• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Aat izin lisans süreci

cm.mervan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Mart 2015
Şehir
Adana
Firma
Özel
Arkadaşlar ben Van Büyükşehir Belediyesi su kanalizasyon idaresinde çevre mühendisiyim . Şuan da 13 ileri biyolojik arıtma tesisi projemiz var.Yani her ilçede bir adet artıma tesisi yapmayı planlıyoruz. Bildiğiniz gibi Türkiyede ki arıtma tesisi projeleri genellikle İller Bankası tarafından projelendirilir ve tip proje uygulaması yapılır. Arıtma tesisi inşaatı ve ekipmanı bittikten sonra 1 yıl yüklenici tarafından işletilir ve daha sonra kesin kabulle Belediyeye devredilir. Çevre Şehircilik Müdürlüğü bu tesislerin "alıcı ortama deşarj izin"lerinin alınması gerektiğini söylüyor ve iller bankasının bununla ilgili bir çalışması olmamış . Benim sormak istediğim; işletme yüklenici firmada iken izin lisans başvrusunun yapılması gerekmiyor mu ? Ya da Belediye mi bu sorumluluğu alıyor ? Herhangi bir genelge veya yönetmelik var mı bu konuda ?
 
Afyonkarahirsar AAT deşarj iznini almıştım (2012), 1 yıllık işletme sürecinde yüklenici firma, bizlere ulaştı ve atıksu deşarj konulu çevre izin başvurusunu başlattık. Yüklenici firma işlettiğinden çevre iznini yüklenici firma adına aldık. Ancak kesin devir aşamasında problem yaşandı. Belediye çevre izninde kendilerinin adına herhangi bir tanımlama olmadığından izin belgesinde revizyon istedi ve tekrar izin sürecinde unvan değişikliğine gittik. Nihai çevre izni aldıktan sonra, devir gerçekleşti. Dayanak konusunda bilgim yok, ancak yüklenici firma ile Belediye arasındaki sözleşmede belirtilmiş olabilir. Yasal yükümlülük yerinde getirildikten sonra arıtma tesisini teslim alınacağına dair ibare olabilir.

Not: Bu süreçte doğabilecek harçlar yüklenici firma tarafından ödenmişti (GFB bedeli, Çevre İzin Bedeli, Analiz Bedelleri vb.)
Ayrıca size tavsiyem çevre iznini sürecini başlatırken kesin kabul yapılacak Belediyenin unvanı ile başlatın, iki iş olmasın.
 
Yüklenici firma ile Belediye arasında yapılan sözleşmeye çevre kanunu gereğince tüm yükümlülükleri yerine getirmesi (gfb ve çevre izni süreçlerini vs.) adımıza yürütülmesi, gerekli olabilecek ücretleri de kim tarafından karşılanacağını belirtirseniz yüklenici, belediye adına bir nevi danışmanlık yapmış olur.

Ayrıca aşağıdaki ibareye de dikkat etmek gerekir diye düşünüyorum. Eğer söz konusu belediyelerde nüfusu 100.000 kişi üzeri ise EK-1 kapsamında belediyenin çevre yönetim biriminin olması yada dışardan danışmanlık alması gerekecektir.

Çevre izni veya çevre izin ve lisansına başvuru
MADDE 7 – (1) Çevre izni veya çevre izin ve lisans başvurusu, Ek-1 listesinde yer alan işletmeler için çevre danışmanlık firmaları ya da çevre yönetim birimi tarafından, Ek-2 listesinde yer alan işletmeler için çevre danışmanlık firmaları, çevre yönetim birimi veya tesiste istihdam edilen çevre görevlisi, tarafından yapılır.
 
Merhaba,
İzin lisans süresinde alınan numunelerin analiz sonuçlarını sisteme girdiğimde şu şekilde hata vermektedir. Ham atıksu anlık numune iken, çıkış 24 saatlik kompozit numunedir. Hata neden oluşur ve ayrıca KOI <40 ve AKM <5 'tir bunun girişlerini nasıl yapabilirim?

Teşekkürler. numune girişleri hata.JPG
 
Merhabalar,
İller Bankası atıksu arıtma tesisi İhalelerinde, şartnamede yada sözleşmelerde çevre izin lisansıyla ilgili herhangi bir ibare bulundurmamaktadır. Yalnız @çağla hanımında dediği gibi sözleşmeye çevre kanununca yapılması gereken iş ve işlemler adı altında bir madde konulması İller Bankasından istenilebilir. Eğer olmazsa yüklenicinin çevre sürecini tamamlaması iyi niyet çerçevesinde :) istenilebilir fakat yapma zorunluluğu bulunmamaktadır. Firma Vergi numarası üzerine alınan çevre izninin Belediyeye devrolduktan sonra ünvan-vergi vs değişikliği süreci daha kolay oluyor, ama sürecin baştan başlatılması düşünceme göre daha sıkıntılı olacaktır.
 
Üst