• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

AAT de bakılacak parametreler

Elif Cihan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
28 Şubat 2012
Firma
ELİNSAN ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ A.Ş.
merhaba
danışmanlığını yapmış olduğum bir firma arıtma tesisi çıkış suyunda kendi bünyesinde hangi parametrelere bakması gerektiği ile ilgili benden cevap bekliyor. firma meyve suyu üretiyor, bununla ilgili veya örnek olabilecek bir tablo örneği olan varsa paylaşabilir mi ?
 
Öncelikle Su kirliliği Kontrol Yönetmeliğinde hangi tabloya bağlı olduğunu bilmeniz gerekir. Bu tablodaki parametrelerin hepsine bakamıyorsa Küçük bir lab ile hangi parametreleri kontrol edebilir onu soyleyebiliriz.

İSKİ, BUSKİ gibi belediye kanalizasyon sistemleri ayrıca OSB içindeki firmalar farklı tablolara tabidirler.
 
Tablo 5.9: Sektör: Gıda Sanayii (Sebze, Meyva Yıkama ve İşleme Tesisleri)
ya da
Tablo 5.10: Sektör: Gıda Sanayii (Bitki İşleme Tesisleri ve Benzerleri)
uygun duruyor.
tesise göre seçebilirsin bence.
 
bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkürler fakat benim asıl söylemek istediğim bu parametrelere bizde günlük olarak veya haftalık olarak kendimizi kontrol için bakmalı mıyız hangi aralıklarla bakmalıyız ?fabrika suyunu alıcı ortama deşarj ediyor yani firma bunu kendi bünyesinde kontrol amaçlı yapmak istiyor herhangi bir resmiliği olamayacak fakat parametreler konusunda ve bunların hangi sıklıkla yapılacağı hususunda net bir bilgiye sahip değilim. hatta firma bunun için ölçüm cihazı aldı ve aynı zamanda kit alma aşamasında , bunu yapan bazı fabrikalar var. bana örnek bir dökümasyon gerekli
 
iç izlemeye esas numune alma işlemini akredite lad. ile yapmanız gerekmekte. Resmi bir kayıt olmasada bağlı olunan tabloların analizi firma için yeterlidir. Bir denetim esnasında il müd. numune alırsa bakacağı parametrelerde sektörünün oldugu parametreler oldugu için Tablo 5.9 parametreleri yeterlidir.
 
Merhabalar danışmanlığı yaptığımız bir tesisin desarj izni mevcuttur ve her yıl analizleri yapılmaktadır.Bu analizleri danışman olarak bakanlığa yada il müdürlüğüne sunmamız gerekiyor mu yoksa yaptırdığımız lab tarafından mı sunumu yapılacak?Teşekkürler
 
@Yasemin Aslantürk
Lab kendi sunmak istiyor bende 2. kere boşuna yollamayayım.Teşekkür ederim.
 
@dudujan
sizin bildirim yapmanıza gerek yok. Çevre mevzuatı kapsamında alınan numunelerin analiz sonuçları yetkili lab tarafından aylık olarak il müdürlüklerine gönderiliyor. bu labların yasal yükümlülüğü
 
Üst