• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Aat deşarj izin belgesi

Murat Er

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Aralık 2011
Firma
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü
aat deşarj izin belgesi için hangi belgeler isteniyor?
 
@MustafaKaptan
başkasının işine yarar belki :D bu değil. arıtma tesisi için deşarj izin belgesi alacağım, onun için neler gerekiyor onu öğrenmek istemiştim.
 
Peki bu olabilir mi?

DEŞARJ İZNİ İÇİN GEREKLİ BELGELER
  1. Başvuru dilekçesi
  2. Deşarj İzni Başvuru Formu (Tüm bilgiler doldurulmuş ve tesis yetkilisi tarafından imzalanmış olacaktır)
  3. Genel blok akım şeması ve açıklaması (Arıtma tesisi ile ilgili olanlar da eklenecektir)
  4. Tesis yerleşim planı (Vaziyet planı)
  5. Arıtma Tesisi Proje Onay Belgesi 2005/5 sayılı Atıksu Arıtma Tesisi Proje Onayı Genelgesi hükümleri gereğince;
    • 27 Nisan 2004 tarihinden sonra inşaatı başlamış olan atıksu arıtma tesisleri için proje onayı gerekmektedir. Proje onayı olmayan atıksu arıtma tesisleri için proje onayı başvurusu istenecektir.
    • 27 Nisan 2004 tarihinden önce kurulmuş veya proje ihalesi yapılmış ancak inşaatı başlamamış olan atıksu arıtma tesisleri bu Genelge hükümlerinden muaf tutulacaktır. Ancak; işletmeler bu tarihinden önce atıksu arıtma tesislerini kurduklarını, proje ihalesini yaptıklarını veya inşaatına başladıklarını resmi bir belge ile ispatladıkları taktirde; deşarj izin işlemleri için, atıksu arıtma tesisine ait proje raporu ve atıksu arıtma tesisine ait planların bulunması yeterli olacaktır.
  6. Atıksu analiz raporları (En az üç adet kompozit numune analiz sonucu)
    • Analizlerin Çevre ve Orman Bakanlığından Ön Yeterlilik/Yeterlilik Belgesi bulunan Laboratuarlarda yaptırılması gerekmektedir
    • Numuneler İl Müdürlüğümüz personeli tarafından alınacaktır
  7. İşletme kanalizasyon akım şeması veya altyapı projesi. Atıksu Arıtma Tesisi, Deşarj noktası ve koordinatları (GPS Koordinatları), Alıcı Ortam yeri belirtilecek
  8. Fosseptik kullanımı varsa ve fosseptiğin vidanjörle çekildiğine dair belge, makbuz v.s.
  9. Atıksuların arıtılması sonucu oluşacak arıtma çamurlarının tasfiye ve bertarafına ilişkin bilgiler
  10. ÇED Yönetmeliği kapsamında görüş yazısı
  11. A) İşletme ruhsatı veya yapı kullanma izni VARSA başvuru dosyasına eklenecek
    B) İşletme ruhsatı veya yapı kullanma izni YOKSA
    • 12.10.2004 tarihinden önce kurulmuş olan tesisler; bu tarihinden önce faaliyette olduklarını resmi bir belge ile ispatlayacak (Su, elektrik, doğalgaz faturası, belediyesinde alınmış resmi yazı v.b.)
    • 12.10.2004 tarihinden sonra kurulmuş olan tesisler için inşaat ruhsatı dosyaya eklenecektir
  12. Gelecek 5 yıl için öngörülen değişikliklere ilişkin bilgiler
  13. İlgili yönetmeliklere uyulacağına dair noter onaylı taahhütname
  14. İşletmeye ait fotoğraflar (CD ortamında sunulacaktır.) (İşletme sahası, atıksu kaynakları, arıtma tesisi girişi, arıtma tesisi üniteleri, arıtma tesisi çıkışı, deşarj noktası vb.)
    Proje onay başvuru formu
    İş termin plan formu
    Genelge 2005-5
    Genelge 2006-15
    Genelge 2006-21
 
aat deşarj izin belgesi demektesiniz işletmeler içinmidir. yoksa çevre izni kapsamınsa il müdürlüğünün istemiş olduğu belgelermi.
 
Deşarj İzni , yeni ismiyle Çevre İzni işlemleri online olarak yapılmaktadır. İstedikleri bilgi ve belgeler hemen hemen yukarıdaki gibi.
 
organize sanayi bölgesi atıksu arıtma tesisinde çevre görevlisiyim deşarj izni olarak çevre izni başvurusunda bulunacağım tam olarak neler hazırlanacağı konusunda bilenlerden yardım bekliyorum
 
@serpil
Serpil hanım bende aynı konumdayım onun için sormuştum soruyu.
 
Deşarj konulu çevre izni almanız için öncelikle e-izin sistemi üzerinden Geçici Faaliyet Belgesi Başvurusunda bulunmanız gerekiyor.Gerekli belgeler Çevre İzin ve Lisansları Hakkında Yönetmelik ekinde mevcut.GFB alındıktan sonra 180. gün içinde çevre izin başvurusunun tamamlanması gerekiyor.Bu aşamada arıtılmış analizlerinin tamamlanmış olması gerekiyor.
 
Merhaba,

Atıksu desarjı izni için başvuru yaptık ve İl müd. tarafından atıksu numuleri ve atık çamur numunesi alındı. Bu numunelern bir defa alınması yeterli mi acaba?
 
ARKADAŞLAR Çevre izni başvurusunda Arıtma tesisi bilgileri/Tesis Atık Bilgileri (aşağıda) bölüm nasıl doldurulacak, Örnek verebilecek var mı? Örneğin ben sadece kuru madde miktarını doldurdum diğerlerini boş bıraktım, Tehlikeli atığa arıtma çamurunu yazabilirdim, başvuru sırasında aklıma gelmedi ve 0 yazılı kaldı. Sıvı atık da 0 olarak kaldı ne yazacağımı bilemedim, Acaba deşarj suyu mu sıvı atık sayılıyor? Peki ya katı atık, Katı atığa ne yazıcam? Arıtma çamurunu yazamam o tehlikeli atık:( Gaz atık zaten yok mecbur 0 olacak. Başvuru yapıp buraları dolduran VAR MI? aradığım herkes muallakta. Yardım edebilecek var mııı?
Katı Atık Miktarı .............................................(ton/gün)
Tehlikeli Atık Miktarı .......................................(ton/gün)
Sıvı Atık Miktarı ..............................................(ton/gün)
Gaz Atık Miktarı ..............................................(ton/gün)
Arıtma Çamuru (Kuru Madde) Miktarı ................(ton/gün)
 
Katı Atık: Ambalaj, organik atıklar yazılabilir. Tehlikeli atık bile yazılabilir bence eğer katıysa çünkü tehlikesiz diye özellikle belirtmemiş.
Tehlikeli Atık: Sadece tehlikeli atık miktarı.
Sıvı atık: Atık su, yağ, kimyasal ...vb
Gaz atık: LNG, LPG gibi kullanımlar barsa emisyon çıkışlarınız olabilir.
Arıtma Çamuru ( Kuru Madde ): Arıtma çamuru verimine göre kuru kısmı

Ayrıca arıtma çamurunuzun tehlikeli olup olmadığı konusunda emin misiniz ? Analize gönderdiniz mi ?

Burada yazdıklarım sadece benim aklıma gelenler olup yasal gerçeklik içermemektedir. Yani kesin doğru bilgi için İl Çevre veya Bakanlık ile temasa geçmeniz daha iyi olacaktır.
 
Devret / İşlet modelli İller Bankası işlerinde, henüz geçici kabul almış ve kesin kabulü yapılmamış işletmelerin de bu işlemi yapması gerekli midir? İl müdürlüğü geçici kabul alındığı için çevre izninden muaf olunduğunu belirtti. Çevre izninden muaf olmak bu işlemden de muaf olunduğu anlamına gelmez mi?
 
Üst