızla,

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
10. Dönem Yönetim Kurulu
 
Çevre Mühendisleri Odası olmasa biz ne yapardık. Halimizden kimse anlamazdı. İyi ki varsın Çevre Mühendisleri Odası. Sen olmasaydın herkes Çevre Mühendisliği mesleğini rezil etmeye çalışırdı.
 
o mail bize de geldi, bişeyler yapılmış ama çok yetersiz, Oda ile yapılan görüşmemizde iller bankası kapsamındaki projelerin de EK1 Olması gerekliliği hakkında bakanlıkla görüşme yapmışlar ve kabul edilmiş. İller bankası projesinde imzası olan çevre mühendisi sayısı hakkında bir fikrimiz yok çünkü bu konuda da bolluğun olduğunu düşünmüyorum.
 
Arkadaşlar ben fark etmedim ama az önce bir arkadaş Proje Tanıtım Dosyasının hazırlanmasında Ek-1 ve Ek-2 kapsamındaki firmalar ile ilgili olarak genelge yayınlandıktan 2 hafta sonra bir sayfalık bir genelge tekrar yayınlandığını söyledi. Ve hiç proje tanıtım dosyası hazırlamamış olmama rağmen siz bile hazırlayabilirsiniz dedi. Bu bir sayfalık açıklama veya genelgeyi gören var mı?

Arıtma eski bir arıtma

Buldum arkadaşlar genelgenin içinde geçen bir konunun açıklamasıymış sadece.
 
Ben aradım o numarayı fakat listeyi yapmış olan yetkili kişinin yıllık izinde olduğu söylendi. Daha önce görüşmüş olan biri var mı?
 
merhaba, koordinatör listesinde benimde ismim varmış, firmalar arayıp teklif istiyorlar, hatta daha önce çalıstıgım firmanın işlerinde koordinatör olarak imza atacağım, ihtiyaç olması halinde iletişime geçebilirsiniz, e-posta: mrtuncel@hotmail.com
 
Üst